Bölge ve Ülke Turizminin 49 Senelik Turizm Marka Değeri İnan Kardeşler Trabzon'un Hizmetinde

Bölge ve Ülke  Turizminin 49 Senelik Turizm Marka Değeri İnan Kardeşler Trabzon

İnanlar City Otel ve Dobos Cafe 26 Eylül 2023 Salı Günü gerçekleştirilen muhteşem bir tören ile Trabzon ilinin hizmetine sunuldu.

İnanlar City Otel ve Dobos Cafe 26 Eylül 2023 Salı Günü gerçekleştirilen muhteşem bir tören ile Trabzon ilinin hizmetine sunuldu.

1974 Yılından 2023 Yılına…49 Seneden bu yana devam eden hikayeye 26 Eylül 2023 Salı günü itibarı ile yepyeni bir sayfa daha eklendi ve Trabzon Yomra’da açılan İnanlar City Hotel ve Dobos Cafe Trabzon Turizminin hizmetine açıldı.

Öncelikle bu güzel oteli Trabzon Turizmine kazandırmayı başaran Uzungöl ve Bölge Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan ile İnan ailesinden gelen genç jenerasyon Hamit,Mehmet,Sinan,Yavuz ve Aysel  İnan’a Trabzon Turizmi adına minnet duygularımızı ileterek başlayalım yazımıza.

Trabzon İlinin Turizm alanında Marka bir değer olmasını sağlayan Dursun Ali İnan ve İnan ailesi bize göre bu yeni tesis ile birlikte Trabzon Turizminde yepyeni ve farklı bir sayfa daha yazmaya hazırlanıyor.

Çünkü her şeyi ile farklı tasarlanmış örnek bir tesis İnanlar City Hotel ve Dobos Kafe Restaurant.Uzungöl ve Bölge Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan 49 senelik engin Turizm tecrübe ve kalitesini genç jenerasyonun dinamik enerjisi ile birleştirerek muhteşem bir tesisin ortaya çıkmasını sağlamış.

Tamamen doğal inşa edilmiş İnanlar City Hotel ve Dobos Cafe Restaurant.Sanırsınız Uzungöl’ü Trabzon Merkeze taşımış Sevgili Dursun Ali İnan.

Altyapısı,dekorasyonu,tasarımı,geniş otoparkı ve tüm altyapı alanları ile Trabzon Turizmi için yepyeni bir soluk kaynağı tabiri caiz ise.

Bundan 49 sene önce başladı bu çılgın yolculuk.Çılgın diyoruz çünkü o bu yola girdiğinde insanlar onun için bu kelimeleri kullanıyorlardı.

Yıl 1974…Uzungöl’ün doğru düzgün yolu yok.Doğru düzgün elektriği yok.Trabzon Şehir Merkezine 100 KM Mesafede.İnsanlar Uzungöl’e ancak at sırtında ulaşabiliyorlar.

Böyle bir ortamda biri çıkıyor ortaya.Ben bu toplumun makus talihini değiştireceğim diyor.Tesis açacağım.Alabalık yetiştireceğim.Uzungöl’ü Turizmde marka bir yer yapacağım diyor.Komşuları gülüyor.Yahu diyorlar böyle bir yere kim gelir.Böyle bir yerde kim balık yer.

Haksız da değildir aslında komşuları.Çünkü daha 9 sene öncesinde Uzungöl’den tam 180 hane maddi imkansızlıklar sebebi ile Uzungöl’ün karınlarını doyuramaması sebebi ile 800 KM uzaklıkta İran Sınırında bulunan Van Özalp Dönerdere ve Emek Köylerine iskan olarak gitmişlerdi.

Ama Sevgili Dursun Ali İnan kararlıydı.O Uzungöl’de parlayan Turizm ışığını görmüştü.Ve bu Turizm ışığı ile dünyayı aydınlatmayı kafasına koymuştu.

