.ÇAYDER Kadın Kooperatifi Hem Ürettiği Tohumları Paylaşıyor,Hem de Ata Geleneğini Yaşatıyor.

.ÇAYDER Kadın Kooperatifi Hem Ürettiği Tohumları Paylaşıyor,Hem de Ata Geleneğini Yaşatıyor.

ÇAYDER Kadın Kooperatifi Üyeleri bir yandan kendi üretmiş oldukları tohumları paylaşırken bir yandan da Çaykara İlçesinin ATA Geleneğini yaşatıyor.

Çaykara ve Dernekpazarı İlçelerinde Kadınların Tarım ve Hayvancılığı modern yöntemler ile ve el birliği ile yapmaları amacı ile harekete geçen ÇAYDER Kadın Kooperatifi üyeleri hem ürettikleri tohumları paylaşıyor hem de Ata Tohumunu koruyorlar.

ÇAYDER Kadın Kooperatifi üyeleri Çayder üreticileri organik tarım yöntemleriyle ürettikleri ürünlerinden elde ettikleri tohumlarını çoğaltmak ve ata tohumlarını korumak amacı ile bir araya geldiler.

Çaykara İlçesinin değişik mahallelerinde yaşayan ÇAYDER Kadın Kooperatifi üyeleri Her hafta Salı günleri  Çaykara İlçesinde bulunan çalışma ofislerinde bir araya geliyorlar.Ofisin bahçesinde bulunan alanda mahallelerinden getirmiş oldukları tarım ve hayvansal ürünleri pazarlayan Kadın Kooperatifi üyeleri aynı zamanda mahallelerinde Organik Tarım Yöntemleri ile elde etmiş oldukları tohumları diğer mahallelerde yaşayan arkadaşları ile paylaşarak bu tohumların paylaşılmasını ve diğer mahallelerde de dikilmesini sağlıyorlar.

Bunun yanı sıra Çaykara İlçesinde asırlardan beri yaşatılan tarım ürünlerini de ihmal etmeyen ÇAYDER Kadın Kooperatifi üyeleri Ata Tohumlarını Korumak ve bu tohumları da gelecek nesillere aktarmak amacı ile bu tohumları da hem tarım alanlarında etkili olarak kullanıyor hem de çalışma arkadaşları ile paylaşıyorlar.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir