Başkan Tok, Pandemi Kurallarına uyalım

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Corona Virüs ile ilgili alınan kararlar ve vatandaşlarımızın uyması gereken kurallar ile ilgili bir duyuru yayınladı.

Bilindiği gibi Tüm Dünyayı olduğu gibi Ülkemizi de etkisi altına alan Corona Virüs Salgın Hastalığı sebebi ile Ülkemizde ve tüm Dünyada hem vaka sayılarının artması hem de ölüm sayılarının artması sebebi ile 01 Aralık 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlığında toplanan Kabine toplantısı sonucunda alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulmuştu.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Corona Virüs ile ilgili alınan kararlar ve vatandaşlarımızın uyması gereken kurallar ile ilgili bir duyuru yayınladı. 

İşte Belediye Başkanı Hanefi Tok’un duyurusu:

Değerli Çaykara’lı Hemşehrilerim…
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalar doğrultusunda kararlara uymaya özen gösterelim. Hepimizin sağlığı için alınan kararları yasak olarak değil, tedbir olarak görelim. Bu mücadelede paniğe kapılmadan tedbirlere uyalım ve gerekmedikçe sokağa çıkmayalım. Evde kalalım. Maske-Mesafe-Temizlik kurallarına  riayet edelim.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış oldukları yeni kararlar şu şekildedir.

Hafta içi her gün 21.00 ile 05.00 arası, Cuma akşamı 21.00’dan den Pazartesi sabahı 05.00’a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Alışveriş merkezlerine girişte HES kodu uygulamasına geçilecektir.

Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya geleceği etkinlikler yapılamayacaktır.

50 kişiden fazla çalışanı olan iş yerlerinde, iş yeri hekiminin gözetiminde mevcut iş sağlığı ve güvenliği uzmanı veya belirlenen bir personelce salgın tedbirlerinin uygulaması sıkı şekilde denetlenecek.

Cenaze namazları en fazla 30 kişiyle kılınacak, nikahlar da bu sayıyı geçemeyecek.

Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler, belirlenecek saatlerde hafta sonu kısıtlama dışında  kalacak.

Daha önce belirlenen istisnalar hariç 65 yaş üstü ve 20 yaş altı yurttaşlar toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

Ana okulları faaliyetlerine ara verecek.



Anahtar Kelimeler: Başkan Pandemi Kurallarına uyalım

İlginizi Çekebilir