Başkan TOK Muhtarlar İle Buluştu

Başkan TOK Muhtarlar İle Buluştu

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK İlçemizde bulunan Mahalle Muhtarları ile ?Hizmet Değerlendirme ve Planlama? Toplantısı gerçekleştirdi.

BAŞKAN TOK MUHTARLARLA BULUŞTU

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK İlçemizde bulunan Mahalle Muhtarları ile ?Hizmet Değerlendirme ve Planlama? Toplantısı gerçekleştirdi.

21 Kasım 2019 Perşembe Günü Çaykara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK´un başkanlığında gerçekleştirilen Toplantıya Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,Çaykara Belediye Başkan Yardımcısı Temel Şimşek,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çamlıbel Muhtarı Abdullah Kulaç,Çaykara Belediyesi Birim Amirleri ile Muhtarlar katıldılar.

/resimler/2019-11/22/1402411800617.jpg

BAŞKAN TOK MUHTARLARI BİLGİLENDİRDİ

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK Çaykara İlçemizde tamamlanan ve de devam eden çalışmalar ile ilgili olarak Muhtarları bilgilendirdi.

İşte Başkan TOK´un Konuşmalarından satır başları:

-Çaykara İlçe Merkezinde Kentsel Dönüşüm ile ilgili yapım ile ihale süreci başladı.TOKİ tarafından ihale gerçekleştirilecek.Çaykara İlçemizde Kış Mevsiminde çalışmak zor olduğu için 2020 Yılının Mart ayı itibarı ile Kentsel Dönüşüm hız kazanacak.

/resimler/2019-11/22/1403543520439.jpg

-Yapımı Trabzon Milli Parklar ve Anıtlar İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Uzungöl Yolu üzerinde bulunan Binaların Dış Cephe Kaplaması kapsamında Üçüncü Etap çalışmaları başlıyor.Bu çalışmaların bir kısmı İlçe Merkezinde bir kısmı ise talepler üzerine Mahallelerde gerçekleştirilecek.Ana Kriter Büyükşehir Yol Ağında bulunması gerekiyor.Bu çalışma için 500 Bin TL ödenek sağlandı.

MEZABAHANE İHALEYE ÇIKIYOR

Çaykara İlçemizde yapımı gerçekleştirilecek olan 2 adet Mezbahane için 25 Kasım 2019 Pazartesi Günü Mebahaneler İhaleye çıkıyor.

İhale tamamen Şeffaf bir atmosferde gerçekleştirilecek.İnternet üzerinden ihale başvuruları alınacak..Teklifler İnternet üzerinden verilecek.Ve Kamu İhale Kurumu  tarafından ihale şeffaf bir ortamda gerçekleştirilecek.

Çaykara İlçemizde Gerçekleştirilecek olan Mezbahaneler:

1-Çaykara İlçe Merkezinde

2-Sultanmurat Yaylasında yapılacak.

YÜKSEKOKUL

Çaykara İlçemizde yapılacak olan Yüksekokul ile ilgili Altyapı Süreci devam ediyor.2020 Yılının başı itibarı ile hızlı bir şekilde Yüksekokul Binasının yapımına hız verilecek.

ALTYAPI ÜST YAPI

Çaykara Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Mahallelerimizde hızlı bir şekilde Altyapı ve Üst Yapı çalışmalarına devam ediliyor.

Bir yandan Altyapı olarak isimlendirdiğimiz yol genişletme,düzeltme ve serme çalışmalarını gerçekleştirirken bir yandan da Beton ve Asfalt gibi üst yapı çalışmalarına da devam ediyoruz.

Bu çalışmalar yapılırken her Mahallemize Eşit Hizmet taşıma noktasına çok büyük özen gösteriyoruz.Sadece daha önemli olanları önce yapıyoruz sıra ile diğer mahallelerimize de hizmet taşıyacağız.

SANAT YAPILARININ İHALESİ

İlçemizde bulunan Sanat Yapılarının Tadilatı ile ilgili olarak İhale ve Yer Teslim İşlemleri tamamlanmıştır.

DUVAR VE BETON

Muhtarlarımızın Mahallelerimizde duvar ve beton talepleri yoğun bir şekilde geliyor.Bu talepleri Önem sırasına göre her Mahallemize eşit hizmet götürme gayreti içerisinde karşılamaya çalışacağız.

Hizmet Noktasında ana Yollarda çok önemli bir sorunumuz kalmadı.Şahinkaya ve Ataköy Yolları şu an için en önemli hizmet götürmemiz gereken noktalar olarak göze çarpıyor.

KANALİZASYON

İlçemizde Kanalizasyon Çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.Şu an itibarı ile Çambaşı ve Ulucami Mahallelerimizde Kanalizasyon çalışmaları devam ediyor.Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından ise hızlı bir şekilde Köknar Mahallemizde bulunan Kanalizasyon Çalışmasına başlayacağız.

SU İHALESİ

Köknar Başyurt Mahallesi Su İhalesi %90 tamamlandı.Yer ile ilgili sorunu aşmaya çalışıyoruz.

UZUNGÖL İMAR PLANI ASKIDA

Uzungöl İmar Planı çıktı.Bir ay askıda kalacak.Süreç  devam ediyor.Uzungöl´de Yıkım kararı verilen binaların bir Bölümü mevcut İmar Planına göre yıkılmayacak.Bir Bölümünde ise Traşlama yapılarak Mevcut İmar Planına uygun hale gelmeleri sağlanacak.

GEÇİCİ YAPILAŞMA ŞARTLARI AYNI

Taşkıran  Mahallemizden itibaren Uzungöl Sınırlarının tamamı Özel Çevre Koruma Bölgesidir.ancak bir konuda dikkatinizi çekmek isterim.Özel Çevre Koruma Bölgesi ile diğer bölgelerimizin tamamında Geçici Yapılaşma şartları aynıdır.

ABDULLAH KULAÇ´TAN SORULAR

Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı ve İlkçemiz Çamlıbel Muhtarı Abdullah Kulaç İlçemizde bulunan Tüm Muhtarlar adına Belediye Başkanına sorular yöneltti.

1-Yatırımlar Programa alınırken hangi ölçüye göre programa alınıyor.

BAŞKAN CEVAP:Öncelik sırasına göre yatırımları programa alıyoruz.Her Mahallemize eşit hizmet taşıma gayreti içerisinde çalışıyoruz.Ancak bazı Mahallelerimiz  önem arz ettiği için önce bu mahallelerimizden başlıyoruz.

Ayrıca Yatırımlar yapılırken Önceliğimiz yatırım yapılacak olan yerin Büyükşehir Yol Ağında olmasına özen gösteriyoruz.Çünkü biz bu hizmetlerin büyük bir Bölümünü Trabzon Büyükşehir Belediyesinden alıyoruz.Büyükşehir de doğal olarak önce kendi yol ağında olan yerleri tercih ediyor.

2-Makinelerin Kullanımı sıra ile olmalı.Bir yedeki çalışma bitmeden makine başka yere alınmamalı

BAŞKAN CEVAP:Zorunlu durumlar dışında kesinlikle İş Makineleri bir yerden başka bir yere almıyoruz.Bir yerdeki çalışma tamamlandıktan sonra makineleri alıyoruz.

3-Büyükşehir Belediyemizin Çaykara İlçesinde bir Şantiyesinin olmasını talep ediyoruz

BAŞKAN CEVAP:Bizler de ayn ı gayret içerisindeyiz.Bu konu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.Ben de sizlerle aynı fikirdeyim.Çaykara İlçemizin kendine ait bir şantiyesinin olması gerekiyor.

4-Karaçam Mahallesinden Belediye Otobüsünün kaldırılacağı yönünde bir bilgi aldık.Bu konuda son durum nedir?

BAŞKAN CEVAP:Konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız ile görüşeceğim.Ancak ben şahsi fikrimi söyleyeyim.Otobüs Seferinin kaldırılacağını düşünmüyorum.Belki şu olabilir.Fiyat değişikliği olmadan aynı fiyat ile Hizmet Özelleştirilebilir.

5-Muhtarlar olarak Tarım ve Hayvancılık ile İlgili Kooperatif İstiyoruz.

BAŞKAN CEVAP:Mükemmel bir fikir.Halkımızın da katılımı ile Çaykara İlçemizde bir Tarım ve Hayvancılık Kooperatifi kurma fikrine çok olumlu bakıyorum.Belediye Başkanı olarak bu Kooperatimizin her kademesinde görev almaya hazırım.Bu konu ile ilgili Muhtarlarımız çalışmalara başlasın?



Anahtar Kelimeler: Başkan Muhtarlar Buluştu

İlginizi Çekebilir