Bursa Uzungöl Derneğinden Sonbahar Şöleni

Bursa Uzungöl Derneğinden Sonbahar Şöleni

Bursa’da faaliyetini sürdüren Bursa Uzungöl Derneği(Uzungöl ve Çevre Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği)geleneksel hale getirdiği “6. Sonbahar Şenliği” etkinliği kapsamındaKaradeniz müziği ve horon sevenleri bir araya getirdi.

Bursa’da faaliyetini sürdüren Bursa Uzungöl Derneği(Uzungöl ve Çevre Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği)geleneksel hale getirdiği “6. Sonbahar Şenliği” etkinliği kapsamındaKaradeniz müziği ve horon sevenleri bir araya getirdi.

“Paylaşma, dayanışma ve birlik ruhunu yaşatabilmek, tüm dost ve hemşerilerimizle birlikte yine gönüllere hoş bir lezzet bırakabilmek ve kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarabilmek”ana temasının işlendiği etkinlik, 17 Eylül 2023 Pazar günü Bursa Osmangazi İlçesi Gündoğdu mesire ve piknik alanında binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Bursa Karadeniz’im FM Radyosu sunucusu Emel Demiral’in başarılı sunumuyla başlayan program saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Hikmet Yazıcı “Genelde Karadeniz, özelde Trabzon ve Uzungöl halkının vatanseverliği, mertliği, dürüstlüğü, çalışkanlığı ve kendine özgü mizah anlayışı ile yaşamaktan büyük mutluluk duyduğumuz güzel Bursa’mıza değer kattığımızı ve büyük farkındalıklar oluşturduğumuzu biliyoruz. Eğitim, bilim, sanat, iş ve siyaset dünyasında etkin rollere sahip insan kalitemizle güzel vatanımız Türkiye’mizin ve Bursa’mızın daha mutlu ve aydınlık yarınlara ulaşması konusundaki gayret ve çabalarımızı; atalarımızdan bize yadigâr olan örf ve kültürümüzü koruyarak sürdürmeye azimli ve kararlıyız” dedi.

Yazıcı ayrıca, sonbahar şöleninin gerçekleştirilmesinde büyük fedakârlık, gayret ve emek sarf eden dernek yönetim kurulu heyeti, medya ve bilgi işlem yöneticileri ve gençlik kolları ile gönüllü çalışanları sahneye davet ederek ayrı ayrı teşekkürlerini iletti. Organizasyonda derneğe tedarik hizmetleri konusunda destek veren Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Yıldırım İlçe Belediyesine ve sponsor desteği sağlayan iş adamlarına da teşekkür eden Yazıcı “Değerli katılımları ile bu büyük coşkunun oluşmasına vesile olan değerli sanatçı, sunucu ve misafirlerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum” dedi. 

Şölene Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Ak Parti Bursa Teşkilat Başkanı ve Bursa Trabzonlular Derneği Başkanı Orhan Aygün, Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı Orhan Samast, Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Yetim, Türkiye Dil ve Edebiyatı Derneği (TDED) Bursa Şube Başkanı ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Etik Kurulu Üyesi Erkan Ayçam, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş, Uzungöl Birlik AŞ (BİRUZ) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz ve yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Kaynarca Derneği kurucu başkanı Fuat Aygün, Bursa Akçaabatlılar Derneği Başkanı Şener Aktaş, Gemlik Trabzonlular Derneği Başkanı Kemal Karslı, Yenişehir Trabzonlular Derneği Onursal Başkanı İdris Sağlam, Gürsu Trabzonlular Derneği Başkanı Nizam Başkan, Orhangazi Trabzonlular Derneği Başkanı Yüksel Birinci ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, muhtar katıldı.

Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ile Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz birer konuşma yaparak organizasyonu gerçekleştiren Bursa Uzungöl Derneği yöneticilerine ve katılımcılara teşekkür etti. 

Trabzon belgeseli ile Trabzonspor’un tanıtım filminin yayınlanmasının ardından piyanist Mehmet İnal ve Evren Dilaver yönetiminde sanatçılar Nurettin Kahveci, Ersin Akpınar, Ahmet Karaca ve Onur Atmacasahne alarak kavalın, kemençenin horonun ve müziğin en güzel örnekleri ile meydanda toplanan kalabalığı coşturdu.

Bursa’lı birçok vatandaşımızın yanı sıra Samsun, Trabzon, Ordu, Giresun, Erzurum, Gümüşhane, Bayburt ve diğer illerden yoğun katılımın yaşandığı şenlik, dernek başkanı Hikmet Yazıcı’nın yaptığı teşekkür konuşması ile sona erdi. 



İlginizi Çekebilir