Bölge Muhtarlarından Büyükşehir Belediye Otobüsü Memnuniyeti

Bölge Muhtarlarından Büyükşehir Belediye Otobüsü Memnuniyeti

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzungöl’e otobüs Seferleri düzenlemeye başlaması Bölge Muhtarları tarafından memnuniyet ile karşılandı.

20 Haziran 2022 tarihi itibarı ile her gün Trabzon’dan Uzungöl’e iki geliş,iki de dönüş şeklinde planlanan Büyükşehir Belediyesi otobüs seferlerinin başlaması bölge muhtarları tarafından büyük bir memnuniyet ile karşılandı.

Taşkıran Mahallesi Muhtarı Hüseyin Alamanoğlu,Köseli Mahallesi Muhtarı Mustafa Özen ve Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,20 Haziran 2022 tarihinde Uzungöl’den gerçekleştirilen ilk otobüs seferinden dolayı otobüsün yanına giderek fotoğraf çektirdiler ve  Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na bölge insanı adına teşekkür ettiler.

Her gün iki sefer olarak başlayan büyükşehir otobüsleri Trabzon sahil otogarından her sabah 06.00 ile 15.00 saatlerinde,Uzungöl’den ise 08.30 ile 17.30 saatlerinde hareket ediyor.Trabzon Uzungöl otobüs seferleri kişi başı 25.00 TL olarak gerçekleştiriliyor.Vatandaşlar Büyükşehir Belediye otobüsüne kart ile binebiliyorlar.Önümüzdeki günlerde Uzungöl’de Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kart yükleme ofisi açılacak ve vatandaşlar buradan yüklemiş oldukları kart ile otobüsler ile seyahat edebilecekler.

Servis saatleri ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan üç mahalle muhtarı Bölgeye otobüs seferinin düzenlenmesinin çok güzel ve anlamı olduğunu ancak servis sayılarının artırılması gerektiğini iki servisin bölgenin ihtiyaçlarına cevap veremeyeceğini ifade ettiler.

Muhtarlar Demirkapı,Arpaözü,Çayıroba,Yaylaönü,Uzungöl,Demirli,Köseli,Elmalı ve Taşkıran insanının mahallelerinden sabahın erken saatlerinde yola çıkarak Trabzon’a indiğini,Trabzon’a inen vatandaşların ya hastanede ya da Kamu Kurumlarından birinde işini yapmak ya da özel işlerini halletmek için şehre indiğini,bu anlamda sabahın erken saatlerinde Trabzon’da olmaları gerektiğini,bu anlamda Uzungöl’den saat 08.30’da çıkan otobüsün Trabzon’a saat 11.00 gibi ulaştığını bu durumun ise vatandaşların işine gelmediğini,bu anlamda vatandaşların işlerini çözebilmeleri amacı ile ilk servisin sabah 07.00 olması gerektiğini ifade ettiler.

UZUNGÖL’ÜN OTOBÜS YOLCULUĞU

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzungöl’e otobüs seferi tahsis edilmesi bölgede sevinç yaratırken bu çalışmanın uzun mücadeleler sonucunda elde edilmiş olan bir emek olduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor.

Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Işıklı Mahallesi Muhtarı Mehmet Savaş Dündar  uzun senelerdir yaptığı çalışmalar,gerçekleştirdiği görüşmeler ile bölgede etkin bir Kamu oyu oluşturmaya ve bölge insanının gözü kulağı olmaya çalıştı.

Çaykara Muhtarlar Derneği senelerdir Bölgeye otobüs tahsis edilmesi taleplerini yetkili makamlara ulaştırmaya çalıştılar.

Uzungöl Platformu Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk ile birlikte senelerdir bulundukları her platformda,katıldıkları her televizyon programında,basına vermiş oldukları her demeçlerinde bölge insanının sesi,gözü kulağı olmaya çalışıyorlar ve otobüsün bölge insanı için bir zorunluluk olduğunu ,Turizmde Dünya Markası olan her yıl yerli ve yabancı milyonlarca misafire ev sahipliği yapan Uzungöl’ün Büyükşehir Belediye Otobüsünü fazlası ile hak ettiğini anlatmaya çalışıyorlar.

Çayıroba Mahallesi Muhtarı Remzi Gündoğdu,Demirkapı Mahallesi Muhtarı Naci Keleş,Arpaözü Mahallesi Muhtarı Yüksel Çakır,Yaylaönü Mahallesi  Muhtarı Yakup Toprak,,Şekersu Mahallesi Muhtarı Mehmet Aygün,,Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Demirli Muhtarı Mustafa Ayaz,Köseli Muhtarı Mustafa Özen ve Taşkıran Muhtarı Hüseyin Alamanoğlu senelerdir insanlarımızın sesi olmaya ve bu anlamlı hizmeti bölgeye kazandırmaya çalışıyorlar.

Ve de son olarak Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Çaykara’lı Hemşerimiz Murat Zorluoğlu’nun gayretli çalışmaları ile Çaykara insanı hak ettiği bir hizmeti daha Trabzon Büyükşehir Belediyesinden almış oldu.

Bu anlamlı hizmet için emeği geçen herkese teşekkür ederiz.



İlginizi Çekebilir