Bir Vefa Bin Huzur!

Bir Vefa Bin Huzur!

Gönüllü girişimciler Derneği tarafından ´Bir Vefa Bin Huzur´ projesi kapsamında huzur evleri ziyaret edildi

Gönüllü Genç Girişimciler Derneği ve Şeyh Edebali Üniversitesi  Gönüllü Genç Girişimciler Kulübü işbirliği ile gerçekleştirilen? Bir Vefa Bin Huzur? projesi ile 15 İlde gençler huzur evlerinde kalan yaşlıları ziyaret ettiler.Gerçekleştirilen ziyaretlerde birbirinden eğlenceli ve güzel sohbetler olması hem ziyaret eden gençlerin hemde ziyaret edilen yaşlıların arasında sıcak bir bağ oluşmasını sağladı.

Gönüllü Genç Girişimciler Derneği tarafından projeye katılan gençlere, proje sonunda neler hissettikleri ve ziyaretlerin onlarda bıraktığı etkiler soruldu.Gençlerin çok büyük bir kısmı bu tarz ziyaretleri tekrar yapması gerektiğine inandığını,orada kalan yaşlıların ne kadar iyi bakılsalarda içlerinde her zaman büyük bir burukluk olacağını hissettiklerini,huzur evinde kalanlarla geçmişle alakalı sohbetlerde o günleri yaşarmışcasına tarihe tanıklık ettiklerini aktardılar.

Ziyaretlerle alakalı olarak açıklamalarda bulunan Gönüllü Genç Girişimciler Derneği  Trabzon İl Temsilcisi Seda AKYOL ?Dernek olarak  böyle bir projeyi 15 ilde gerçekleştirmiş olmaktan gurur duyuyoruz. Biz bu yola çıkarken "Bir avuç genç neyi başarabilir ki ?" sorusunu bizlere yöneltenlere bu gün projemizi bitirirken 20 yaşında bir gencin 60 yaşındaki bir insandan muhakemesinin daha az olmadığını yalnızca tecrübesinin az olduğunu hatırlatmış olduk. Ziyaretlerimizde yaşlılarımızın yaşantılarından tecrübelenmekle de kalmadık. Onların yalnızlığını geçici olsa da bir nebze bastırmaya çalıştık. Dertlerine ortak, anılarına misafir olmaya çalışırken aile sıcaklığını yakaladık. Bu yorgun kocaman yürekli insanlardan yılmamayı, gençliğimizi eğitim ve hizmetle harcamamız gerektiğini öğrendik. Bir yerlerde bulunurken kalp kırmamayı dostluktan ödün vermemeyi öğrendik. Kocaman yürekli insanların sıcak kucaklara , genç seslere , minik adımlara ihtiyacı olduğunu hissettik. Bir vefa bin huzur projesini tamamlarken her ne kadar iyi bakılsalar da sevgiye ihtiyaç duyduklarını fark ettik. Projemize katılan tüm üyelerimizi tebrik eder, gençlerimizi nice projelerde aramızda görmek için derneğimize davet ederim.Unutmayın ihtiyarı hürmetlendirmeli, gençliği değerlendirmeliyiz ?dedi.



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir