Başkan Akyüz Çay TV´de Turizmi Anlattı

Başkan Akyüz Çay TV´de Turizmi Anlattı

Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz Çay Tv Ekranlarından Trabzon´da Turizm ve Turizmin Gelişmesi için yapılması gereken çalışmalar konularında fikirlerini açıkladı.

 

Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz 20 Şubat 2017 tarihinde Çay Tv Ekranlarından yayınlanan Trabzon´da turizm konusunun yer aldığı ve Aleyna Bayram tarafından sunulan Trabzon Konuşuyor  Programında Trabzon´da Turizm ve Turizmin Gelişmesi için yapılması gereken çalışmalar konularında fikirlerini açıkladı.

İLK TEŞEKKÜR DURSUN ALİ İNAN´A

Uzungöl Turimini Yaşatme Derneği Başkanı Mustafa Akyüz Programda Karadenizin en önemli Turizm Merkezlerinden Uzungöl´de Turizmin gelişimi hakkında bilgi verdi. Uzungöl´de turizmin 43 senelik bir geçmişinin olduğunu ifade eden  Başkan Akyüz 1974 yılında Uzungöl´de ilk turizm tesisini açan Turizmci Dursun Ali İnan´a  hem Uzungöl Halkımızın hem de Trabzon ilimizin bu konuda büyük bir minnet borçlarının olduğunu ifade etti.

Dursun Ali İnan´ın artık Uzungöl´de bir sembol haline geldiğini ve de günümüzde de kendilerinin hem Uzungöl hem de bölge turizmine çok önemli katkılarının olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Akyüz bölge ve ülkemiz turizmine olan katkılarından dolayı Dursun Ali İnan´ın Uzungöl´de bir heykelinin dikilmesinin gerektiğini ifade etti.

UZUNGÖL´DE İMAR SORUNU

Uzungöl´ün artık dünyaya mal olmuş çok önemli bir turizm merkezi oluğunu ve de her yıl yerli ve yabancı yüzbinlerce insanın Uzungöl´ü ziyarete geldiklerini anımsatan Başkan Mustafa Akyüz ancak özellikle bir türlü çıkmayan İmar Planı konusunda Uzungöl halkının çok önemli sıkıntılarının olduğunu sözlerine ekledi.

Uzungöl halkının senelerdir imar planını beklediğini, ancak bir türlü çıkmayan imar planının artık halkı çaresiz durumda bıraktığını ifade eden Başkan Mustafa Akyüz imar planı olmadığı için insanlarımızın kaçak yapı yapmak durumunda bırakıldığını bu yüzden de yüzlerce vatandaşımızın kaçak yapı dolayısı ile mahkeme kapılarında süründüklerini sözlerine ekledi.

İmar cezalarından halk olarak artık bunaldıklarını ifade eden Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz her yıl ülkemiz ekonomisine milyonlarca lira vergi geliri kazandıran Uzungölümüzün normalde ödüllendirilmesi gerekirken imar planı olmaması sebebi ile insanlarımızın cezalandırıldığını bu durumun ise kendilerini aşırı derecede üzdüğünü sözlerine ekledi.

UZUNGÖL´ÜN ALTYAPI SORUNLARI

Uzungöl´ün altyapı sorunlarından da söz eden Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz özellikle elektrik konusunda çok büyük sıkıntılar yaşandığını ifade etti. Özellikle turizm sezonunda aşırı elektrik tüketimi sebebi ile trafoların ihtiyaca cevap veremediğini bu yüzden çok sık elektrik kesintilerinin yaşandığını ve de bu durumun insanlarımıza kaliteli hizmet verilebilmesi anlamında çok önemli bir sorun olduğunu ifade etti.

Gölün çevresinin aydınlatılması konusunun da çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Akyüz İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´nun girişimleri ile Göl Çevresinin aydınlatılmasına önümüzdeki günlerde başlanacağını ve de bu konuda Sayın Bakanımıza tüm Uzungöl Halkı adına minnet borçlu olduklarını ifade etti.

Kanalizasyon konusuna da değinen Başkan Akyüz yine Sayın Bakanımızın üstün gayretleri ile bu konuda da önümüzdeki günlerde yapılacak olan çalışmalar ile bu sorunun aşılacağını sözlerine ekledi.

UZUNGÖL´DE FESTİVAL

İnsanlarımızın Uzungöl´ün sadece yaz mevsimini bildiklerini Uzungöl´ün kış mevsiminden hiç kimsenin haberinin olmadığını ifade eden Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mustafa Akyüz oysa Uzungöl´ün kış mevsiminin en az yaz mevsimi kadar güzel olduğunu ve de düzenlenebilecek olan çeşitli organizasyonlar ile insanlarımızı bu konuda da bilinçlendirmek gerektiğini ifade etti.

Bunun en güzel yönteminin kış mevsiminde Uzungöl´de düzenlenebilecek bir şenlik ya da festival olduğunu  ve bu festivalin düzenli yapılması gerektiğini ve de her yıl mutlaka düzenlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu etkinliğin son derece ekonomik güce ihtiyacının bulunduğunu ifade eden Başkan Akyüz, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Çaykara Belediyesi ve de Sivil Toplum Kuruluşlarımızın katkıları ile bu festivalin düzenlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

TESİSLERDE ÇALIŞTIRILAN ELEMANLAR

Turizm sezonunun çok kısa olması sebebi ile daha ekonomik olmasından dolayı tesislerin önemli bölümlerinde Suriye´li elemanların çalıştırıldığını ifade eden Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz ancak bu Suriye´li vatandaşların Araplar ile tanıştıktan bir süre sonra ticaret komisyonculuğuna soyunduklarını ve de kendileri komisyonunu alarak otel odalarını fahiş fiyatlar ile Arap müşterilere pazarladıklarını ifade etti.

Haber:Çaykara Gündem

 

 



Anahtar Kelimeler: Başkan Akyüz Turizmi Anlattı

İlginizi Çekebilir