ÇAYDER'den Depremden Zarar Gören Çocuklar İçin Oyun Odası

ÇAYDER

Kısa adı ÇAYDER olan Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Depremden zarar gören vatandaşların çocukları için oyun odası oluşturuldu.

Kısa adı ÇAYDER olan Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Depremden zarar gören vatandaşların çocukları için oyun odası oluşturuldu.

Trabzon Merkezde bulunan ve Üniversite öğrencilerine hizmet veren  ÇAYDER Kız öğrenci Yurdu deprem felaketinin ardından Depremden zarar gören vatandaşların hizmetine açıldı ve yurda yerleştirilen depremzede vatandaşların barınma gıda ve tüm ihtiyaçları ÇAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Akif Yazıcıoğlu  ve Yönetim Kurulu  tarafından üstlenilmişti.

ÇAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Akif Yazıcıoğlu ve Yönetim Kurulu tarafından öğrenci yurdunda konaklayan Depremzede vatandaşların çocukları için özel olarak bir oyun odası oluşturuldu.Oyun odasına her yaş grubu çocuğa hitap edecek olan zengin oyuncak takımları yerleştirildi.

Çocukların yaşamış oldukları Deprem travmasını üzerlerinden atmaları ve oyunun sihirli dünyası ile yeniden sosyal yaşama uyum sağlamaları amacı ile oluşturulan oyun odasına Depremzede vatandaşlar çok büyük bir ilgi gösteriyor.Depremzede öğrenciler Dernek tarafından görevlendirilen profesyonel Eğitimciler eşliğinde gün boyunca çeşitli oyunlar ile depremi unutmaya çalışıyorlar.

Tüm İslam Aleminin kutsal Ramazan ayını kutlayarak konuşmasına başlayan ÇAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Akif Yazıcıoğlu 6 Şubat Depreminin ardından toplum olarak çok çetin günler yaşadıklarını herkesin imkanları ölçüsünde bir şeyler yapabilme gayreti içerisinde olduğunu,ÇAYDER Yönetim Kurulu olarak Yurtlarının kapılarını Depremzede vatandaşlarımızın hizmetine sunduklarını ayrıca çocuklar için özel olarak oluşturulmuş olan oyun odası ve görevlendirdikleri eğitimciler ile çocuklarımızı oyun dünyasının içine çekerek yaşadıkları günleri unutturmak istediklerini ifade etti.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir