Çaykara´dan Bulak Su Soframıza Geliyor!

Çaykara´dan Bulak Su Soframıza Geliyor!

Çaykara Taşkıran Mahallesi´nde Kurulu bulunan su fabrikası kısa bir aradan sonra yeniden üretime başlıyor.

Çaykara Taşkıran Mahallesi´nde Kurulu bulunan ve daha önce Uzungöl su olarak faaliyet gösteren su fabrikası kısa bir aradan sonra yeniden üretime başlıyor.  

Son teknolojik makinelerle donatılan ve baştan aşağı yenilenen Uzungöl Su yeni dönemde Bulak su olarak faaliyet gösterecek. 

Turan Bulak´ın yüzde 100 hissesine sahip olduğu Bulak Su, bütün hazırlıklarını tamamlayarak yeniden su dünyasına geri dönüyor. /resimler/2018-7/30/2344328514589.jpgTürkiye´nin granit kayadan çıkan iki sudan biri olarak adlandırılan Bulak Su en son teknolojik makinelerle yenilenerek Ağustos ayı içerisinde seri üretimine başlıyor.   

"Turan Bulak Yeni Bir Eser Ortaya Çıkardı"

Fabrikanın Sahibi, Bulak su Meşrubat ve Ticaret Sanayi Anonim Şirketi adına yatırımı gerçekleştiren Rizeli saygın iş adamı ve Bulak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turan Bulak; hedeflerinin sektörde lider olmak, halka sağlıklı hizmet sunup yöre insanının istihdamına katkı sağlamak olduğunu ifade etti. İşadamı Turan Bulak, fabrikanın son aşamaya gelinmesine kadar yaklaşık 35 milyon liralık bir harcamanın yapıldığını belirterek, ?Su sektöründe öncü olmak istiyoruz. Bunu yapabilecek kadroya sahibiz. Gerek makine teçhizat ve gerekse yetişmiş personel bakımından her türlü donanıma sahibiz. Amacımız Türkiye´de eşi ve benzeri olmayan tat ve lezzetteki bu suyu hem insanımıza sunmak hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaktır. Fabrikanın açılmasında katkı sağlayan herkese, öncelikle yöre halkına, saygıdeğer bakanlarımıza, Trabzon Valisi Yücel Yavuz´a, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu´na şükranlarımızı sunuyoruz? dedi. /resimler/2018-7/30/2345453359752.jpgGenel Müdür Tanıdık İsim Fabrikanın Genel Müdürlük koltuğunda ise tanıdık bir isim var. Üç dönem Taşkıran Belediye Başkanlığı görevinde bulunan ve Çaykara Belediye Başkan Yardımcısı iken bu görevinden istifa edip iş dünyasına atılan Refik Albayrak. /resimler/2018-7/30/2348389769353.jpgBulak Su Genel Müdürü Refik Albayrak ile yeni bir yüze kavuşturulan fabrikayı konuştuk. 

TAKA: Sayın Albayrak öncelikle hayırlı olsun. Kısa bir aradan sonra son teknolojiyi getirterek fabrikayı adeta yeniden baştan yarattınız. Tebrik ediyoruz sizleri. Suyumuzun lezzetini biliyoruz. Tattık. Ne aşamadayız.   

Refik Albayrak: ?Bulak doğal kaynak suyu; Uzungöl´ün zirvesinden 1570 rakımdan granit kayaların içerisinden doğan zengin mineral değerlere sahip olduğu kanıtlanan ve coğrafi konum itibariyle hiçbir şekilde çevresel kirlenmelerden etkilenmeye zengin bir doğal kaynak suyudur. 6 kilometrelik bir isale hattı ile Çaykara Taşkıran Mahallesindeki fabrika merkezine getirilen su, işletmede el değmeden tamamen hijyen bir ortamda halkımızın hizmetine sunma durumuna geldik.?  Ağustosta Üretime Geçiyor. 

TAKA: Peki Sayın Genel Müdürüm. Epey bir süredir bölge halkı bu suyu bekliyor. Zor merhaleleri geçerek üretim noktasına geldiniz sanırım. Ne zaman suyu içmeye başlayacağız?  

