Bölgemizin En Modern Kur´an Kursu Çaykara´da Açıldı.

Bölgemizin En Modern Kur´an Kursu Çaykara´da Açıldı.

Çaykara Hurmalık Mevkii´nde bulunan Yerekaban kompleksinde 4-6 yaş gruplarına hitap edecek bölgemizin en modern Kur´an kursu açıldı.

Çaykara Hurmalık Mevkii´nde yaklaşık 2 yıldır hizmet veren Yerekaban öğrenci yurdu ve kompleksinde 4-6 yaş guruplarına hitap edecek bölgemizin en modern Fatma Yerekaban Kur´an kursu törenle açıldı. 

Çaykara Merkez Uzungöl yolu üzerindeki Hurmalık mevkiinde Sistem alüminyum ticaret sanayi a.ş şirketi yönetim kurulu Başkanı hayırsever işadamı Akın Yerekaban tarafından yaklaşık 2 yıl önce 3500 metre kara üzerinde kurulan Çaykara´nın en sıra dışı projesi olan ve Cami ile birlikte yapılan içinde her şey düşünülen yurt binasında yeni hizmetler verilmeye başlandı. İşadamı Yerekaban tarafından 3+1 yıllığına Çaykara Belediyesine ücretsiz kıralanan komplekte 150 kişilık öğrenci yurdu, hoca lojmanları, konferans salonu, Kütüphane, Dershaneler,spor salonu ile yemekhane bulunmaktaydı, Çaykara Belediyesine devredildikten sonra, İşadamı Akın Yerebakan önderliğinde, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Belediye Başkanı Hanefi Tok, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Leblebici, Mehmet Salih Nuhoğlu ile Çaykara Esnaf odası Başkanı Ali Şükrü aydın´ın organizasyonunda Çaykara Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubuna hitap edecek 100 kişilik kapasiteli Kur´an kursu törenle hizmete açıldı.

Kız ve Erkek öğrenciler için yapılmış olan ve içinde çocuklar için oyun salonları,uyku odaları, dinlenme salonu, sinema salonu, 5 derslik sınıf, velilerin bekleme odası ile yöremizin en modern şekilde dizayn edilmiş çocukların ilgisini çekebilecek renklerle süslenmiş Fatma Yerekaban Kur´an Kursundaki Açılışına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Belediye Başkanı Hanefi Tok, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan, İşadamı Akın Yerekaban, İlçe Kamu kurum müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı./resimler/2015-12/22/1919324418706.jpgAçılış kurdelesini, Trabzon Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile işadamı Akın yerekaban birlikte kestikten sonra kur´an kursu ve Yurt binasını gezdiler.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yurt binasını gezdikten sonra yaptığı açıklamada, Çaykara´da yapılan modern tesisin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Misafirlere daha sonra ikramda bulunduktan sonra açılış töreni sona erdi./resimler/2015-12/22/1920073484414.jpgAçılış sonrasında gazetemizde açıklamada bulunan Cami ve Kursunu yapan işadamı Akın Yerekaban, 2011 yılında Hurmalık Mevkii´nde eksikliği hissedilen Cami ve öğrenci yurdu inşaatına başladıklarını ifade ederek," 2 yıldan beri hizmete soktuğumuz cami ve yurt binasının Çaykara´da bir boşluğu doldurduk. Yurt binasını 2 yıl başka arkadaşlar kullanıyordu. Çok faal olmadığı için biz bunu Çaykara Belediyesine 3+1 yıllığına ücretsiz kiraya verdik. İşletmesini artık kendileri yapacaklar. Diğer taraftan Camii´nin de devrini diyanet İşleri başkanlığına yapacağız. Şu anda Biz Belediyeye kiraya verdikten sonra onlarda buraya 4-6 yaş guruplarına hitap edecek son derece modern bir kur´an kursu yaptı. Yapanlardan ve vesile olanlardan Allah razı olsun. Yurt binası çok daha farklı aktivitelerin yapılacağı büyüklüktedir. İnanın Bu güzelliği gördükçe çok hoşumuza gidiyor. Maksadına uygun olduğuna hissettikçe daha güzel hoşumuza giderek iyi ki yapmışız diyorum. Burası bizim memleketimiz. Biz buralara yatırım yapmayacağız da nerde yapacağız. Bu yörenin işadamlarına sesleniyorum. Memleketleri için çok daha fazla duyarlı olmalarını tavsiye ediyorum. Her şeyi paylaşmak ve ortaklaşa birçok eksiğimizi yapmamız lazım. Yabancı biri buralara gelip bir yatırım yapmaz. Bunları bizim yapmamız lazım. Bizim bu dünyada bir şeyler bırakmamız lazım, ?dedi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir