Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile nisan, mayıs ve haziran ayı meclis toplantılarının iptal edilmesi üzerine olağanüstü toplandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile nisan, mayıs ve haziran ayı meclis toplantılarının iptal edilmesi üzerine olağanüstü toplandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü toplantı öncesi toplantı salonunda koronavirüs salgını nedeniyle yoğun tedbirler alındı. Sosyal mesafe kurallarına uygun hale getirilen salonda boş bırakılması gereken koltuklara uyarıcı bantlar yerleştirildi. Ayrıca Meclis salonu girişinde dezenfektan ve maske hazır bulunduruldu.  

Olağanüstü toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “Çok değerli meclis üyelerimiz, malum koronavirüs salgını nedeniyle olağan meclis toplantıları Bakanlığımızın genelgesi çerçevesinde temmuz ayına kadar ertelendi. Ancak Büyükşehir Belediyemizin yürütmesi zaruri olan hizmetleri nedeniyle bir olağanüstü toplantı yapma gerekliliği ortaya çıktı. Bu zaruret doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz toplantıya katılımızın için hepinize tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Zorluoğlu, toplantının başında geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden AK Parti Sürmene Meclis Üyesi İbrahim Sedef’in yerine Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olan Mustafa Sekban’a da hayırlı olsun dileklerini iletti. 

HER KADEMEDE GAYRET GÖSTERİLİYOR

Koranavirüs salgını ile mücadele noktasında yürütülen çalışmalarla ilgili de açıklamalar yapan Başkan Zorluoğlu, “Pandemi ile devlet olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde başta Sağlık Bakanımız ve diğer bakanlarımız olmak üzere hükümetimizin genel koordinasyonunda çok büyük bir özveri ile her kademede gayret gösteriliyor. Bu mücadelenin çok önemli bir parçası da başta Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere il ve ile belediyelerimizdir. Alanda hükümetimizin aldığı kararların uygulanmasının her safhasında belediyelerimiz ve belediye personellerimiz var. Ben bu vesile ile bütün ilçe belediye başkanlarımıza bugüne kadar salgınla mücadelede gösterdikleri dayanışma ve özveri için yürekten teşekkür ediyorum. Bütün belediye personelimize hakikaten buradan alkışlarımızı, teşekkürlerimizi gönderiyoruz. Şüphesiz bu sürecin ana kahramanları sağlık çalışanları olmakla birlikte belediyelerimizin zabıtaları başta olmak üzere vefa destek gruplarında çalışan personellerimiz,  alanların, caddelerin, kurumların temizlenmesi için uğraşan temizlik görevlilerimiz, itfaiye personelimiz, yine belediyemizin tüm çalışanları da hakikaten pandemi ile mücadelede gece gündüz demeden çalışıyorlar. Onlara da bir kere daha teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

MECLİSTE PROF. DR. BAŞ VE GAZETECİ YAVRUOĞLU ANILDI

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Gazeteci Harun Yavruoğlu ve Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş için de tekrar taziyelerini ileten Başkan Zorluoğlu, “Trabzon basınının önemli temsilcilerinden karikatürist, sanatçı, gazeteci Harun Yavruoğlu aramızdan ayrıldı. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Yine dün defni gerçekleşen ilimizin yetiştirdiği önemli siyasetçilerden, aynı zamanda bilim insanı Prof. Dr. Haydar Baş’a da Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ayrıca Meclis Üyemiz Ufuk Hoş’un eşi dün akşam maalesef ciddi bir rahatsızlık neticesinde hastaneye kaldırıldı. Halen tedavisi devam ediyor. Kritik bir zaman eşiğinden geçiyor. Ufuk Hoş kardeşimizin yanında olduğumuzu ifade ediyor, hanımefendiye acil şifalar diliyorum. Dualarımız ve tüm desteğimiz onlarla. İnşallah şifa ile taburcu olurlar” ifadelerini kullandı.

MADDELER OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Gündem maddelerine geçmeden önce söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Erhan Nadir, koronavirüs salgını nedeniyle toplantının uzun sürmemesi için maddelerin okunarak oylanmasını önerdi. CHP ve İYİ Parti Gruplarının da destek vermesi üzerine gündem maddelerine geçildi. Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü Meclis Toplantısı, gündemdeki 17 maddenin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından sona erdi.



İlginizi Çekebilir