Başkan Tok Uzungöl´ü Dinledi

Başkan Tok Uzungöl´ü Dinledi

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Uzungöl´de Halkın Sorunlarını Dinledi

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Uzungöl´de Halkın sorunlarının dinlendiği bir toplantı gerçekleştirildi.

06 Kasım 2017 Pazartesi Akşamı Fatih Şahin´e ait Restaurant´ta gerçekleştirilen toplantı Çaykara Belediye Başkanı  Hanefi Tok´un Başkanlığında gerçekleştirildi./resimler/2017-11/10/1618514288857.jpgToplantıya Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,Ak Parti Çaykara Eski İlçe Başkanı Temel Şimşek,Uzungöl Muh-tarı  Mustafa Tahan ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

ANA GÜNDEM İMAR CEZALARI

Uzungöl´de bulunan çeşitli, işletme ve iş yeri sahiplerine muhtelif zamanlarda Çaykara Belediyesi tarafından kesilen çeşitli cezaların vatandaş tarafından ödenmediği Çaykara Belediyesi tarafından tespit edildi.

Bu durumun önüne geçebilmek için Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Halkı bilgilendirme toplantısına ihtiyaç duyuldu./resimler/2017-11/10/1619146164346.jpgToplantıda Başkan Hanefi Tok Çaykara Belediyesi olarak ödeme konusunda insanlarımıza yardımcı olmaya hazır olduklarını ancak vatandaşın da duyarlı davranması ve de borcunu bir an önce yatırması gerektiği anımsatmasında bulundu.

Çaykara Belediyesi olarak vatandaşa sunabilecekleri en güzel imkanın vatandaşın borcunu taksit ile ödemesi imkanını vatandaşa sunmak olduğunu ifade eden Başkan Tok vatandaşımızın zaman kaybetmeden Çaykara Belediyesine uğrayarak borcunu taksitlendirmesi gerektiği anımsatmasında bulundu.

Toplantıda söz alan Uzungöl Esnaflarından Zeki Aygün Uzungöl Esnafı olarak borçlarını ödeyeceklerini ancak şu an kış mevsiminde olduklarını yaz sezonunda borçlarını ödenmesi için kendilerine kolaylık sağlanması  talebinde bulundu./resimler/2017-11/10/1619362414720.jpgBu öneri üzerine söz alan Başkan Hanefi Tok taksitlendirme yaparken kış mevsimine biraz daha düşük ve ödeme imkanına göre taksit konulabileceğini bu farkın yaz mevsiminde kapatılabileceğini ve de Çaykara Belediyesi olarak bu konuda vatandaşımıza her türlü kolaylığı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

YENİ İMAR PLANI

Gölbaşı Mahallesinde İmar Planını uyguladıklarını 18.Maddeyi başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok İmar Planının tamamlanmasının ardından aranan şartları taşıyan vatandaşlarımıza ruhsat verebileceklerini sözlerine ekledi.

Önümüzdeki 6 ay içerisinde Uzungöl´ün diğer Mahallelerinin İmar Planını şekillendirmeyi hedeflediklerini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 18. Maddeyi uyguladıkları Mahallelere sıra ile İmar vereceklerini sözlerine ekledi.

KAMUYA AİT YERLER VE KIYI KENAR ÇİZGİSİNDEKİ GEÇİCİ BİNALAR YIKILACAK

Uzungöl´de inanılmaz bir görüntü kirliliğinin bulunduğunu kaçak yapılaşmaya artık bir şekilde engel olmaları gerektiğini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Uzungöl´de Turizmin en önemli temel yapı taşının göl olduğunu bu yüzden de gölü korumak ve de etrafını boşaltmak zorunda olduklarını ifade eden.

Göl çevresinde ve de kıyı kenar çizgisi içerisinde bulunan ve de çoğu Kamu Alanı olan yerlerde bulunan geçici iş yeri ve prefabrik binaları mutlaka yıkacaklarını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok bu görüntü kirliliğini ortadan kaldırmalarının boyunlarının borcu olduğunu Uzungöl´ü seven tüm vatandaşlarımızın da kendilerine yardımcı olmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.

KAÇAK BİNAYA İZİN YOK

Karadeniz Turizminin en önemli merkezi olan Uzungöl´ü korumanın en önemli görevleri olduğunu ifade eden Başkan Hanefi Tok Uzungöl´ü korumanın en önemli görevleri olduğunu,bundan sonra kaçak yapılaşmaya kesinlikle izin verilmeyeceğini,İmar Planı çıktıktan sonra vatandaşlarımızın Yasal Çerçeveler içerisinde bina yapmalarına izin vereceklerini sözlerine ekledi.

BİNALAR ŞİŞMEYECEK

Binalara içerden yapılan tadilatlar konusunda bir engel bulunmadığını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ancak bir çok vatandaşın binaya içerden tadilat yapacağım bahanesi ile tadilata başladığını kısa bir süre sonra da binanın alanını genişleterek binaya yeni birimler eklemeye çalıştığını Çaykara Belediyesi olarak kaçak hiçbir birime kesinlikle müsaade etmeyeceklerini sözlerine ekledi.

KANALİZASYON VE İÇME SUYU PROJESİ

Uzungöl´ün en önemli sorununun altyapı sorunu olduğunu ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Uzungöl´ün sorunlarını sıra ile çözdüklerini şimdi ise sıranın kanalizasyon ve içme suyu sorununu çözeceklerini sözlerine ekledi.

Hazırladıkları projenin Bakanlıkta olduğunu ve de kısa bir süre içerisinde  onaylanmasını beklediklerini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Proje onaylandıktan sonra su,kanalizasyon sorununu çözeceklerini sözlerine ekledi.

Atık suların göle aktıkları yönündeki bir soruya cevap veren Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok atık suların göle akmadığını sadece elektrik kesintisi esnasında pompanın çalışmadığını bu yüzden atık suların göle sızdığını ancak bu sorunun da çözümünü bulduklarını pompaya jeneratör takılacağını atık su projesi tamamlandıktan sonra da bu sorunun tamamen ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.

ÖĞRETMEN LOJMANLARINI YAPACAĞIZ

Abduıllah Sezgin tarafından Çamlıkta bulunan okulun Öğretmen lojmanlarına dönüştürülmesine yönelik bir soruya cevap veren Başkan Tok Çaykara Belediyesi olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vatandaşlarımızın bu konudakiş girişimlerine destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Başkan Uzungöl Dinledi

İlginizi Çekebilir