Başkan Hanefi Tok, Bir Yılını Değerlendirdi.

Başkan Hanefi Tok, Bir Yılını Değerlendirdi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, ilçe Muhtarlarıyla bir yılını değerlendirdi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, ilçedeki muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Çaykara'da dere kenarında bulunan bir tesiste gerçekleşen toplantıya Tok'un yanı sıra AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Temel Şimşek, Belediye Meclis üyeleri ve ilçede bulunan 32 muhtar katıldı. 

/resimler/2015-5/10/1146164711049.jpg

Toplantıda, Çaykara Belediyesi'nin 1 yılını değerlendiren Tok, muhtarların hem sorularını yanıtladı hem de taleplerini dinledi. Özverili çalışmalarından dolayı muhtarlara teşekkür eden Tok, 1 yıl boyunca yaptığımız istişareler hizmette kalitenin artmasına vesile oldu,” dedi. 

MUHTARLAR BİZİM GÖZÜMÜZ, KULAĞIMIZ

Çok değerli muhtarlarımızın arzu ve taleplerini dinlemek, onlara çözüm oluşturmak, gelecekle ilgili çalışmalarımıza ışık tutacaktır. Muhtarlara taraf olarak değil her zaman iş ortağı olarak baktıklarını belirten Tok, İlçemize yapılacak hizmetin sınırı yok. Bu anlamda muhtarlarımız bizim gözümüz, kulağımız. İlçemize ne kadar güzel hizmetler yaparsak, gelecek nesillere de güzel emanetler bırakırız. Halkımıza verdiğimiz sözleri hep tuttuk” diye konuştu. 

YATIRIM OLARAK MAHALLE AYIRIMI YAPMIYORUZ

Göreve geldiğim 13 aylık bir zaman içinde siz muhtarlarla beraber ilçemize hizmet etmeye devam ediyoruz. Biz belediye olarak şuna inanıyoruz ki; Yaptığımız hizmetleri imkânlarımızla birleştirerek adil bir şekilde bütün mahallelerimize eşit bir şekilde götürmeye gayret ediyoruz. Trabzon olarak Büyükşehir belediyesi olduk. Kaynaklar olarak ilçe belediyesi olarak beklentilerin karşılanması bize artı olarak bir yük getirdi. Ona rağmen ekibimizle beraber en kısa zamanda toparlandık. Çaykara belediyesinin imkânları belli. Hizmet para ile olan iştir. Seçim vaatlerimizin hepsini yerine getireceğiz. Çaykara'nın coğrafyası çok zor. Yayla yollarının açılması noktasında birkaç yer hariç diğer yerlere ulaşıma açtık. Önümüzdeki yıllarda özellikle yayla yollarının açılmasıyla ilgili siz değerli muhtarlarımızla istişare yaparak çalışmalarımızı başlatmayı düşünüyoruz. 

BELEDİYEYİ 4 MİLYON BORÇLA DEVRALDIK

Göreve geldiğimizden ilçede kapanan 4 Beldenin Çaykara belediyesine devredilen 4 milyon borçla devraldık. Bunun yüzde %30 u devlete diğer kalanı ise özel sektördeki borçtur. Biz gelir gelmez hacizlerle karşılaştık. Yaptığımız planlamalarla gerek özel, gerekse devlete olan borçlarımızı yapılandırmaya gittik. 4 milyon borcun 2014 yılında 1.8 milyonunu ödemiş olduk. Bu borçlarımız olmasaydı bu yatırıma dönüşecekti. İnşallah önümüzdeki dönemler içinde hem büyükşehir'in desteğiyle hem de bizim de çalışmalarımızla Çaykara'ya hizmet vereceğiz.

