Bayramda Gurbet Şenliğindeyiz!

Bayramda Gurbet Şenliğindeyiz!

Van-Özalp-Dönerdere´de yaşayan Çaykaralı hemşehrilerimiz 50.Yıl şenliğinde buluşuyor

Mübarek Ramazan Bayramına yaklaştığımız şu günlerde Uzungöl çifte Bayram yaşamaya hazırlanıyor. 22 Temmuz 2015 Çarşamba Günü Van Özalp Dönerdere Köyümüzde 50. Yıl Buluşma Şenliği düzenleniyor.

1965 Yılında Şirin İlçemiz Çaykara´dan iskan olarak Gurbet ellerin yolunu tutan Hemşerilerimiz şimdi ise Tüm Trabzonumuzun davetli olduğu şenlikte Gönül Dostlarını bekliyor.Gün boyunca bir dakikanın bile boş geçmeyeceği şenlikte bir çok etkinlik var.Bu etkinliklere birlikte bakalım isterseniz:

KOOPERATİF BİNASININ AÇILIŞ TÖRENİ

Hemşerilerimizin Kurdukları ve Tüm Köyün Ortaüğıo olduğu ve de Dönerdere Köyünde yaşayan hemşerilerimizi birbirine bağlayan en önemli değer olan Kooperatif Binası yeni Hizmet binasına kavuşuyor.Başta van Valisi ve Van 100. Yıl Üniversiktyesi Rektörü Petyami BATTAL ile OPProtokolün yoğun katılımının gerçekleşeceği Kooperatif binasının açılış tmöreni ile başlayacak Şenliğimiz.

MÜZİK EKİBİNDEN TÜRKÜ DİNLETİSİ

Dönerdere Köyünde Yaşayan Gençlerden Ayhan ÖZBEK ve Mustafa İNCİ´den saz eşliğinde muhteşem bir türkü dinletisi misafirlerin beğenisine sunulacak.

HALK OYUNLARI VE  DÖNERDERE´DE KOLBASTI

Dönerdere Çok Programlı Lisesi Öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları Ekibi izleyenlere muhteşem bir gösteri sunacaklar.Daha sonra yine SDönerdere Lisesi öğrencileri tarafından muhteşem bir Kol Bastı izleyenlerin beğenisine sunulacak.

KAVAL VE HORON ŞOV

Çaykaralı Sanatçı Nurettin KAHVECİ tarafından çalınacask kemençe ve kavalın yanı sıra Uzungölden de Mahalli Sanatçılar Mustafa MANAP ve Şükrü EROĞLU da kaval eşliğinde katılımcıların saatlerce ve de gönüllerince eğlenmelerini sağlayacaklar.

GİTARIN SULTANLARI

Onlar artık Çaykara´nın ya da Trabzonun Çocukları. Trabzon İlimizi Van´da büyük bir başarı ile temsil ediyorlar. Çünkü Van´da ya da davet edildikleri programlarda hiç kimse onlara Uzungöl´ün çocukları demiyor. Trabzonlu Kızlar diyorlar onlar için. 11  Kızımızın Gitar Eşliğinde ve de Sevgili Turgay ÖZBEK´in rehberliğinde bizlere sunacakları o muhteşem türkü konserini daha şimdiden özledik. Ve de o muhteşem anı yaşamak için sabırsızlanıyoruz.                     VE.............EÇİNOS DÖNERDERE´DE...

2015 Yazına Damgasını vuran isim...Her yerde onun klipleri çalıyor. Her yerde onun ismi okunuyor. Aylardır Dönerdere´de yaşayan Hemşerilerimiz onun için bizlere ricada bulunuyorlar. Ne olur EÇİNOS´u Dönerdere´nin 50.yılında aramızda görmek istiyoruz diyorlar. Uzungöl Birlik A.Ş.´nin Sponsorluğunda Ulusal Sanatçımız Sevgili EÇİNOS da Ekibi ve Muhteşem Türküleri ile hemşerimizin bu en özel günlerinde onların yanında yer alacak. Türküleri ile bizleri hem eğlendirecek hem de coşturacak.

Evet bizler Hemşerilerimizin 50.yıl etkinliklerrinden sdadece bir kaç tanesini sıraladık. Daha bir çok sürpriz etkinliği var hemşerilerimizin.

O halde Haydi Trabzon...Görev hepimizin. Hemşerilerimizin gözleri yollarda. Ve de Şimdi yola çıkma zamanı.22 Temmuz Çarşamba Günü Hepimiz Dönerdere´ye koşuyoruz.Hemşerilerimizin bu en özel günlerinde onların bu coşkularına ortak oluyoruz.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi

 



Anahtar Kelimeler: Bayramda Gurbet Şenliğindeyiz

İlginizi Çekebilir