Refik Albayrak: Gerçekten zorlu ve meşakkatli bir süreçten geçtik. Türkiye´de eşi ve benzeri olmayan bu kaynak suyun milli ekonomiye kazandırılmasında katkı sağlayan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Aslında en büyük teşekkürü fabrikanın sahibi Turan Bulak Beye yapmamız lazım. Çünkü çok emek verdi. Çocuğu gibi baktı. Mücadele verdi, yılmadı ve çok şükür bugün üretim noktasına geldik. Hedefimiz Ağustos ayı içerisinde seri üretime başlamaktır. Bu Kurban Bayramından önce de olur, sonra da. Ama bu ay Bulak Su marketlerde, bakkallarda, büfelerde her yerde yerini alacaktır.?   

TAKA: Sayın Albayrak, üretiminiz nasıl olacak. Yani ürün çeşitliliğiniz nedir? 

Refik Albayrak: Fabrikamızda 19 litrelik damacana, 5 ve 10 litrelik üretimlerin yanında 0.33, 0.5, 1, 1,5 litre ve 0,2 litre yani bardak su çeşitleriyle halkımızın hizmetinde olacağız. Yeni makinelerle donatılan fabrika, yüksek kalite ve kapasite ile bütün Türkiye ye hitap edecektir. İhracat boyutu ile ilgili çalışmalarımız da devam etmektedir.?   Dünya Markasını Geride Bıraktı   

TAKA: Bulak Su, Uzungöl´ün zirvesinden ve granit kayadan çıkan bir kaynak suyu. Türkiye´de bu kalitede su bulmak gerçekten zor. İçerisinde taşıdığı değerler bakımından da kaliteli bir su, aynı zamanda şifa kaynağı. Neler söyleyeceksiniz?   

Refik Albayrak: ? Evet gerçekten öyle. Bulak su; düşük sodyum, yüksek kalsiyum, yüksek magnezyum ve yüksek PH değeriyle Türkiye´nin en kaliteli kaynak sularındandır.2018 Berkeley Springs İnternationalWater´inkriterlerine göre Dünyanın en iyi kaynak suyu kabul edilen MtElliotSprings´in PH değeri 8,0 Bulak su ise 8,41 PH değeri ile Dünyanın en iyisi kabul edilen markayı dahi geride bıraktı.Nobel ödüllü bilim adamı Profesör Warburg´unkriterlerine göre yüksek PH lı suların Kanser tedavisine yardımcı olduğu belirtilmiştir. Bulak doğal kaynak suyu en değerli parametre verileriyle diyet su olarak da halkımızın hizmetinde olacaktır.   

TAKA: Sayın Genel Müdürüm kadro bakımından yeterlimisiniz. Üretimin yanında pazarlama da önemli. Pazarlamada bir sorun yaşarmışınız?   

Refik Albayrak: ?Kesinlikle yaşamayız bunu baştan söyleyeyim. Bulak Lojiktik olarak yeterli ekipmana sahibiz. Hem pazarlama ağı hem de nakliye anlamında Bulak Şirketler Grubu her türlü donanıma sahiptir. Fabrikamızda ilk etapta yaklaşık olarak 35-40 kişi istihdam edeceğiz. Süreç içerisinde üretimi 7/24 esasına göre çalışan sayımızı artırmayı düşünüyoruz.?   

TAKA: Sayın Albayrak son olarak vermek istediğiniz mesaj nedir?   

Refik Albayrak:? Biraz önce de söyledim. Bu fabrika zor bir süreçten geçerek yeniden ayağa kaldırıldı. İçerisindeki teknoloji tamamen değişerek. Bize düşen, bölge insanına ve Türk insanına düşen görev bu esere sahip çıkmaktır. Biz suyumunuz kefiliyiz, kalitenin adresiyiz, sektörün de öncüsü olacağız inşallah.?

Haber ropörtaj: Zihni Ağırman-TAKA 



Anahtar Kelimeler: Bulak Soframıza Geliyor

İlginizi Çekebilir