Büyükşehir´den yeni kurslar

Büyükşehir´den yeni kurslar

Trabzon Büyükşehir Belediyesi vatandaşları meslek sahibi yapmak için meslek edindirme ve yabancı dil kursları düzenlemeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda esnafa yönelik yabancı dil kursları ile kadınların meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla ipek halı, Trabzon fanilası, peşkir peştamal dokuma kursları düzenleyecek. 

Esnafımıza yönelik Arapça ve İngilizce kursu

Son yıllarda Trabzon´da artış gösteren turizm potansiyelini desteklemek ve işletmeleri turizme hazırlamak amacıyla esnafa yönelik olarak düzenlenecek Arapça ve İngilizce kurslarına katılmak için başvurular başladı. Yeterli başvuru olması halinde ilçelerde de kurs açılabilecek. Kurslara katılmak isteyen vatandaşlar bağlı bulundukları ilgili esnaf odaları ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi´ne başvurabilecek.  İlçelerdeki esnaflar ise bağlı bulundukları esnaf odasına, Belediyeye ya da halk eğitim merkezine başvurabilecek. 

Unutulmuş el sanatları yaşatılacak

Büyükşehir Belediyesi, Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan merkezde düzenleyeceği ipek halı, Trabzon fanilası, peşkir peştemal dokuma kursları ile hem kadınların meslek öğrenmelerine katkıda bulunacak hem de unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatacak. Merkez´de kurulacak dokuma tezgahları ile kadınların öğrendikleri beceriyi kazanca dönüştürmelerine ve aile bütçelerine katkıda bulunmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi´nin söz konusu kurslarına katılmak isteyen vatandaşlar başvurularını Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi´ne yapabilecek.

Yabancı dil kursu ile el sanatları kurslarına katılmak isteyen vatandaşlar 0462 223 8513 nolu telefonu arayarak detaylı bilgi alabilirler. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, düzenledikleri kurslarla vatandaşların meslek sahibi olmalarına katkıda bulunma gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, düzenledikleri kurslara vatandaşların yoğun ilgi göstermesinden memnun olduklarını ifade ederek, ?Büyükşehir olduktan sonra 50 farklı branşta açtığımız 168 kursta 4 bin 500 kişi eğitim görerek meslek sahibi oldu. Yeterli sayıya ulaşılması halinde ilçelerimizde de kurslar açıyoruz? şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: Büyükşehir yeni kurslar

İlginizi Çekebilir