Bursa´da Uzungöl Rüzgarı

Bursa´da Uzungöl Rüzgarı

Marmara Bölgesinde Faaliyet Gösteren Uzungöl Dernekleri Bursa´da Bir Araya Geldiler

Marmara Bölgesinde bulunan Uzungöl Dernekleri Bursa´da bir araya gelerek hem hasret giderdiler hem de bundan sonra gerçekleştirilebilecek olan ortak aktiviteler hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Uzungöl´ün 4 Derneğinin Başkan ve Yönetim Kurulunu bir araya getiren buluşma Uzungöl ve Çevre Köyleri Yaşatma Derneği Bursa Şubesinin ev sahipliğinde gerçekleşti./resimler/2017-8/28/1344515048005.jpg

Bursa Derneği Başkanı Ve Uzungöl´ün Yetiştirdiği en önemli İlim Adamlarımızdan Hikmet Yazıcı Hocamız ve Yönetim Kurulunun başkanlığında,ev sahipliğinde ve de Bursa Derneğimizin çağrıları ile  gerçekleştirilen Organizasyona İstanbul´dan İş Adamı Muzaffer Karatay,Uzungöl ve Çevre Köyleri Eğitim,Kültür,Eğitim  ve Dayanışma Derneği İstanbul Anadolu Yakası Merkez Mecidiyeköy Şubesi  Başkanı Sait Albayrak ve Yönetim Kurulu Üyeleri,Uzungöl ve Çevre Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi Adına Başkan Hikmet Yazıcı,Başkan Yardımcıları Oğuzhan Sezgin ve İrfan Uçan,Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Çelik,Ahmet Akyüz,İsmail Kaya,Alli Bey Aygün,Medya Bilgi İşlem Hakan Sezgin,Abdullah Özen,Uzungöl ve Çevre Köyleri İstanbul Kaynarca Derneği Başkanı Fuat Aygün Başkan Yrd Mehmet Çelik ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Bursa İnegöl Çaykara ve Uzungöl Derneği Başkan iHSAN kUTBAY ve de Yönetim Kurulu Üyeleri katıldılar.

Bir olmak için Birlik olmak için gerçekleştirilen ?Birlik ve Beraberlik Buluşmasında? Dernek Yönetim Kurulları hem birbirleri ile özlem giderdiler hem de bundan sonra birlikte gerçekleştirilebilecek etkinli,kler hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Toplantının Gündemi Şu Şekilde Belirlenmiştir.

1-Söz konusu Dernekler bundan böyle Uzungöl ve çevresinden gelerek başta İstanbul,Bursa,Kocaeli ve Sakarya İlleri ile komşu il ve ilçelere yerleşen hemşerilerimize yönelik olarak yapacakları her türlü faaliyet ve de etkinlikte imkanlar ölçüsünde birlikte hareket edeceklerdir.

2-Dernek Yöneticileri birbirleri ile karşılıklı olarak bilgi,veri,fikir ve proje paylaşımında bulunacaklardır.

3-Söz konusu toplantılar senede en az 4 defa olmak üzere karşılıklı bir şekilde ve de periyodik olarak gerçekleştirilecektir.

4-Dernek Yönetim Kurulları arasındaki iletişimin daha etkin ve de hızlı sağlanabilmesi maksadı ile sosyal medyada ortak bir grup oluşturulacaktır.

5-24 Eylül 2017 Pazar Günü Bursa´da gerçekleştirilmesi kararlaştırılan geniş katılımlı aile pikniği,şölen,konser ve de eğlence programı ortak olarak organize edilecektir.

MUZAFFER KARATAY VARLIĞI İLE HUZUR VERİYOR

Uzungöl ile ilgili olarak İstanbul´da,Bursa´da,Van´da ya da Uzungöl´de gerçekleştirilen her türlü oırganizasyonda en büyük emek sahibi yüreği Uzungöl Sevdası ile dopdolu İŞ Adamı Abimiz Muzaffer Karatay her zaman olduğu gibi Marmara Dernekler Buluşmasında da en ön safta yer aldı.

/resimler/2017-8/28/1345187079719.jpgTecrübeleri ile gençlerimize yön veren,yol gösteren Sevgili Muzaffer Karatay zamanı geldiğinde ise en ön safa geçiyor ve de vizyon sahibi örnek bir lider olarak gençlerimizin önünde yürümesini biliyor.

Şimdi ise Marmara Bölgemizde bulunan Uzungöl Derneklerini toparlama ve de ortak hareket etmelerini sağlama amacı ile yepyeni bir heyecana imza atmaya hazırlanıyor hem Sevgili Muzaffer Karatay Abimiz.Hem de onun yönetimindeki genç ve dinamik kardeşlerimiz.

HİKMET YAZICI-ORTAK SEVDA UZUNGÖL

Uzungöl´ün Yetiştirdiği En Önemli İlim Adamlarından Uzungöl Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Müftü Hikmet Yazıcı Hocamıza bu anlamlı buluşma ile ilgili fikirlerini sorduk.İşte Sevgili Hocamızın Duyguları./resimler/2017-8/28/1345434424019.jpgBizler Gurbet ellerde Uzungöl Sevdası ile yaşıyoruz.Uzungöl doğduğumuz,çocukluğumuzun geçtiği en güzel anılarımızı yaşadığımız yer.Uzungöl´den uzakta da yaşasak yüreğimiz hep orda.

Uzungöl Kültürünü Marmara Bölgesinde yaşamak,yaşatmak ve de insanlarımızı bir araya getirerek birlikte hareket etmelerini sağlamanın kısacası gurbette Uzungöl´ü yaşamanın en büyük özlemleri olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Hikmet Yazıcı gerçekleştirdikleri organizasyonu katılımları ile onurlandıran tüm Dernek Başkanlarına ve de Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

Bu anlamlı ve güzel buluşmaların bundan sonra da belirli periyotlar ile devam edeceğini sözlerine ekleyen Dernek Başkanı Hikmet Yazıcı Tüm Uzungöl sevdalılarını bu buluşmalara beklediklerini sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Bursa Uzungöl Rüzgarı

İlginizi Çekebilir