Başkan Öztürk´ten Uzungöl Değerlendirmesi

Başkan Öztürk´ten Uzungöl Değerlendirmesi

Uzungöl Hediyelik Eşya Derneği Başkanı Mehmet Öztürk Yaklaşan Turizm Sezonu Öncesinde Uzungöl İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

BAŞKAN ÖZTÜRK´TEN UZUNGÖL DEĞERLENDİRMELERİ

Karadeniz Turizminin en önemli merkezlerinden bir tanesi olan Uzungöl´de bulunan 4 Sivil Toplum Kuruluşu da Uzungöl Turizmini geliştirmek ve de Uzungöl´ü ziyarete gelecek olan misafirlerimize daha iyi ve de kaliteli hizmet verebilmek amacı ile yoğun bir tempo içerisinde çalışıyorlar.

BU Derneklerimizden bir tanesi de Uzungöl Hediyelik Eşya Derneği.Dernek Başkanımız Mehmet Öztürk Gazetemizi ziyaret ettiler.Çaykara İlçemiz adına yaptığımız kültürel çalışmalar için Gazetemizi tebrik eden ve de bundan sonraki yayın hayatımızda başarılar dileyen Başkan Öztürk ayrıca Uzungöl´de gelen Turistlere daha iyi hizmet verebilmek adına çözüm önerilkerini de okuyucularımız ile paylaştı.İşte Başkanımızın değerlendirmeleri.

1-BAYBURT UZUNGÖL TÜNEL GEÇİŞİ

Tarihsel süreçiçerisinde Uzungöl ile Bayburt arasında ticari anlamda çok önemli bağlantıların bulunduğunu ve de Uzungöl insanının hem ürettiği odun envalerini Bayburt´ta pazarladığını hem de ihtiyaçlarını Bayburt´tan karşıladığını ifade eden Başkan Öztürk ayrıca Uzungöl Yaylaları ile Bayburt ilinin çok yakın olduğunu sözlerine ekledi.

Uzungöl´den Bayburt´a açılabilecek bir tünel ile Bayburt ile Uzungöl´ün birbirine çok kolay bir şekjilde bağlanabileceğini ve de bu yolun hem yazın hem de kışın hizmet verebileceğini ifade etti.

/resimler/2017-3/8/1507357621733.jpgAçılacak olan bu tünelin Uzungöl Turizmine de farklı bir renk ve de canlılık katacağını ifade eden Başkan Öztürk bu Tünel Projesinin zaman geçirmeden projelendirilmesi ve de yapımına başlaması gerektiğini her konuda Uzungöl´ün yardımına koşan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´dan bu konuda da destek beklediklerini ifade etti.

2-KAYAK VE TELEFERİK PROJESİ

Karester Yaylamız Bölgemizin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi.Yaz mevsiminde bu yaylamızı ziyarete giden turistlerimiz Karester Yaylamıza adeta hayran kalmakta ve de bu yaylamızdan ayrılmak istememektedirler.

Ancak insanlarımızın Karester Yaylası ile ilgili olarak bilmedikleri çok önemli bir ayrıntıdan söz etmek isteriz.Bu yaylamız kış mevsiminde yaz mevsiminden çok daha güzel bir tabiat yapısına ve de en önemlisi muhteşem bir kayak alanına sahiptir.Bu yönü ile Karester Yaylamız için Karadenizin Uludağ´ı diyebiliriz.

Dünya Kayak Federasyonu Yetkilileri tarafından 2014 yılında Karester Yaylasında yaklaşık bir aylık bir ön inceleme çalışması yapılmış ve de Karester yaylamızın sadece Ülkemizin değil dünyanın en önemli kayak merkezlerine bile rakip olabilecek bir yapıya sahip olduğu görüşünde birleşmişlerdir.

Ayrıca Karester Yaylamızın Kış Turizmine  kazandırılması Uzungöl´de de Kış Turizminin canlanmasına sebep olacak ve dee hepimizin senelerdir hayal ettiği Turizm sezonunun yılın 12 ayına yayılmasaı bu şekilde sağlanmış olacaktır.

Eskilerimizin çok güzel bir tabiri vardır.Derler ki,Un hazır,şeker hazır,tuz hazır o halde neden helva yapmıyoruz.Şimdi bizler de Uzungöllü Turizmciler olarak diyoruz ki.Unumuz hazır.Karester Yaylamız.Yağımız,tuzumuz< da hazır.O da Uzungöl.O halde bir tek eksiğimiz var.O da Teleferik.Devletimizin bu konuda elimizden tutmasını sabırsızlık ile bekliyoruz.Elimizden tutulduğu taktirde Karester Yaylamız ve Uzungöl´ün o tadına doyum olmayan helvasını Ülke olarak hep birlikte yiyeceğiz.

3-UYGULAMALI TURİZM MESLEK LİSESİ

Senelerdir Uzungöl´ün gündeminde olan ancak bir türlü uyugulamaya konulamayan Turizm Meslek Lisesi sorunumuz var.Uzungöl´de bulunan tüm işletmelerimizin en büyük sıkıntılarından bir tanesi tesislerimizde Turizm Eğitimi almış kaliteli personel çalıştırabilmek.Ancak bölgemizde böyle bir okul olmadığı için ne yazık ki bunu gerçekleştiremiyoruz.

Uzungöl´de Eski ismi ile Orman Deposu olarak bilinen alanda  Orman Bakanlığımıza ait bir tesis bulunuyor.Bu tesisimiz 2002 yılından beri atıl durumda.Kullanılşmıyor ve de adeta tabiri caiz ise harabeye dönmüş durumda.Bizler turizm işletmecileri olarak burayı gördükçe yüreğimiz sızlıyor.

Bu Orman Tesislerimiz Uygulamalı Turizm Meslek Lisesi yapılmak şartı ile Orman Bakanlığından Milli Eğitim Bakanlığımıza devredildi.Şimdi ise hem Uzungöl Halkı hem de Turizm İşletmecileri olarak yöneticilerimizden bu konuda yardım bekliyoruz.

Bir an önce bu soruna bir çözüm bulunmalı bu bölgeye bir Uygulamalı Turizm Meslek Lisesi binası yapılmalı ve de okul faaliyete geçerek hem Uzungöl insanımıza hem de turizme hizmet etmelidir.

4-ÇAYKARA UZUNGÖL KARA YOLU 

Çaykara Uzungöl Karayolu üzerinde bulunan yolda özellikle de ilkbahar mevsiminde karların erimesi ile birlikte yol kenarında bulunan taş parçaları yolun üzerine düşmekte bu durum ise insanlarımızın can ve mal güvenliği açısından çok büyük bir risk olarak karşımıza çıkmaktadır.

Çaykara Belediyemizin konu ile ilgili hassasiyetini çok iyi bilmekteyiz.Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok karların erimesi ile birlikte riskli bölgelerde kafesleme çalışması yapılacağını ifade ettiler.Sayın Belediye Başkanımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyor çalışmalara bir an önce başlanması niçin sabırsızlıkla bekliyoruz.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir