Başkandan, Kumbuzoğlu´na Hayırlı Olsun Ziyareti

Başkandan, Kumbuzoğlu´na Hayırlı Olsun Ziyareti

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, bir süre önce TBMM Genel Sekreteri görevine atanan hemşerimiz M.Ali Kumbuzoğlu´na Hayırlı Olsun Ziyareti gerçekleştirdi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, bir süre önce Devlet Personel Başkanı iken, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri görevine atanan hemşerimiz M.Ali Kumbuzoğlu´na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

TBMM Genel Sekreterliği görevine gelen Mehmet Ali Kumbuzoğlu´nu makamında ziyaret eden Belediye Başkanı Hanefi Tok, hayırlı olsun dileklerini iletti. Kumbuzoğlu´na yeni görevinde başarılar dileyen Tok, 15 Temmuz Hain Darbe girişiminde TBMM´nin hedef alınmasını lanetleyerek, TBMM genel sekreterliğine Çaykaralı hemşerimizin atanması bizi son derece memnun etmiştir,?dedi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Ben başkanımıza nazik ziyaretinden ve temennilerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Milletin meclisinde yüreğimizi ortaya koyarak büyük başarılara imza atmak için çalışacağız,? şeklinde konuştu. 

/resimler/2016-9/7/2053286269946.jpgTÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ GENEL SEKRETERİ 

MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU´ NUN ÖZGEÇMİŞİ

1967 yılında Trabzon İli Çaykara İlçesinin Karaçam Beldesi´nde doğdu.

İlkokul tahsilinin bir kısmını Rize Güneysu Dumankaya Köyü´nde bir kısmını ise Çaykara Karaçam Beldesi´nde tamamladı.

Ortaokul ve lise tahsilini ise Trabzon´da tamamladı. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü´nden mezun oldu.

1993 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğünde çalıştı. Ardından 28.03.1994 tarihinde T.C. Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı´nda mesleki kariyerine Devlet Personel Uzman Yardımcısı olarak başladı.

"Türkiye´de Kamu İktisadi Teşebbüsleri, Gelişimi, Ekonomideki Yeri ve Özelleştirme Uygulamaları" konulu uzmanlık tezinde ve yeterlilik sınavlarında başarılı görülmesiyle aynı Kurumda 12.06.1997 tarihinde Devlet Personel Uzmanı olarak atandı.

Akabinde 07.04. 2005 yılında yine aynı Kurumda ?Koordinasyon Dairesi Başkanı?; 26.01.2006 tarihinde ise ?Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı? olarak atandı.

2004-2007 yılları arasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı Makamında Devlet Personel Başkanlığı´ndan sorumlu ?Bakan Danışmanı? olarak görev yaptı. Bu dönem içerisinde memur sendika ve konfederasyonlarıyla dört kez gerçekleştirilen toplu görüşme faaliyetlerinin koordinasyon görevini yürütmüştür.

Yine bu dönem içerisinde Başbakanlık´ta yürütülen ?Kamu Yönetimi, Kamu Personeli ve Mahalli İdarelerin yeniden yapılandırma? çalışmalarında ?Bakan Danışmanı? sıfatıyla komisyon çalışmalarında bulunmuştur.

2007-2009 yılları arasında Adalet Bakan Danışmanlığı görevini yürüttü.

20.03.2009 tarihinde Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

11.08.2009 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı´nda ?Meclis Başkanı Başdanışmanı? olarak atandı.

Akabinde yine aynı Kurumda 01.09.2009 tarihinde TBMM Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanarak yaklaşık 3 yıl bu görevi ifa etti.

Bir müddet Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı´nda ?TBMM Genel Sekreter Vekili? olarak da görev yaptı. Bu görevleri esnasında Çin Halk Cumhuriyeti, Belçika, Japonya, Güney Kore, Bahreyn, Suriye, Birleşik Krallık, Fas ve Polonya Parlamentolarının idari işleyiş şekli ve kapasite yapıları ile teşkilat yapıları konusunda yerinde tespit ve incelemelerde bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapmakta iken 07.09.2012 tarihli Üçlü Kararname ile Devlet Personel Başkanı görevine atandı.

En son Devlet Personel Başkanı olarak görev yapmakta iken 29.07.2016 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği görevine atandı.

Evli ve 1 çocuk babası olup, İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



M.G.A
9.09.2016 11:21:39
Pek Kıymetli Hemşehrimiz, Adam gibi Adam.. TBMM Genel Sekreteri Sayın Mehmet Ali Kumbuzoğlu´na yeni görevinde üstün başarılar temenni ediyorum.. Kendisi verilen her görevi hakkıyla yerine getirmiş bir insandır.. Mütevazi yapısı ve Devlet gibi duruşuyla gönüllerde her zaman yer edinmiştir.. Kendisinin bu gibi önemli makamlarda olması bizleri daima sevindirir.. Yüce Allah yar ve yardımcısı olsun.. Başarılar diliyorum.. - Not: Lütfen Çaykaramızı unutmayın.. Çaykara güzel hizmetler bekliyor.. -

İlginizi Çekebilir