Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne Rıdvan Duran atandı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne Rıdvan Duran atandı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne Çaykaralı hemşehrimiz Rıdvan Turan atandı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne Çaykaralı hemşehrimiz Rıdvan Turan atandı. Konuya ilişkin atama kararı Resmi Gazete´de yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre görevden alınan Yakup Karaca´nın yerine Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olarak Rıdvan Duran atandı. 

Rıdvan Duran Kimdir
Aslen Çaykaralı oloan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran 1972 yılında Sakarya´da doğdu. Sakarya İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi´nde üniversite eğitimini tamamladı.

Sakarya Üniversitesi´nde ?Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri? bölümünde master yapan Duran, Sakarya´da yerel bir radyo kurarak, radyonun Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. 1994 yılında Adapazarı Belediyesi´nde Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı. 1996-2004 yılları arasında Adapazarı Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi´nde Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüttü.

2004-2008´de Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı yapan Duran, daha sonra SASKİ Yönetim Kurulu Üyeliği ve Sakarya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2014-2017  yıllarında Anadolu Ajansı İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü olarak görev yaptı.

2017 yılında İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü olarak göreve başlayan Duran, 2018 yılında İBB Kültür Daire Başkanı olarak göreve atandı. 16 Ağustos 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü görevine atanan Duran, Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanlığı, Sakaryaspor Kulüp Asbaşkanlığı ve Başkan Vekilliği görevlerinde de bulunmuştur.

Rıdvan Duran, halen Türkiye Wushu-Kungfu Federasyonu Asbaşkanı olup, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği yapmaktadır. Rıdvan Duran evli ve 4 çocuk babasıdır.



İlginizi Çekebilir