30 Mart 2014 tarihinde göreve başladığımızda belediyenin makine ekipmanı yeterli değildi. 2014 yılında iş makinelerinde tamir konusunda harcadığımız para 550 bin liradır. Gelir gelmez mahallelerimizde stabilize çalışmaları başlattık. Mahallelerimizde acil olan duvarlarımızı yaptık. Büyükşehir Belediyesinin katkısıyla ilçenin arka kısımdaki yol ile Çaykara ışıklı mahallesi yoluna 2 ton asfalt düktük.  Hurmalık mahallesinde 70 konutluk TOKİ konutları inşaatı başladı. Hükümet konağı inşaatı devam ediyor. İlçe jandarmanın mevcut yerinden Çaykara girişine taşınması için 4-5 dönüm arazı üzerinde kamulaştırma işlerleri devam ediyor.  Çaykara'da Halk Bankası'nın açılması için vatandaşlarımızdan çok talep geldi. Yaptığımız girişimlerden sonra İlçemize Halk Bankasının açılmasıyla ilgili protokol imzalandı. Çaykara'da kaybetmiş olduğumuz değerleri geri almaya gayret edeceğiz. Çaykara'nın özellikle MOBESE ile ilgili sorunu vardı. Biz geldiğimizde bununla ilgili bir çalışma başlattık ve şu anda yapımı ile ilgili protokol yapıldı. 1-2 ay içinde yapılacaktır. 

ÇAYKARAYI KENTSEL DÖNÜŞÜME ALACAĞIZ

Belediye olarak nerde ne yapacağımızı o mahallede oturanlara soracağız. Çaykara'nın kentsel dönüşümle ilgili ilçemizde bir kamuoyu araştırması yaptık. Çaykara'daki bütün esnaflarımıza ve oturan vatandaşlarımıza sorduk Çaykarayı bütün olarak Kentsel dönüşüm programına alınmasıyla ilgili halkın %100'ü yapılması yönünde görüş bildirdi. İnşallah seçimden sonra Ankara'ya giderek TOKİ Başkanıyla birlikte etap, etap yapılması için konuyu masaya yatıracağız. Buradaki muhtarlarımızın düşüncelerini ve farklı projeleri varsa biz onları da konuşuruz. Bizim için bir riskli bir proje olmasına rağmen ortaya çok güzel bir iş çıkacak. Gelecek nesillere ait çok güzel bir ilçe bırakacağız. İki dere arasında güzel bir tasarımla birlikte kademe, kademe bu dönüşümü yapmamız lazım. Biz 4 yıllık süreç içinde yapacak olduğumuz 1 ve 2 etap anlaşmalarıyla beraber ilk etabını bitirerek vatandaşı fazla mağdur etmeden ilçemize güzel bir görüntü olacaktır. İlçemizde mademki turizm diyoruz o zaman ilçemizi modern bir kent haline getirmemiz lazım. Buralara fabrika gelmeyeceğine göre katma değer olarak ilçemize, Uzungöl'ü, Sultanmurat'ı ve yaylalarımızı değer katan turizmi canlandırmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Belediye olarak en büyük sıkıntımız ilçemizde yerin olmamasıdır. Onun için yapacak olduğumuz bazı yatırımları gerçekleştiremiyoruz. Bize ait hurmalık Mevkii'nde bulunan 10 dönümlük bir alanımız var. Buranın kapalı spor salonu olarak yapılması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyoruz. Milli eğitimden spor bakanlığına devir işlemleri devam ediyor. En kısa zamanda protokol yapılarak ilçemizdeki vatandaşlarımızın spor faaliyetlerinin yapacağı bir spor salonu yaparak bu hizmetimizi yerine getireceğiz. 

ÇAYKARA'DA EĞİTİM DÜZEYİ GURUR VERİCİ DURUMA GELDİ.

En iyi hizmet insan yetiştirmektir. Dolayısıyla eğitime çok önem vermeliyiz. Dershanesiz olarak, ilçemizin gerek TEOG sınavında gerekse LGS sınavında il bazında aldığı birinciliklerle öğrencilerimiz, bizleri gururlandırdılar.  Çaykara'da eğitimin geldiği noktayı daha yukarılara taşımak zorundayız. Bu gururu bizlere yaşatan başta milli eğitim müdürü ve eğitim kadrolarına teşekkürlerimi iletiyorum. Çaykara'da uygulanan eğitim modeli ile birlikte alınan başarılar Türkiye'de büyük ses getirmiştir. Bu modelin Milli Eğitim Bakanlığınca değerlendirileceğini düşünüyoruz.

/resimler/2015-5/10/1148319713730.jpg 

Belediye başkanı Hanefi Tok'un konuşmasının ardından Çaykara Mahalle Muhtarları tek tek söz alarak mahallelerinde eksik ve taleplerini gündeme getirerek çözümlenmesini talep ettiler. /resimler/2015-5/10/1148567526774.jpg

 



İlginizi Çekebilir