Başbakanım, ?Uzungöl Sahipsiz Bırakıldı?

Başbakanım, ?Uzungöl Sahipsiz Bırakıldı?

Turizm işletmecisi Murat Akyüz Başbakan Binali Yıldırım´a mektup yazarak Uzungöl´ün sorunları için destek istedi.

Turizm işletmecisi Murat Akyüz Başbakan Binali Yıldırım´a Uzungöl´ün sorunları içiren mektup yazdı. 

Akyüz Mektubunda, hayatında hiçbir vukuat işlemeyen Uzungöl halkını isyankâr ve devletine düşman gösterildi. Aksine buranın halkı mevcut hükümeti hep yüzde seksenler seviyesinde desteklemesine rağmen hiçbir sorunumuz çözülmedi, ?dedi. 

Turizmci Murat Akyüz, Sayın Başbakanım diyerek başladığı mektubunda, ?Benim ömrüm Uzungol´de geçti sıkıntılı ve çok fakir günler geçirdim. Ben ve tüm Uzungöl halkı bunları yaşadık ama devletimize isyan etmedik. Onlarla yetindik ülkemize her türlü katkıyı sunmaya çalıştık. Ama son yıllarda hiçbir getirisi olmayan beldemize buranın yerleşik halkın gayretleriyle yapılan turistik tesis ve otellerin borç ve yüksek faizli kredilerle tüm dünya insanının en önemli uğrak yeri olmuştur. Bizler bu yatırımları yaparken ciddi bedeller ödedik imar olmadığı için herkes kendi arazisinin üzerinde bir şeyler yapmaya çalıştı. Yapmış olduğumuz bu yatırımların önü hep kesilmeye çalışıldı yani destek olması gerekirken hep köstek olundu. Hayatında hiçbir vukuat işlemeyen bu halkı isyankâr devletine düşman gösterildi. Aksine buranın halkı mevcut hükümeti hep yüzde seksenler seviyesinde destekledi. Uzungöl halkı Türkiye´nin en vefalı halkıdır her zaman doğrunun yanında olmuştur imar gelmedi mi arz ve talepten doğan eksiklikleri giderebilmek gelen misafirlere daha iyi hizmet verebilme devlet bütçesine daha ciddi katma değer katmak için yaptığı yatırımları uygulanabilir bir imar planıyla yıkıp yapmaya hazırdır, ?dedi.

Akyüz, ?Sizden ricamız şu çıkmış imar planımızı olmayan nedenlerle tümü yürütme durdurma maharetiyle idare mahkemesinde bekliyor. Allah için bu insanlara çektirilen bu zulmü görün ve çözmeye çalışın. Buranın halkına bu yapılan zulümdür Allah katında vebali büyüktür. Belki haberiniz yok ama imar gelmedi mi dünyanın en önemli turizm merkezi doğa cenneti ölmeye mahkûm ediliyor. Tek çözüm Trabzon idari mahkemesinde boşuna bekletilen imarın yürütme durdurma kararının verilmemesinde yatıyor. İmarsız ve ruhsatsız yapılan bir otelin sahibinin olmayan nedenlerden dolayı açtığı davayı devletin mahkemesi kabul ederek yürütme durdurma kararı verip gayrimeşru bir yapının devamına müsaade vermek olur. O şahsın yapmış olduğu binanın anayolun üzerinde olduğunu bile bile yapmış ve şimdi ruhsat istiyor. Lütfen sayın başbakanım buna çanak tutmak bu topluma bu ülkeye züldür. Bir an önce gereğinin yapılmasını bekliyor saygılar sunuyorum,? ifadesini kullandı.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir