Belgesel için Muhtarlar Bilgilendirildi

Belgesel için Muhtarlar Bilgilendirildi

Çaykara Belgeseli Çekimleri için Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İşadamı İbrahim Tuncer´in katılımı ile yapılan toplantıda, Mahalle Muhtarları bilgilendirildi.

Çaykaralı işadamı İbrahim Tuncer´in öncülüğünde yaklaşık bir yıldır çekimleri devam ve içerik olarak çok geniş kapsamlı olacak olan ?Çaykara ve Ötesi Belgeseli? çekimleri için Mahalle Muhtarlarına çekimlerin gelindiği aşama ve bundan sonraki izlenecek yol için bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Çaykara Kale Alabalık tesislerinde sabah kahvaltılı yapılan toplandı bugün saat 09:00´da Çaykara Belediye başkanı Hanefi Tok, Belgeselin Finansörü işadamı İbrahim Tuncer ile Mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleşti. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Başkan Tok ile Belgeselin Finansörü işadamı İbrahim Tuncer´in muhtarlara belgeselin geldiği aşama ve bundan sonra izlenecek yol konusunda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Toplantıda Muhtarların görüşleri alındı./resimler/2016-9/9/2057570748222.jpgÇAYKARALILIK RUHU BU BELGESELİ ORTAYA ÇIKARDI

Çaykara ve ötesi Belgeselinin yüzde 90´lık bölümünün tamamladığını ifade eden Başkan Hanefi Tok, Belgeselde çekilen ve bundan sonra çekilecek olan, Çaykara´nın tarihi ve turistik yerleri, yaylalarımızı ve Çaykara´dan çıkan değerlerimizi içine alacak şekilde tamamlandığında bir gala ile birlikte ilçemizin büyük bir reklamı olacaktır. Daha önce muhtarlarla yapılan toplantıda tarihi ve coğrafi değerlerimizi turistik değerlerimizi veya geçmişe dönük tarihsel olarak bilgilerimizi paylaşılması gerektiğini kararı alınmıştı. Şimdiye kadar olan eksiklerimizi tamamlamak ve siz değerli muhtarlarla çekimler konusunda fikir alışverişi yapmak için bugün buradayız. Hazırlanan belgesel gerçekten çok güzel. İlçemiz adına mahallelerin adına harika bir belgesel olacaktır. Benim aldığım bilgilere göre Türkiye´de ilk olarak böyle bir çalışma olacaktır. Bundan dolayı İbrahim Tuncer Kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok büyük işin altına imza atmıştır. Hem bedeni olarak, hem de Maddi olarak kendisine külfet getirmiştir. Arkadaşımız hiçbir masraftan kaçınmadı. Söz konusu Çaykara olunca Akan sular duruyor. Bu amaçla İbrahim kardeşimiz çekilecek olan belgeselin en kalitesini çekmeye çalıştı. Bizimle bunları paylaştı. Çekilen bu belgeselin İlçemizden başlayıp mahallelerden devam eden ve Yaylarından, Mezralarına kadar her noktasında hem helikopterden görüntü alarak, hem fotoğraflarla görüntü alarak, Çaykaralı olup da dünyanın neresinde olursa olsun kendi memleketinde görmek istediği veya bir başkasının Çaykara adına ne varsa görebileceği bir çalışma yapılmıştır. Kendisine bu Çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum, ?dedi. /resimler/2016-9/9/2059044655721.jpgBELGESEL BİTTİĞİNDE İLÇEMİZE ÇOK DEĞER KATACAKTIR  

Çaykara´nın Coğrafi ve Turistik yerlerinin yanı sıra Bölgemizin yetiştirdiği değerlerimizi bu belgeselde yer vermek istediklerini belirten Belgeselin Finansörü işadamı İbrahim Tuncer,?  Yaklaşık 2 aydır yaz dönemi çekimleri yapıyoruz. Birde güz döneminde çekimler yapacağız.  Tüm muhtarlardan bize kendi yaşadıkları mahalle, mezra veya yaylalarında doğası ve turistik yerlerinin bize bildirilip çekimlerimizi ona göre genelleştirmek, yapacağımız belgeselin daha kapsamlı ve kalitesinin arttırılması konusunda eksiklerimizi tamamlamak istiyoruz. Çaykara Belgeseli çok kapsamlı bir belgesel olacaktır. İlk olacak olan bu belgeselin ülkemizde çok ses getireceğini inanıyorum. Çaykara´ya değer katarak geçmişle geleceğimizi bütünleştirerek bu belgeselde herkesin kendine pay çıkaracağına inanıyorum. Ayrıca İlçemizin tanıtımında büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Bu çalışmamız tamamen Çaykaralılık aşkıyla gönüllülük esasına göre yapılmış, hiçbir şekilde karşılık beklemeden yaptığımız bir çalışmadır. Günümüzün modern tekniklerin kullanılarak maddi ve manevi hiçbir şeyden kaçmadan yaptığımız bu çalışma bittiğinde yöremize büyük bir katkı sağlayacaktır. Bunun için tüm muhtarlardan veya elinde belgesi olan tüm Çaykara halkından bizlere ulaştıracakları her türlü bilgi ve belgeyi değerlendireceğimizi söylemek istiyorum. Şimdiden katkısı olacak olan herkese teşekkür ediyorum, ?dedi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir