Bozoğlu Çaykara´dan Kopamadı

Bozoğlu Çaykara´dan Kopamadı

Bozoğlu Çaykara´dan ayrılamadı.2017 Yılı İl İçi Atamaları Sonucunda Akçaabat İmam Hatip Lisesine Öğretmen olarak atanan,1 sene daha Çaykara İlçemizde geçici görev ile çalıştıktan sonra 2018 Yılı Eylül Ayı itibarı ile Çaykara İlçemize veda ederek Akçaabat

Bozoğlu Çaykara´dan ayrılamadı.2017 Yılı İl İçi Atamaları Sonucunda Akçaabat İmam Hatip Lisesine Öğretmen olarak atanan,1 sene daha Çaykara İlçemizde geçici görev ile çalıştıktan sonra 2018 Yılı Eylül Ayı itibarı ile Çaykara İlçemize veda ederek Akçaabat İlçemizde göreve başlayan Yönetici Arkadaşımız Zihni Boz yeniden Çaykara İlçemize geri döndü.

Şimdilik Geçici Görevlendirme ile Çaykara İlçemize geri dönen Yönetici Arkadaşımız Zihni Boz´uın 2019 Yılı Yönetici Atama Döneminde Kadrolu olarak Yeniden Çaykara İlçemize Dönüş yapacağı tahmin ediliyor./resimler/2018-10/22/0937096740436.jpgÇok yönlü bir insan oluşu, mükemmel öğretmenliği,örnek yöneticiliği ve de bir çok farklı ve özel yönleri ile Çaykara İlçemizde çok farklı ve Özel bir yere sahip olan Öğretmen ve Yönetici arkadaşımız Zihni Boz´un hem Yönetici hem de Öğretmen olarak yeniden Çaykara İlçemize geri, dönmesi İlçemizde büyük bir sevinç ile karşılandı.

Öğrenciler tarafından da çok sevilen prensipleri olan ve şartlar ne olursa olsun asla prensiplerinden taviz vermeyen Bozoğlu bu özelliklerinden dolayı öğrencilerin de kendileri,ne model olarak kabul ettikleri örnek bir öğretmen olarak tanınıyor.

ÖZLEDİK

Yaklaşık 50 gün önce Çaykara İlçemizden ayrılan Zihni Boz´un Yeniden Çaykara İlçemizde göreve başlaması Eğitim Camiası içerisinde büyük bir sevinç ile karşılandı.

BOZOĞLU ?ÇAYKARA BENİM BİR PARÇAM

Yaklaşık 8 sene Çaykara İlçemizde Görev yaptıktan sonra şartlar gereği Çaykara İlçemizden ayrılma durumunda kaldığını ve giderken de hiç istemeden Çaykara İlçemizden ayrıldığını ifade eden Yönetici Arkadaşımız Zihni Boz Çaykara İlçemizden ayrı kaldığı yaklaşık 50 günlük süre içerisinde Çaykara İlçemizden ayrı yaşayamayacağını anladığını bu yüzden de Sevdalı olduğu topraklara yeniden geri döndüğünü ifade etti./resimler/2018-10/22/0928387511690.jpgÇaykara İlçemize hizmet vermenin çok farlı bir duygu ve apayrı bir sevda olduğunu ifade eden Bozoğlu bu sevdayı yüreğinde taşıyan insanların Çaykara İlçemizden kopamadıklarını bu yüzden yüreğindeki bu hizmet sevdası sebebi ile yolunun yeniden Çaykara ile kesiştiğini sözlerine ekledi.

50 GÜN ÖNCE YAZMIŞTIM

Bundan sadece 50 gün öncesiydi.Sevgili Zihni Boz´u biraz yürek burkan bir yazı ile Akçaabat´a yollamanın üzüntüsü ile paylaşmıştım o yazıyı.Doğrusunu söylemek gerekirse o gün parmaklarım klavyeye dokunmak istemiyordu.Şimdi ise uçuyor parmaklarım adeta.

O gün Sevgili Zihni Boz için yazmış olduğum yazıyıo bir kere daha sizlerle paylaşmak isterim.Neden mi Zihni Boz?İşte bunun için Zihni Boz?

Bir Öğretmen arkadaşı olarak 6 senedir Sevgili  Zihni Boz Kardeşimiz ile aynı camiada birlikte görev yapma onurunu yaşadım.Ve bu 6 senelik Hizmet Sevdasını kısa cümleler ile de olsa özetlemeye çalışacağım.

1-ÖNCE ÇOK İYİ BİR İNSAN

Önce çok iyi bir insan Sevgili Zihni Boz.Sürekli okuyan,araştıran etrafında bulunan insanlara hem insan olarak hem de Öğretmen olarak faydalı olmaya çalışan örnek bir insan.

Hayatta Prensipleri olan,Prensiplerinden asla taviz vermeyen İnsanların kendisine her zaman büyük bir Güven ile baktıkları  ve asla hayatında hiçbir insana yanlış yapmayan Örnek bir insan Sevgili Zihni Boz?

2-MÜKEMMEL BİR ÖĞRETMEN

Çok iyi bir öğretmen olarak etrafındaki öğrencilerine Işık olmaya çalışan Örnek,fedakar ve parmak ile gösterilmesi gereken bir öğretmen Sevgili Zihni Boz.

Öğrencileri ile zamanı geldiğinde abi kardeş,zamanı geldiğinde iki can dost ve yakın arkadaş,zamanı geldiğinde onlara yol gösteren mükemmel bir Rehber Sevgili Zihni Boz.

Öğrencilerine Hem Akademik Başarı Anlamında hem de Sosyal Hayatta kazanacakları beceri ve davranışlar anlamında hayatlarının her aşamasında Rehberlik yapmaya çalışan ve de onlara yol göstermeye çalışan Eşine az rastlanan Öğretmenlerimizden bir tanesi Sevgili Zihni Boz.

Öğretmen olarak Kuralları olan ve bu kuralları öğrencilerine kazandırma ve benimsetme anlamında çok titiz ve itinalı davranan eşine az rastlanan öğretmen Arkadaşlarımızdan bir tanesi Sevgili Zihni Boz.

Çok iyi bir Öğretmen dedik?Küçük bir Örnek verelim isterseniz.Zihni Öğretmenimizin Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesinde kendi dersinden sormuş olduğu yazılı sınav sorusunun aynısının Üniversite Giriş Sınav sorusu olarak çıkmış olması öyle sanıyoruz ki öğretmenliğini en iyi şekilde ifade ediyor diye düşünüyorum.

3-İŞİNİ ÇOK İYİ BİLEN VE KUSURSUZ YAPAN BİR YÖNETİCİ

Onun masasının üstü her zaman bir yığın evrak doludur.Dosyaların ve evrakların arasından gün boyu kafasını kaldıramaz Sevgili Zihni Boz?

Neden mi?Çünkü o hayatı boyunca yaptığı her işi mükemmel ve kusursuz yapmayı kendisine prensip edinmiştir.

Bu özelliği sebebi ile çoğu zaman okuldaki işini evine taşımak zorunda kalmış ve de gece yarılarına kadar evde de okul ile ilgili Dosya ya da evrak hazırlamak durumunda kalmıştır.

Onun hayatında EKSİK diye bir kavram yoktur.Onun yaptığı her iş tam ve de KUSURSUZ olmak zorundadır.

4-ÇAYKARA İLÇEMİZE SEVDALI BİR YÜREK

Çaykara İlçemize ve Çaykara İnsanımıza Sevdalı bir insan Sevgili Zihni Boz?Çaykara İlçemize ve de Öğrencilerimize büyük bir Hizmet Sevdası ile hizmet vermeye çalışan Örnek bir Çaykara Sevdalısı?

Çaykara İlçemizden ayrılsa da yüreği her zaman Çaykara İlçemiz için atacak olan Mükemmel bir Gönül İnsanı Sevgili Zihni Boz?

5-ÇOK YÖNLÜ BİR TOPLUM İNSANI

Çaykara İlçemizin Sosyal,Kültürel ve Sportif alanlardaki en aktif isimlerinden bir tanesi Sevgili Zihni Boz..

Bizlerin senelerdir unutmuş olduğu Spor Müsabakaları onun hayatının vaz geçilmez bir parçası nerede ise.

Bir bakmışsınız ki Eşorfmanlarını giymiş Lisesinin bahçesinde öğrencileri ile futbol maçı oynuyor.Hem de ne maç.Kıran kırana mücadele.Ve de Sevgili Zihni Muhteşem enerjisi ve performansı ile adeta 18 yaşındaki gençlere taş çıkartıyor.

Çok Programlı Anadolu Lisesinde Masasının Üstü adeta bir Kupa Kolleksiyonu gibi Sevgili Zihni Boz´un.Çaykara İlçemizdeki her türlü Sportif Müsabakalarda boy gösteren Sevgili Zihni Boz kazanmış olduğu Şampiyonluk Kupaları ile isminden fazlaca söz ettiren örnek bir öğretmen?

6-MASA TENİSİ ŞAMPİYONU

Çaykara Anadolu Lisesi Beden Eğitimi, Öğretmenimiz Erol Malkoç ile birlikte Çaykara ve Of ilçelerimizde gerçekleştirilen tüm  Masa Tenisi Turnuvalarında Şampiyonluklara adeta Ambargo koydu Sevgili Zihni Boz.

Biz artık şunu çok iyi öğrendik.Eğer bir Masa Tenisi Turnuvası var ise ilk iki sıra kesin olarak Zihni Boz ve Erol Malkoç´a aittir.

7-MÜKEMMEL BİR ARKADAŞ

Sevgili Zihni Boz ile ilgili  yazılabilecek daha yüzlerce özeliği var hiç kuşku yok ki.Ama bizler biraz da özetlemeye çalışarak anlatma gayreti içerisinde olduk Sevgili Zihni Boz´u.

8-PRENSİPLERİ OLAN VE DE ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN ASLA VE ASLA PRENSİPLERİNDEN TAVİZ VERMEYEN ÖRNEK BİR ÖĞRETMEN

Yaptığı her işte kesinliklşe prensipleri olan ve de şartlar ne olrsa olsun hangi durum ile karşılaşır ise karşılaşsın asla ve asla prensiplerinden taviz vermeyen bir insan Sevgili Zihni Boz.Onun bir çalışma prensibi vardır ve de hiç bir durumda prensiplerinin dışına asla çıkmaz SEvgili Zihni Boz...

Ne kadarını mı anlatabildik.Bana göre Denizdeki sadece küçücük bir damlayı anlatabildim sizlere bu günkü yazım ile.

51 Senelik yaşam dilimim içerisinde gerçek anlamda DOST olarak tabir edebileceğim insan sayısı belki de bir elin 5 parmağını bulmaz.Ve de şunu İddia ediyorum ki Sevgili Zihni Boz o parmakların belki de en sağlam olanlarından.

Hayatım boyunca Büyük bir Gurur ile DOSTUM diyerek sarılabileceğim insanlardan bir tanesi Sevgili Zihni Boz.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Bozoğlu Çaykara Kopamadı

İlginizi Çekebilir