2 tane alabalık havuzu ile 1974 yılında çalışmaya başladı.Zamanla insanlar yavaş yavaş Uzungöl’ü keşfetmeye başladı.Önce küçük bir restaurant.Ardından 2-3 odalı konaklama tesisi.Bu arada en az 20 sene Sevgili Dursun Ali İnan’ın Uzungöl’e gelen misafirleri konaklayacakları yer bulunmadığından evinde misafir ettiğini de sözlerimize ekleyelim.

Adım adım,santim santim büyüdü ve gelişti İnan Kardeşler ve sevgili Dursun Ali İnan.Turizmin içinde pişerek,turizmin içinde büyüyerek ve olgunlaşarak.

Bu arada en büyük Turizm Üniversitesini de Uzungöl’de oluşturdu Sevgili Dursun Ali İnan.Uzungöl’ün ilk Restaurant’ında yöre ve bölge gençlerini çalıştırmaya başladı.Her gencin üzerinde itina ile durarak kaliteli hizmetin misafire nasıl yapılacağını,kaliteli yemeğin misafire nasıl pişirileceğini,misafirin odasının nasıl dizayn edilmesi gerektiğini kısacası turizm adına ne gerekiyorsa bu bilgilerin tamamını genç jenerasyonun beyinlerine ilmik ilmik işlemeyi başardı.

Sonrasında ise o genç jenerasyon bu okuldan almış oldukları muhteşem altyapı ile baba toprağı üzerinde kendi tesislerini oluşturarak Uzungöl,Bölge,Ülke ve Dünya Turizmine kaliteli hizmet vermeye başladı.

Dediğim gibi.Sevgili Dursun Ali İnan ile birlikte adım adım santim santim büyüdü Uzungöl.Azimle,sabırla,özveri ile emek vererek,çalışarak alın teri dökerek büyüdü,büyüdü,büyüdü ve bu günlere gelerek Turizmde bir Dünya Markası haline geldi.

Bu gün Trabzon bir Turizm kenti ise bunda en büyük pay Sevgili Dursun Ali İnan’a aittir.Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim etmek gerektiğini düşünüyorum.

Hiç kimde kusuruma bakmasın.Bu konuda hiç de mütevazi davranmayacağım.Bu gün Trabzon Turizmi yılda 5 milyon  misafire ev sahipliği yapıyorsa,bu gün Turizm sezonu boyunca bir çok ülkeden her gün onlarca uçak Trabzon Havalimanına iniyorsa,Trabzon bir Turizm kenti ise bunun en büyük mimarı Uzungöl ve Bölge Turizminin Baş Mimarı Sevgili Dursun Ali İnan’dır.

Ve 26 Eylül 2023 Salı Günü yepyeni ve farklı bir heyecan yaşadı Sevgili Dursun Ali İnan ve İnan Ailesi.49 Senelik bilgi ,beceri ve turizm anlayışı ile kaliteli ve özel hizmet anlayışını Uzungöl dışına taşıyarak Trabzon ile buluşturdu.

Artık Trabzon’da da İnan Kardeşler kalitesi var.Artık Trabzon da İnan Kardeşler kalitesi ile tanışacak.Ve Uzungöl’de başlayan bu güzel yolculuk 49 sene sonra Trabzon İlinde devam edecek.

Hayat böyledir.Çalışırsanız,inanırsanız,emek verirseniz hayat size bunun karşılığını fazlası ile iade eder.Bu her yerde her alanda böyledir.

 Tesisin açılışına  Trabzon Valisi Aziz Yıldırım'ın yanı sıra TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Meclis Üyesi Mehmet Karaoğlu, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar,  Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Göktaş, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi, Ak Parti Yomra İlçe Başkanı Abdulkadir Özdemir, TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın, 1461 FK Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Haydar Baş,   ile çok sayıda davetli sevgili Dursun Ali İnan ve Genç ekibinin bu tatlı heyecanlarını paylaşmak üzere Yomra İlçesine koştular.

Bundan 49 sene önce Trabzon İlimizde Turizm meşalesini yakan Sevgili Dursun Ali İnan ve İnan Ailesi 49 yıldan bu yana kazanmış oldukları bilgi,beceri,tecrübe ve altyapı ile şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bir güneş gibi Trabzon Turizmine ışık saçmaya devam edecek.



İlginizi Çekebilir