ÇAY-DER´den Mehmetçiğe Destek Gecesi

ÇAY-DER´den Mehmetçiğe Destek Gecesi

Trabzon´da faaliyet gösteren Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği düzenlediği gece ile Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Afrin´e yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı´na destek oldu.

Trabzon´da faaliyet gösteren Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği düzenlediği gece ile Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Afrin´e yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı´na destek oldu. 

Trabzon´da gerçekleşen geceye, Trabzon milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Nasrullah Hacımüftüoğlu, Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, TİSKİ Genel müdürü Recep Köksal, Ortahisar Belediyesi Başkan vekili Prof.Dr. Ahmet Yıldız, KTÜ öğretim üyelerinden Prof.Dr. Kamil Coşkun Çelebi, Prof.Dr. Fehmi Türker, Prof.Dr. Faik Ahmet Ayaz, Prof.Dr. Ahmet Ayar, Prof.Dr. Kamil Kaygusuz, Prof.Dr. Ömer Yüksek, Prof.Dr.Sema Ayaz, Prof.Dr. Orhan Durgun, Doç.Dr.Taner Tüzün, Doç.Dr.Fatih Kormaz, Doç.Dr.Yavuz Korkmaz, Doç.Dr. Hüseyin Serincan, Kanuni eğitim ve araştırma hastanesi başhekimi Doç.Dr.Hülya Kılıç Yılmaz, Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Ortahisar Müftüsü Adem Aygül ile yaklaşık 300 davetli katıldı.

/resimler/2018-2/25/0912389235082.jpgAfrin´e yönelik başlatılan Zeytin Dalı operasyonuna destek amacıyla düzenlenen gecede Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapmak için söz alan Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Dr.Ahmet Yaşar Zengin yaptığı konuşmada, Milli birliğimizi çimentosu Trabzon´umuzun kurtuluş yıldönümünü kutladığımız bugünlerde, ülkemiz çok önemli kritik bir süreçten geçtiğini hatırlatarak,? Mehmetçiklerimiz ana kuzularımız afrin´de seferdedir.  Herkesin ve özellikle ABD´li ve batılı dost görünümlü düşmanlarımızın şunu çok iyi bilmesini istiyorum. Türkiye sınırları içinde yaşayan Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkez´i, Alevi´si, Sünni´si ve tarih mirasımız olan Osmanlı topraklarında yaşayan insanlar bin yıldır kardeştir ve kardeş kalacaktır. Afrin´de Türk Kürt savaşı yoktur. Mehmetçik Afrin´de Amerika emperyalizmin paralı köpekliğini yapan ve kendi vatanına ihanet eden kandırılmış terörist gruplar ile çatışıyor. Allah Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun. On bin yıllık Ortadoğu tarihinin son kırk yılında yer alan ABD bu topraklara yalnızca gözyaşı kan ve terörizm vermiştir. Ortadoğu´nun en zengin doğal kaynaklarını sömürmüştür, ?ifadesini kullandı./resimler/2018-2/25/0905348758051.jpgÇaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ülke sınırlarını terör unsurlarından temizlenmek, bölgemizde huzuru ve barışı tesis etmek amacıyla başlatmış olduğu Zeytin dalı harekâtını sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Zengin, ? Kahraman ordumuzun ve necip milletimizin yanında her türlü göreve hazır olduğumuzu ilan ediyoruz. Bu meşru ve haklı harekâtı karalayıcı terör örgütünü destekleyici tüm açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Çocuklarını milli ve manevi değerlerden yoksun vatan ve millet sevgisi bilinciyle yetiştirilmeyen toplumların 1-2 nesil sonar ne hale geldiğini günümüzde çok acı delilleriyle yaşamaktayız. Yaklaşık 50 yıl önce İstanbul´da başlayan daha sonar Trabzon´da faaliyet gösteren derneğimiz büyük başarılara imza atmıştır. Derneğimizde şu ana kadar görev yapan tüm yöneticilere teşekkürlerimi sunuyorum. Dernek Başkanı ve yönetim kurulunun en önemli görevlerinden biride kutuplaşmaya izin vermemektir. Toplumsal kucaklaşma ve kardeşliği sağlayarak yeni nesillere iyi örnek olmaktır, ?dedi./resimler/2018-2/25/0906357196619.jpg?TRABZON TÜRKİYE´NİN ÇİMENTOSUDUR? 

Trabzon´un düşman işgalinin 100´ncü yılında anlamlı bir güne anlam katan bir organizasyonla bir arada olmanın mutluluğunu beraber paylaştıklarını ifade eden AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu yaptığı konuşmada,? Türkiye´nin her tarafından Afrin´de Zeytindalı operasyonunda bu milletin bekası için çarpışan canını ortaya koyan askerimize insanımıza biz yanındayız, bizde varız, seninleyiz mesajını gönderebilmenin yollarını bulan insanlarımıza şükranla anıyorum. Çaykara-Dernekpazarı Yardımlaşma Derneğinin yaptığı bu anlamlı organizasyonu beni gururlandırdı. Biz her zaman söylüyoruz Trabzon Türkiye´nin çimentosudur diye. Trabzon´dan gönderdiğimiz bu mesaj ve yükselen ses bu ülkenin birliğine ve beraberliğine, istikrarına ve huzuruna en anlamlı katkı yapacak olan sestir. Çaykaralılar her zaman farkını ortaya koyan insanlardır. Nüfusu Nüfuzu ile hiçbir zaman ölçülmeyen sanatta, siyasette, sporda ve bürokraside etkisini ve varlığını ciddi şekilde hissettiren insanlarımızın memleketi. Çaykaralılar derneği şimdiye kadar yaptığı çalışmalarla eğitime verdiği katkı ile Trabzon´daki tüm derneklere örnek olmuştur. Mehmetçiğimiz daha önceki Fırat kalkanı operasyonunda oluşturduğu güvenli alana 55 bin Suriyeli mültecinin tekrar vatanlarına geri dönmesinin önünü açarken hem de bu ülkenin güvenliğini sağlayacak Zeytin dalı operasyonuna bugün çok önemli tarihin kendine yüklediği misyon ile uygun bir operasyona imza atıyor. Bu aynı zamanda şunu gösteriyor. Artık Türkiye hesaba katılmadan bölgede bir planın yapılması mümkün değildir,? dedi. /resimler/2018-2/25/0911000639330.jpg?İNSANLARIN MUTLULUĞU İÇİN OKUYUN?  

Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Nasrullah Hacımüftüoğlu gecede yaptığı konuşmada, bilgi bizim için olmazsa olmazımızdır vurgusunu yaparak,?  Solaklı vadisinin Türk kültür tarihinde çok önem arz eder. Yöre insanı hep ilme âşık olmuştur. İlim tahsil etmiştir. İlmi en büyük değer olarak kabul etmiştir. Son nihai hedef ilimdir, Kitaptır ve Kütüphanedir. Böyle bir teşkilatın var olması ve tarihten beri kendisini İlme adamış bir topluma hizmet etmek büyük bir şereftir. Yöremizdeki ekonomik şartlar bellidir. Orada yaşayan çocukları üniversiteye göndermek çok büyük bir iştir. Aslında ilim tektir. Fizikçisi, Matematikçisi ve ilahiyatçısı aynı işi yapar. Dünyaya ışık tutan ilk 5 ayetin ilk satırı seküler ilimlere hitap eder. Putperestlikte, Emperyalizmde, insanları katletmekte, haksızlık, yalanda haysiyetsizlikte hepsi cahillikten ve bilgisizlikten kaynaklanıyor. Onun için ciddi okuyun. İnsanların mutluluğuna ve insan gibi yaşamasına sebep olmak için okuyun, ?dedi./resimler/2018-2/25/0908340011415.jpg?SÖZ KONUSU VATANSA, GERİSİ TEFERRUATTIR?

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı gecede yaptığı konuşmada, Ülkemizin çok farklı zamanlarda çok farklı süreçlerden geçtiğini ifade ederek,? Bu süreçlerden beni en fazla mutlu eden Ülkemizin her yerinde göstermiş olduğumuz dayanışma birliktelik ve beraberliktir. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bu günlerde gerçekten bunu bedenimizle tüm duygularımızla tüm hissiyatımızla yaşıyoruz. Tarihin her devrinde İslam´ın Bayraktarlığını yapan aziz milletimiz bugünde acı içinde kıvranan kan gölüne dönmüş İslam coğrafyasının tek ümidi haline gelmiş. Dolayısıyla üzerimize düşen sorumluluk çok büyüktür. Devletimize, milletimize ve Bayrağımıza sahip çıkmanın çok önemli olduğu bir zamandan geçiyoruz. Böyle bir zamanda Çaykara ve Dernekpazarlıya yakışan bu duruşu sergilemekti. Siz kendinize yakışanı yaptınız. Bu birlikteliği sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum,? dedi./resimler/2018-2/25/0909339700183.jpg?ALLAH BİZLERİ GALİP KILICAKTIR?

Ortahisar Belediye Başkan vekili olarak konuşan Prof.Dr. Ahmet Yıldız, Ülkenin çok kritik günlerden geçtiğini belirterek,? Diş ve iç güçlerin ülkemizi zayıflatmak için çalışıyorlar. Karşılarında inançlı, imanlı Türk ordusu ve Mehmetçiklerimiz var. Tarihte olduğu gibi yüce Allah bizleri galip kılacaktır,? ifadesini kullandı. 

Gecede yönetim kurulu üyesi Mehmet Çevik tarafından Zeytındalı operasyonunda şehit olan askerlerimizin tek tek isimleri okundu. Ayrıca Çaykara Işıklı Muhtarı Mehmet Savaş Dündar askerlerimiz için yazdığı şiiri okudu. Ortahisar Müftüsü Adem Aygül tarafından yapılan duanın ardından gece sona erdi. Haber kaynağı:Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Mehmetçiğe Destek Gecesi

İlginizi Çekebilir