Bir Ayrılık Yazısı

Bir Ayrılık Yazısı

Öğretmen Hilmi Kanık´ın "Bir Ayrılık Yazısı" İsimli Yazısını Sizlerle Paylaşıyoruz

Uzun bir süredir Çaykara Gündem Sitemizde yöremiz ile ilgili çeşitli haber,yorum ve paylaşımlar ile siz sevgili okuyucularımız ile birlikte olmaya çalışıyoruz.Nefesimiz yettiği sürece de bu kültür hizmetini sürdürmeye devam edeceğimi peşinen söyleyerek başlayayım yazıma.Kimi zaman yöremizin kültürel dokularını işleyen bir haberi sizlerle paylaşmaya çalıştık.Kimi zaman bir eğitim haberi ile,kimi zaman bir sosyal olguyu sizlere ulaştırmaya gayret ettik.Olayların  hep iyi ve de güzel tarafından bakmaya çalıştık haberlerimizde ve bu olguyu sizlere de ulaştırma gayreti içerisinde olduk hep.

Senelerdir yaptığım haberlerde şuna özellikle çok fazla dikkat etmeye gayret ettim Sevgili Dostlar.Kendimi asla ön plana çıkarmamaya gayret ettim.Hep arka planda olma gayreti içerisinde oldum.Hep mutfakta olma gayreti içerisinde oldum.Yemeğin hazırlanmasında olan emeğimi servis aşamasına yansıtmamaya özellikle gayret ettim senelerdir.

Bu gün ise 16 yıl boyunca hizmet verdiğim Uzungöl Ortaokulkundan ayrılmam sebebi ile Uzungöl´de yaşadığım 16 yılın muhasebesini yapmak istedim Çaykara Gündem Dostlarımız ile.Yani ilk defa bir Hilmi Hoca Haberini paylaşma gayreti içerisinde olacağım bu günkü yazımızda.

İçerisinde olmaktan ve de bir çalışanı olarak büyük bir arzu ve istekle çalkıştığım Uzungöl Ortaokuluna bundan tam 16 sene önce 2000 yılında atandım.27 Senelik meslek yaşantımda hayatın bana öğrettiği ve de temel ilke olarak benimsediğim çalışma sistemim şudur Sevgili Çaykara Gündem Dostları?Öğretmen bulunduğu toplumun her şeyi olmak zorundadır.Öğretmenlik sadece 4 duvar arasında derse girip çıkmak değildir bana göre.Öğretmen elinden geldiği kadar yaşadığı ve de içinde bulunduğu toplumun her kademesine ulaşabilmeli ve de hizmet vermekten asla bıkmamalı öğretmen.

27 senelik meslek yaşantımda hep ilk günkü heyecan ile çalıştım Uzungöl´de.Öğrencilerimin sadece akademik olarak yetişebilmelerinin yanı sıra çocuklarımızın sosyal ve de kültürel anlamda da yetişebilmeleri için mesai kavramı tanımadan gecemi gündüzüme katarak büyük bir şevk ve heyecan ile görev yaptım Uzungöl´de.Bu anlamda eşimden ve de çocuklarımdan özür dilemeyi de bir borç biliyorum.Çünkü tüm mesaimi okul ve Uzungöl´e verdiğim için onlara yeteri kadar zaman ayıramadığımı düşünüyorum.

Öyle ki okulumdan ve de çocuklarımdan ayrılamadığım için canımdan çok sevdiğim biricik babamın ölümünde hastanede yanında yoktum çocuklarımın yanındaydım.Annemin ameliyat masasından kalkışiının ikinci gününde de çocuklarımın başındaydım.

Yeri geldi öğretmen olarak çocuklarıma en mükjemmel hizmeti sunabilme gayreti içerisinde oldum.Yeri geldi Müdür yardımcısı ve de Müdür olarak öğretmen arkadaşlarıma karşı iyi bir lider olabilme gayreti ile çocuklarımıza hizmet sevdası içerisinde yoğun bir tempo harcama gayreti içerisinde oldum.

Mesai kavramı asla tanımadım Uzungöl´de.Haftanın 7 günü gecenin geç saatlerine kadar çocuklarımız ile birlikte olabilme ve de yavrularımızın sosyal ve de kültürel anlamda yetişebilmeleri için  öğretmen arkadaşlarım ile birlikte  öğrencilerimizin geleceğini şekillendirme gayreti içerisinde olduk.

Uzun seneler Uzungöl´ün Sosyal ve Kültürel dokularını işleyen kültürel faaliyetlerin içerisinde aktif olarak yer alma gayreti içerisinde oldum.2005 Yılında İş Adamı Ağabeyimiz Sevgili Fehmi Aygün ile birlikte ilk Uzungöl Dergimizi çıkardık.Çıkardığımız derginin çok güzel olduğunu iddia etmiyorum.Ancak destek verilmiş olsa herkes elini taşın altına sokmuş olsa bana göre bu dergi yaşatılabilirdi.Fakat üzülerek ifade edeyim ki sadece eleştiri aldık ve de Hilmi Hoca o derginin altında tek başına kaldı devamını getiremedik.Aynı dergiyi 5 Km aşağımızda bulunan Taşkıran Mahallemizin senelerdir yaşattığını göz önüne alırsak Acaba Biz Nerede Hata Yaptık diye sormadan edemiyor insan.

Sonra 2007 Yılında Uzungöl Turizmciler Derneğimizin katkıları ile bir dergi daha çıkardık ama üzülerek ifade etmeliyim ki onun da devamını getiremedik.

Uzungöl Spor Futbol Takımı Kaymakamlık Kupasına katılacak.Gençlerin  peşinde kim koşacak.Elbette ki Hilmi Hoca Gönüllü Teknik Direktör.2005 Yılında takım yarı finalin kapısından döndü kimsenin sesi çıkmadı.2007 yılında profesyonel futbolcuların oynatıldığı turnuvada takım 9-1 kaybetti.Halkın dilinde Hilmi Hoca.Hilmi, Hoca Uzungöl´ü Çaykara´da Rezil Etti.Canınız sağ olsun?

Gençler halı saha futbol turnuvalarında senelerce onların peşinden koşma gayreti içerisinde oldum.İlerleyen yaşıma rağmen onlarla birlikte olma gayreti içerisinde oldum.Ve de onlarla birlikte olmaktan büyük bir onur duydum.

Uzungöl´de ilk radyo deneyimini birlikte yaşadık.Senelerce Uzungöl Fm´de yaptığımız canlı yayın programları ile Uzungöl ve de yöremiz kültürüne elimden geldiği kadar hizmet etme gayreti içerisinde oldum.2009 Belediye seçimlerinde Belediye Başkan Adayını canlı yayına aldık.3 saat boyunca canlı yayın yaptık ve de o akşam Flatcastta en çok dinlenen radyo olma gururunu Uzungöl Halkımıza yaşatmış olduk.

Gönüllü haber editörlüğüm ve de köşe yazılarım yaklaşık 10 senedir devam ediyor.Yöremize ait bir çok haber,yorum ve genel kültür haberlerimizi 10 yıldır değişik sitelerimiz vasıtası ile okurlarımıza ulaştırma gayreti içerisindeyim.Son 4 yıldır ise bu hizmeti çok değer verdiğim ve de içerisinde yer almaktan büyük bir onur duyduğum Çaykara Gündem vasıtası ile yürütmeye çalışıyoruz.

Tüm bu çalışmaları yaparken ana temamız elbette ki çocuklarımız oldu.Çocuklarımız akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda yetişebilmeleri adına düzenlediğimiz ya da içerinde yer almaya gayret ettiğimiz yüzlerce etkinlik ile sosyal ve kültürel yetişmelerine elimizden geldiği kadar katkıda bulunma gayreti içerisinde olduk.

Çocuklarımız Hüseyin Avni Aker Stadyumu ile tanıştı.Futbolu sevdi.Hayri Gür Spor Salonu ve de Medical Park Trabzonspor ile çocuklarımıza basketbol sevdası aşılamaya çalıştık.Çocuklarımızın sinemayı,tiyatroyu tanıyabilmeleri için onlarca etkinliğe katılma gayreti içerisinde olduk.

BU etkinliklerin gerçekleştirilmesi aşamasında bizlerden her türlü desteklerini esirgemeyen Uzungöllü Tüm Turizmci dostlarımıza teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.

Bu etkinlikleri gerçekleştirirken öğretmenliğimin hep en ön planda olmasına özellikle dikkat ettim.Çünkü her şeyden önce ben bir öğretmenim.Ve de Uzungöl´e öğretmen olarak hizmet suınmak durumundayım.Hakkımızda en büyük spekülasyonlardan biri de buydu çünkü.Hilmi Hocanın elinden mikrofon düşmüyor diye her gün şikayet ediliyoruz.Daha önce yazdım bir cümle ile geçeceğim.Ben bu çalışma ile insanlarımıza hizmet verdiğimi düşünüyorum.Mikrofonu ne zaman reklam ve şov aracı olarak görürsem o gün mikrofonu terk edeceğim bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

16 yıl boyunca sizin anlayacağınız  her oluşuma maydanoz olmaya çalıştım Uzungöl´de Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Ve de bir gün geldi ki artık Uzungöl´e veda etmemiz gerekti.Sebebi ne olursa olsun Uzungöl defterimizi kapattık.Gönül isterdi ki bir kişi gelsin bana hocam Uzungöl´den neden ayrıldın diye sorsun.Ama üzülerek ifade edeyim ki bir kişi bile bana bu soruyu sormadı.Demek ki Ben Öğretmen olarak Uzungöl´e yeteri kadar faydalı olamadım.İnşallah bizden sonra çalışacak olan arkadaşlarımız Uzungöl´de başarılı olurlar ve de bizler onları alkışlarız.

Meraklı Köfteci filmi vardı anımsarsanız Merhum Kemal Sunal´ın.Onunla bitirelim Uzungöl Maceramızı??Eh be Hilmi?Eh be Güzelim?Ne gerek vardı her şeye maydanoz olmaya.?

Belki birileri benim bu yazıma kırılacaklar.Çok açık söyleyeyim benim yüreğimdeki yangın dün yaları yakıyor.Ve de ben o yangının sadece milyonda birini Çaykara Gündem Dostlarımız ile paylaşmak istedim.



Anahtar Kelimeler: Ayrılık Yazısı
Mustafa MUTLU(Kemal Oğlu-Öğr. Gör.)
21.08.2016 22:24:06
Ben Hilmi Hocayı 1990´lı yıllarda bizim mahalle(Elmalı) ilkokulunda görev yaparken tanıdım. Köyde olduğum zamanlar hem öğrenci hemde mahalle halkıyla hiç bir özveriden kaçınmadan nasıl güzel iletişim kurduğuna şahit olmuştum.Hoca eğitimin dört duvar arasından ibaret olmadığını, hem eğitim hem de öğretimin aynı ağırlıkta ve sadece hafta içi ve mesaiden oluşmadığını,iyi kavrayıp ona göre hareket eden, hiç bir zaman insanlara tepeden bakmayan, bu içten hareketlerinin çoğu zaman da suistimal edildiğine şahit oldum. Hoca bunları görmesine rağmen tevazusundan ödün vermemiştir. Hoca hem iyi bir dost hem de çok iyi bir eğitimci. Ancak değeri hiç bir zaman bilinmeyen kahramanlardan. Kıymetli hocam iyi ki seni tanımışım. Bundan sonraki hayatında sana başarılar dilerim....

İlginizi Çekebilir