ÇAY-DER Kadın Kooperatifi Üyeleri Hem Üretiyor Hem Pazarlıyor

ÇAY-DER Kadın Kooperatifi Üyeleri Hem Üretiyor Hem Pazarlıyor

ÇAY-DER Kadın Kooperatifi üyesi ev hanımları evlerinde ürettikleri ürünleri her Salı Günü Çaykara İlçe Merkezinde Kurulan Salı Pazarında insanların beğenisine sunuyor.

ÇAY-DER  Kadın Kooperatifi üyesi  ev hanımları evlerinde ürettikleri ürünleri her Salı Günü Çaykara İlçe Merkezinde Kurulan Salı Pazarında insanların beğenisine sunuyor.

ÇAY-DER  Kadın Kooperatifi üyesi olan kadınlar hafta boyunca evlerinde üretmiş oldukları ürünleri Çaykara İlçesinde Pazar yerinin kurulduğu gün olan Salı Günleri Çaykara İlçesine getirerek hem ekonomiye kazandırıyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyorlar.

Çaykara İlçesinin değişik mahallelerinde ikamet eden ÇAY-DER  Kadın Kooperatifi üyesi bayanlar tarım ürünlerinden hayvansal ürünlere,el dokumalarından yöre kültürüne özgü odun kaşıklara kadar evlerinde üretmiş oldukları ürünleri her hafta Salı günleri Çaykara İlçe Pazarına getirerek üretici ile buluşturuyorlar.

2022 Yılında Çaykara Belediyesi tarafından hizmete açılan Çaykara Hanımeli Kadın ve Çocuk Parkında ürünlerini Çaykara insanı ile buluşturan Çaykara’lı kadınların ürünleri pazarda büyük ilgi görüyor.

Bayanlar tarafından hazırlanan değişik el yapımı reçeller,el yapımı kesme erişteler,tarhana,meyve kuruları,değişik turşular,sirke,el yapımı hamur işleri,yerli ve doğal mısır unu,yerli mısır yarması,iç yağı,doğadan toplanan şifalı bitkiler,tarladan taze olarak toplanmış lahana,pazı,maydanoz gibi sebzelerin yanı sıra mevsimlik sebzeler de tüketici ile buluşturuluyor.

ÇAY-DER Kadın Kooperatifi Müdürü Betül  Çakır,ÇAY-DER Kadın Kooperatifi olarak Çaykara ve Dernekpazarı İlçelerinde bulunan ev kadınların üretime katkı sağlamalarını gerçekleştirmek için çeşitli çalışmaların içinde olduklarını,bu çalışmalardan bir tanesinin de kadınların evlerinde üretmiş oldukları tüm doğal ürünleri her hafta Salı günleri Çaykara İlçe Merkezine getirerek Çaykara insanını doğal ürünler ile buluşturduklarını ifade etti.



İlginizi Çekebilir