Beşköylü Adem´den Yeni Albüm Geliyor!

Beşköylü Adem´den Yeni Albüm Geliyor!

Yöremizin sevilen genç sanatçısı Beşköylü Âdem Ekiz´den hayranlarına yaz sürprizi olarak yeni albümü ?HARTAMA? isimli çalışması yakında müzik marketlerde yerini alacak.

Yöremizin sevilen genç sanatçısı Beşköylü Âdem Ekiz´den hayranlarına yaz sürprizi olarak yeni albümü ?HARTAMA? isimli çalışması yakında müzik marketlerde yerini alacak. 

Adını "Hartama" verdiği yeni Albüm için 12 Parça hazırlayan sanatçı (Yureklerum yarali) adlı eserine klip çekti. Daha önce çeşitli albümlerle müzikseverlerin karşısına çıkan sanatçı adem Ekiz, yine iddialı bir çalışma olan ?HARTAMA? isimli albümü ile hayranlarının karşısına çıkmanın haklı gururu ve heyecanını yaşıyor.  

NEDEN ?HARTAMA? ?

Sanatçı Âdem Ekiz yeni albümü ile ilgili şunları söylüyor;

Değerli dinleyicilerim ; "HARTAMA" isimli 8. albüm çalışmam Güvercin Müzik etiketiyle tüm müzik marketlerde! Çok yakında dijital platformlarda! Hartama, Hartoma (Pedavra) "Hartama" Karadeniz´in köylerinde ve yaylalarında eskiden genellikle ahşap evlerin çatılarını örtmek için kiremit yerine kullanılan veya yaprak gibi inceltilerek kiremit altına konulan çatı tahtasıdır. Köknar, çam ve ladin ağaçlarından elde edilen "Hartama" zamanla yerini kiremit, çinko ve oluklu sac levhalara bıraktı. Aynı zamanda "Hartama" Karadeniz müzik kültürünün önemli bir enstrümanı olan kemençenin kapağı olarak da kullanılır. İyi bir "Hartama" kemençenin sesinin iyi çık asında önemli bir rol oynar. Karadeniz sanatçılarının bestelerini tınısıyla daha da güzelleştiren; kemençe kapağı olarak da kullanılan ? Hartama? yı bu albümümüzün ismi olarak düşündük. Umarım Hartama´lı kemençemizden çıkan sesler sizleri farklı duygu iklimlerine taşır./resimler/2018-5/1/1126016085336.jpgYeni albümdeki türküler şunlar;

1-YÜREKLERİM YARALI

2-KORKMA SEVDUĞUM KORMA

3-KARADUR GÖZÜ KAŞİ

4-AH PULİ´M

5-BİR SEVDAM VAR

6-SEVDİM BİR ŞEHİR KIZI

7-GAYBANA BU SEVDALUK

8-SANA HAKKIM HELAL DEĞİL

9-YAR YAR

10-PULİM TO SEVDALIKİS (Sevdali kuşum)

11-YÜREĞİM EFKARLANDI

12-KURU AĞACA BENZER

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir