Başkan Zorluoğlu'ndan 'Ortak akıl´ Toplantısı

Başkan Zorluoğlu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle video konferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle video konferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında neler yapılabileceği ve Trabzon´da hayata geçirilmesi düşünülen çalışmalar, ortak akıl çerçevesinde değerlendirildi. 

Sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelinen toplantıda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Yanık ve Mustafa Kurtuluş da hazır bulundu. Sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri, böyle bir süreçte Trabzon´a neler yapılabilir noktasında ortak akıl toplantısı gerçekleştiren Başkan Zorluoğlu´na teşekkür ettiler. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde birlikte çalışma kararı aldı. 

DÜŞÜNCELERİNİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sivil toplum kuruluşlarının önerilerinin ve düşüncelerinin kendisi için her zaman çok önemli olduğunu belirterek  ?Öncelikle içinde bulunduğumuz bu zor süreç başta olmak üzere hangi alanlarda beraber çalışabiliriz, bunun değerlendirmesini yapmak istiyoruz. Bugünleri millet olarak yardımlaşmanın ve dayanışmanın zirve yaptığı; vatandaşımızın kalbine dokunabileceğimiz, zor günde yanlarında olduğumuzu hissettireceğimiz günler olarak değerlendiriyoruz. Böyle bir anlayışla hizmet etmeye çalışıyoruz. Eminim sizler de aynı düşüncedesiniz. Bugünleri, Türkiye´nin örnek bir ülke, örnek bir millet olarak dayanışmanın en üst seviyeye çıktığı, milletimizin birbirine daha fazla destek verdiği, kucaklaştığı ve birbiri ile barıştığı bir süreç olarak değerlendirebiliriz? dedi. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Büyükşehir Belediyesinin sağlık çalışanlarına yönelik yaptığı çalışmalarla ilgili soru üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, ?Sağlık çalışanlarımızla ilgili tedbirlerimizi daha sürecin en başında ilan ettik. Sağlık çalışanlarımıza toplu taşımayı ve otoparklarımızı ücretsiz yaptık. Ayrıca Sağlık İl Müdürlüğümüzle her zaman iletişim halindeyiz. Otobüs istediler, tahsis ettik. Sağlık Müdürlüğümüzün talep edebileceği maddi manevi her türlü desteği sağlamaya her zaman hazırız. Tüm gücümüzle sağlık teşkilatımızın yanında olmaya devam edeceğiz? diye konuştu.   

STK´LAR ÖNERİLERİNİ SIRALADI

Başkan Zorluoğlu genel değerlendirmelerinin ardından sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının ve temsilcilerinin önerilerini dinledi. Trabzon´la ilgili konularda ortak akla önem verilmesinden memnuniyet duyduklarını dile getiren sivil toplum kuruluşları, neler yapılabilir noktasındaki düşüncelerini sıraladı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda Trabzon´la ilgili yapılan öneriler, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından değerlendirilmek üzere tek tek not alındı. 

BİZE MORAL VE GÜÇ VERDİNİZ

Toplantının sonunda genel bir değerlendirmede bulunan Başkan Zorluoğlu ?Beni mutlu eden, Trabzon olarak birlik ve beraberliğimizi bir kez daha gösterdiğimiz bir toplantı oldu. Hepinizin açık desteğini aldık. Bize çok büyük moral ve güç verdiniz. Bu mücadelede birlikte olduğumuz hissiyatını çok daha fazla hissettik. Hem şahıslarınıza, hem de temsil ettiğiniz STK´larınıza yürekten teşekkür ediyorum. Konuştuğumuz tüm hususları tek tek not aldık. Değerlendirmelerimizi yaparak sizlerle yeniden irtibata geçeceğiz. Toplantı sırasında da belirttiğim gibi Büyükşehir Belediyesi olarak halkımıza yardım etmek isteyen sivil toplum kuruluşlarımıza her türlü desteği vermeye hazırız. İnanıyorum millet olarak birbirimize sarılarak bu zor süreçten güçlü şekilde çıkacağız. Trabzon´da yaptığımız bu toplantı bunun bir parçasıydı.  Hepinize teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.



İlginizi Çekebilir