ÇAY-DER Başkanından Trabzonspor İçin Çözüm Manifestosu!

ÇAY-DER Başkanından Trabzonspor İçin Çözüm Manifestosu!

Trabzonspor´un son dönemlerde düştüğü zor durumla ilgili sessiz kalmayacaklarını açıklayan Çaykara-Dernekpazarı Kültür dayanışma derneği Başkanı Dr.Ahmet Yaşar Zengin çözüm manifestosu yayınladı.

Trabzonspor´un son dönemlerde düştüğü zor durumla ilgili sessiz kalmayacaklarını açıklayan Çaykara-Dernekpazarı Kültür dayanışma derneği Başkanı Dr.Ahmet Yaşar Zengin çözüm manifestosu yayınladı. 

Son yirmi yıllardır kulübümüzü yönetenlerin Trabzonspor´u var eden değerlerden uzaklaşarak,  kısa sürede başarıya ulaşmak istemeleri sonucu bu günlerin hazırlandığını sokakta kime sorarsanız size söyleyecektir. Son dönemde gelen yönetimler istisnasız bu anlayışı uygulayınca doğal olarak daha çok dış transfere ağırlık vererek başarının geleceğine inanarak hareket ettiler.

Trabzonspor ruhu ile bağdaşmayan bu yanlış daha büyük yanlışları peşi sıra getirerek kulübü içinden çıkılmaz bir noktaya taşımıştır. Kulüplerin yönetiminde başarılı olmanın ilk ve de hemen hemen tek şartı, var olan değerleri öne alarak bütçeye uygun olmak şartı ile takımın eksik yerlerine doğru transferi yapabilmektir. Şimdiki yönetimle birlikte diğer yönetimler de dış transferde çok kötü sınav verince saha başarısızlığı bir yana kulübün bütçesi şehrin kaldıramayacağı bir noktaya getirerek Trabzonspor´u iflas noktasına getirmişlerdir. Şu andaki yöneticilerin siyasilerin himmetine sığınmış olmaları tam da bununla ilgilidir.

Dernek olarak biz Anadolu´da futbol devrimi yapmış ve defalarca şampiyonlukları çalınan güzide kulübümüzün daha fazla kan kaybetmemesi amacıyla acilen dikkate alınması gereken çözüm önerlilerimizi sevgili Trabzon halkıyla paylaşmak istiyoruz

1-Çözümü hoca değişikliğinde arayıp vakit geçirme yerine radikal önlemler almak için Trabzonspor camiasi ile sorunları paylaşarak ortak akılla cözüm aramak gerektiğine inanıyoruz.

2- Bunun için Trabzonsporu var eden değerler ön plana alınarak, en kısa sürede uygun politikalar geliştirilmeli ve mutlaka hayata geçirilmelidir.

3-Alt yapı her türlü bilgi birikimi, teknik ve sağlık alanında gelişmeler ile donatılarak Yusuf ve Abdülkadir´lerin sayıları artırılmalıdır. Bu potansiyelin bu şehirde olduğu acıktır.

4-Alt yapıdan futbolcu yetiştirme konusunda tartışmasız ülkemizde tek isim sayın Sadi TEKELİOĞLU ve ekibinin tam yetki ile en az 10yıl süre ile alt yapının başına geçirilmesi.

5-Genç yeteneklerden birer yıldız yetiştirme konusunda ülkemizin tartışmasız tek ismi Şenol GÜNEŞ in tam yetki ile en az 5yıl süreyle takımın başına geçirilmesi.

6-Trabzonspor futbol akademisi bir an önce KTÜ Spor yüksekokulu bünyesinde açılmalı.

7- Trabzonspor yönetimi bir başkanlar kurulu heyeti oluşturularak en 5yil bu kurulun ortak kararlarıyla yönetilmeli. BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR FİZİK KURALI HAYATA GEÇİRİLMELİ

8-Ekonomik olarak Trabzonspor´umuzu kurtarmak için tüm Trabzonsporlularda maddi ve manevi destek istenmeli.

9-Sonuç olarak seçilen yöneticiler kulübün siyaset üstü olduğu bilinci ile hareket ederek herkesi kucaklama becerisi göstermeli siyasilerin ve sermayenin tutsağı olmaktan kurtarılmalıdır.

10-Ayrıca yönetici arkadaşların ve teknik heyetin kulübümüzün tarihini iyi bilip onu var eden değerleri özümseyen takıma katkı sağlayan kişilerden oluşturulmalı.

11- Yönetici ve teknik heyetin yerlinin yerlisi ancak bilgi beceri ve liyakat anlamında tam donanımlı bir ekiple Trabzonspor camiasıyla bütünleşerek sermaye takımlarının hegemonyasına son veren Trabzonspor küllerinden tekrar doğmalıdır.

Bu anlamda yapılacak bir seferberliğe derneğimiz her zaman olduğu gibi şimdiden desteğini fazlasıyla verecektir.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi                   



İlginizi Çekebilir