Bursa´da Uzungöl Rüzgarı

Bursa´da Uzungöl Rüzgarı

Uzungöl Kültür ve Dayanışma Derneği Bursa Şubesi tarafından Organize edilen ?Seyir Gecesi? Organizasyonu 23 Şubat 2019 Cumartesi Akşamı Bursa´da Hilal Düğün Salonunda Mahşeri bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşti.,

Uzungöl Kültür ve Dayanışma Derneği Bursa Şubesi tarafından Organize edilen ?Seyir Gecesi? Organizasyonu 23 Şubat 2019 Cumartesi Akşamı Bursa´da Hilal Düğün Salonunda Mahşeri bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşti.,

Başta İzmit,İstanbul,Yalova,İnegöl,Yenişehir,Van Özalp Emek ve Dönerdere ile Uzungöl olmak üzere Uzungöl Sevdalılarının çok büyük bir ilgi gösterdikleri Organizasyon muhteşem bir katılım ile gerçekleşti.

/resimler/2019-2/26/1701432383160.jpgKADINLARIMIZDAN ÖRNEK HAZIRLIK

Seyir Gecesi için Bursa ve Çevre İllerde yaşayan Uzungöl´lü Kadınlarımız evlerinde hazırlamış oldukları yöresel yiyecekleri salona getirerek misafirlerin beğenisine sundular.

Lahana Çorbasından lahana sarmasına,mısır ekmeğinden kuymak ve muhlamasına kadar bir çok yöresel yemek misafirlerin ağız tadına sunuldu./resimler/2019-2/26/1702161139321.jpgİLK TEŞEKKÜR HİLAL DÜĞÜN SALONUNA

Derneği,mizin gerçekleştirdiği bu muhteşem gecede tek kuruş para almadan Salonunu Uzungöl´lü Hemşerilerimize veren Hilal Düğün Salonu Sahibi Hemşerimiz Sevgili İbrahim Yetim´e  Çaykara´lı Hemşerileri olarak kocaman bir teşekkür borcumuz var.

VİDEO GÖSTERİMLERİ MÜKEMMELDİ

Bursa Derneği Bilgi İşlem Merkezinde bulunan Uzungöl´lü Gençlerimiz  hem Trabzon hem de Uzungöl için ayrı ayrı hazırlanan Video sunumları geceye katılan misafirler tarafından çok büyük bir ilgi ile izlendi.Son derece profesyonel bir şekilde hem Trabzon İlimizin hem de Uzungöl´ün tarihi ve kültürel değerlerini en mükemmel bir şekilde ortaya koyan Video Sunumu misafirler tarafından tabiri caiz ise nefes almadan izlendi.

REKOR KATILIM

Muhteşem geceye Başta Bursa ve İnegöl olmak üzere Yenişehir,İzmit,Kaynarca,Mecidiyeköy,Dönerdere,Uzungöl ve Ülkemizin değişik yörelerinden yüzlerce davetli akın ederek hemşerilerimizin bu tatlı heyecanlarını paylaştılar.

BÜROKRAT AKINI

Bursa Derneğimizin düzenlediği muhteşem geceye Bursa Protokolü de çok yoğun bir ilgi gösterdi.İşte O Protokolden ilk göze çarpanlar;

  • Ak Parti Bursa Milletvekili Sayın Ahmet KILIÇ ve ekibi
  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adına, Genel Sekreter yardımcısı Sayın Ahmet AKA ve ekibi
  • Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Mustafa BOZBEY ve ekibi
  • Her birimizin gururu değerli uzungöl´lü hemşehrimiz sayın Prof. Dr. Yılmaz ÖZEN ve değerli eşleri
  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Mehmet ATMACA ve ekibi
  • Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel başkanı Sayın Nuri UĞURLU ve ekibine,
  • Bursa İYİ PARTİ İl Başkanı ve PEDMER Hastanesi Sahibi Sayın Dr. Yahya BAHADIR ve ekibi,
  • Nilüfer Belediye başkan adayı Sayın Turgay EDEM ve ekibi
  • Mudanya Belediye Başkan Adayı ve Mudanya Trabzonlular Dernek Başkanı Sayın Engin TOKGÖZ ve Genel Sekreter Sayın Yusuf BİRİNCİ
  • Trabzon ve İlçeleri Dernek başkanı Sayın İsmail ÇİFTÇİ ve ekibi
  • İstanbul Pendik Uzungöl Dernek Başkanı Fuat AYGÜN ve beraberindeki çok değerli hemşehrilerimiz sayın Tolga KARACA, Sayın Alper EROĞLU ve Sayın Mustafa ŞAHİN´
  • Yenişehir Trabzonlular Dernek Başkanı Sayın İdris SAĞLAM´a, beraberindeki gönül dostları
  • Bursa  Yenişehir  İlçe Milli Eğitim Müdürü değerli hemşehrimiz Sayın Musa AYAZ
  • Bölümlü Dernek Başkanı Sayın İbrahim EVLİYAOĞLU ve Yönetim Kurulu Üyesi değerli hemşehrilerimiz
  • Beşköy Dernek başkanı Sayın Hasan AYDIN ve Yönetim Kurulu Üyesi çok değerli hemşehrilerimiz
  • Haroslular Dernek Başkanı Sayın Nurettin ASAN ve beraberindeki değerli hemşehrilerimiz,
  • Bursa´da Karadeniz´in ve Trabzon´un gür sesi KARADENİZİM FM Radyosu genel Yayın Yönetmeni Sayın Mehmet NEZOR ve değerli eşi Emel hanım efendi
  • Bursa Trabzonsporlular Derneği Başkanı Sayın Orhan SAMAST ve arkadaşlarına,
  • Van Dönerde Kalkınma Kooperatifi Başkanı değerli hemşehrimiz Sayın Turgay ÖZBEK
  • Bursa Dikkldırım Muhtar Adayı değerli Uzungöl´lü hemşehrimiz Sayın Resul EŞ ve aza adayların

Yavuzselim, Dikkaldırım ve Hüdavendigar Mahallelerinin değerli muhtarlarına

PROTOKOL KONUŞMALARI

?Seyir Gecesinin? başlangıcında bir selamlama konuşması yapan Yönetim Kurulu başkanı Hikmet YAZICI, programa emek ve onur katan herkese; misafirlerimize, sanatçılarımıza ve salonu ücretsiz tahsis eden değerli iş adamı İbrahim YETİM´ teşekkür etti.  Konuşmasının sonunda  Derneğimizin Yönetim Kurulu, Medya Bilgi İşlem, Gençlik ve Kadın kolları üyelerini sahneye davet ederek teşekkür eden YAZICI, ?Bizler, atalarımızdan devralarak memleketimizden getirdiğimiz dürüstlük, çalışkanlık, mertlik, vatanseverlik, coşku ve dinamik kültürü hem gelecek nesillerimize aktarmak hem de yaşadığımız kente değer katarak farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bize bu değerleri aşılayan büyüklerimizden, toplum öncüsü ve yöneticilerimizden ebediyete göç edenleri rahmet ve minnetle anıyor; hayatta olan büyüklerimize sağlık ve mutluklar diliyoruz? dedi./resimler/2019-2/26/1702467853196.jpg

Ardından Bursa Milletvekilimiz değerli hemşehrimiz Ahmet KILIÇ, değerli hemşehrimiz ve iftihar vesilemiz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet ATMACA,  Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Nuri UĞURLU, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanını temsilen, Genel Sekreter yardımcısı Ahmet AKA, İstanbul Pendik Uzungöl Dernek Başkanı Fuat AYGÜN, memleketimizin medar-ı iftiharı ve bütün Uzungöl Derneklerimizin Onursal genel Başkanı Muzaffer KARATAY, Bursa İyi Parti İl Başkanı değerli hemşehrimiz Dr. Yahya BAHADIR, Bursa Nilüfer Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa BOZBEY,  Dernek Başkanları ve siyasi parti temsilcileri söz alarak misafirlerimizi selamladılar.

KAHVECİ YİNE BÜYÜLEDİ

Marmara Bölgemizde ve Ülkemizin değişik yerlerinde hem muhteşem kavalı hem de kemençesi ile Karadeniz Kültürümüzü yaşatmaya çalışan Sanatçı Nurettin Kahveci her zaman olduğu gibi yine muhteşem bir performans ile hayranlarının karşısına çıktı./resimler/2019-2/26/1704198323749.jpgSanatçı Nurettin Kahveci´nin çaldığı mükemmel oyun havaları ile geceye katılan davetliler gönüllerince eğlendiler.

İHSAN EŞ RÜZGARI KASIRGAYA DÖNDÜ

Türk Halk Müziği ve Karadeniz Müziğinin güçlü sesi sadece Müziği ile değil aynı zamanda beyefendiliği ile kültürü ile ahlakı ile her zaman toplumda örnek olan Uzungöl´lü Ulusal Sanatçı İhsan Eş Uzungöl´lü Hemşerilerimizin bu en özel gecelerinde yanlarında idi./resimler/2019-2/26/1703244436521.jpgKeyif veren Müziği,muhteşem sahne duruşu ve örnek Sanatçı özelliği ile her zaman olduğu gibi yine muyhteşem bir program ile Uzungöl Dostları ile buluşan Sanatçı İhsan Eş her zaman olduğu gibi yine mükemmel bir sahne performansı ile Uzungöl Dostları ile buluştu.

YARIŞMA RENK KATTI

Uzungöl BİRUZ Yönetim Kurulu tarafından Uzungöl´lü hemşerilerimiz için gönderilen hediyeler gecede gerçekleştirilen mini bir çekiliş ve küçük bir yarışmanın ardından sahiplerine ulaştırıldı.

UZUNGÖL SORULARI BÜYÜLEDİ

Öğretmen Hilmi Kanık tarafından Uzungöl Kültürü için hazırlanan tarihi sorulardan oluşan Yarışma gecede davetliler tarafıondan çok büyük bir ilgi gördü.

HEDİYE TAKDİMİ

Uzungöl Esnaf Derneği tarafından gecedeki Sanatçılara ve Organizasyonu gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Üyelerine Gönderilen hediyeler gecede takdim edildi.

TEŞEKKÜR

Çaykara Gündem Ailesi olarak Coşku dolu gecedeki üstün emek ve gayretleri ile organize eden Yönetim Kurulu Başkanımız Hikmet YAZICI; Yönetim Kurulu Üyelerimiz  Oğuzhan SEZGİNMustafa ÇELİK,Alibey AYGÜNİrfan UÇANİsmail KAYAMehmet Hilmi ACAR ve Ahmet AKYÜZ ile birlikte büyük bir hassasiyet ve incelikle nefis video, slayt ve görselleri hazırlayan Derneğimiz  Bilgi İşlem-Medya Yöneticileri Hakan SEZGİN ve Abdullah ÖZEN başta olmak üzere, Derneğimiz Gençlik Kolları ve Kadın Kolları temsilci ve üyelerine gönül dolusu teşekkür ederiz.

 

 

 

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Bursa Uzungöl Rüzgarı

İlginizi Çekebilir