Başkan Zorluoğlu 15 Temmuz 2016 Gecesi Çaykara'dan Elazığ'a Gitti

Başkan Zorluoğlu 15 Temmuz 2016 Gecesi Çaykara

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu 15 Temmuz 2016 Gecesi Eşi ile birlikte Özel aracı ile Çaykara’dan Elazığ’a Gitti

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 5. Yıl dönümünde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun o çetin geceyi nasıl yaşadığını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Dönemin Elazığ Valisi Zorluoğlu darbe haberini alır almaz eşiyle birlikte Beylik tabancasını aldı, aracına bindi ve yola çıktı.

Kuşkusuz 15 Temmuz gecesi yaşananlar her Türk vatandaşı için unutulacak gibi değildir. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da 15 Temmuz gecesi memleketinde Çaykara’da köyündeydi. O Dönemde Elazığ valisiydi.

Başkan Zorluoğlu 15 Temmuz Gecesi Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile balkonda oturuyordu. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un anlatımına göre, TV’den kalkışmanın ilk haberleri gemleye başlayınca, Zorluoğlu beylik tabancasını aldı.

Özel aracına bindi. Yanında da eşi vardı, doğru Elazığ’a hareket etti. Yolda tam 2 cep telefonunu pert etti.. Uzun konuşmalar nedeni ile..

Bir kendi bir eşi araçtaydı koruma yoktu.. İki beylik silahın biri Zorluoğlu’nun kendisinde biri de eşindeydi. Gümüşhane’deki kriz masasına uğradı.

Bir durum değerlendirmesi yaptı, yoluna devam etti. Malatya’ya geldiklerinde, tankların sokakta olduğunu öğrendi. Yolunu değiştirdi.

Yolda verdiği talimatlarla Elazığ’da duruma hemen hakim olundu. Şehre geldiğinde makamına gitti ve göz altı talimatları ile olayı yönetti…

Çaykara- Elazığ arasını o gece kullandığı araç ile kısa sürede alan Zorluoğlu’u o geceyi ve sonrasını asla unutmayacağını söylüyor.

 



Sefer
16.07.2021 16:25:18
Bunu reklam etmenin mantığı nedir peki Elazığ mı kurtuldu. Hayret doğrusu. Allah akıl versin size

İlginizi Çekebilir