Bursa Uzungöl Derneği Hikmet Yazıcı İle Devam Dedi.

Bursa Uzungöl Derneği Hikmet Yazıcı İle Devam Dedi.

Bursa Uzungöl Kültür ve Dayanışma Derneği Olağan 4.Olağan Genel Kurulunda Hikmet Yazıcı yeniden Başkanlık görevine seçildi.

Bursa’da faaliyet gösteren Bursa Uzungöl ve Çevre Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği 4. olağan Genel Kurul toplantısı 30 Nisan 2023 tarihinde  gerçekleştirdi.

Bursa Yıldırım İlçesi Yavuzselim semtinde bulunan dernek merkezinde, 30 Nisan 2023 Pazar günü gerçekleştirilen genel kurul toplantısında divan başkanlığına Halil Eroğlu,  divan kâtipliklerine Sinan Altuntaş ve Yaşar Karaca oybirliği ile seçildi. 

Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Yazıcı, genel kurul üyelerini selamlayarak faaliyet ve hesap raporlarını okudu. 

Geride kalan salgın dönemi şartları ve ardından güney illerimizde yaşanan orman yangınları sonucu ülke genelinde alınan tedbirler sebebiyle açık hava etkinliği düzenleyemediklerini ifade eden Yazıcı, kapalı salon etkinliği ile yetindiklerini belirtti. 

Salgın döneminde desteğe muhtaç olan bir kısım ailelere ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını belirten Yazıcı, özellikle derneğe bağlı gençlik kollarının büyük gayretleri sonucu depremden etkilenen vatandaşlarımıza AFAD aracılığı ile iletilmek üzere önemli miktarda yardım malzemesi tedarik edilerek bölgeye sevk edildiğini söyledi. 

Dernek olarak mütevazı imkânlarla da olsa desteğe muhtaç ailelerle spor dallarında ülke genelinde birincilik elde eden başarılı gençlerimize destek verdiklerini ifade eden Yazıcı;  üye ve hemşerilerimizin başta özel sağlık kurumları olmak üzere, özel eğitim kurumları ve işletmelerle dernek olarak yaptıkları indirim sözleşmesinin genişletildiğini belirterek derneğe ait Medya ve Bilgi İşlem kolu tarafından başarılı bir şekilde tasarlanan “Ayrıcalıklı İnteraktif Üyelik Kartı” konusunda açıklamalarda bulundu.

Altı yıldan beri sürdürdüğü yönetim kurulu başkanlığı görevinden kendi isteği ile ayrılarak bundan böyle derneğin sade bir üyesi olarak devem etmeyi ve bu onurlu görevi, kendilerine çok güvendiği ve inandığı her biri yetenekli genç arkadaşlarına genel kurulun onayı ile devretmeyi düşündüğünü ifade eden Yazıcı, bu güne kadar derneğe hizmet ve emek veren herkese şükranlarını sunduğunu söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Yapılan oylamanın ardından denetleme kurulu raporu, yönetim kurulu faaliyet raporu ve mali rapor oybirliği ibra edildi.

Dernek organlarının seçimi sırasında genel kurul üyelerinin, başkan Hikmet Yazıcı’nın yeniden yönetim kurulunda görev alması yönündeki ısrarlı talepleri sonucu yapılan oylamada dernek organları oybirliği ile belirlendi.

Buna göre yönetim kurulu üyeliklerine Hikmet Yazıcı, Oğuzhan Sezgin, Mustafa Çelik, Ahmet Kurt, Yaşar Karaca, Yusuf Onat ve Mehmet Erkam Aygün; denetleme kurulu üyeliklerine Halil Eroğlu, Fikri Sezgin ve Mehmet Soylu seçildi.

Ardından dilek ve temennilere geçildi. Söz alan üyeler, derneğin toplumumuz açısından ifade ettiği büyük öneme vurgu yaparak üyelerin dernek faaliyetlerine çok daha fazla ilgi göstermesi gerektiğine ve derneğe daha nitelikli ve kalıcı bir yer temin etmenin önemine işaret etti.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir