Çaykara Adına Çıkan Kitaplara Klip Yaptı(Video)

Çaykara Adına Çıkan Kitaplara Klip Yaptı(Video)

Çaykaralı işadamı İbrahim Tuncer´in öncülüğünde kısa süre içinde Çaykara ve Dernekpazarı adına çıkartılan 4 kitap için Karadeniz sanatçısı Adnan Yılmaz Klip yaptı.

Çaykaralı işadamı İbrahim Tuncer´in öncülüğünde kısa süre içinde Çaykara ve Dernekpazarı adına çıkartılan 4 kitap için Karadeniz sanatçısı Adnan Yılmaz Klip yaptı. Çaykaralı işadamı İbrahim Tuncer tarafından 2016 yılında başlatılan çalışmalar sonucunda Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerimizi konu alan ve kısa sürede çıkartılan 4 kitapla bir rekora imza atıldı. Ayrıca basım aşamasına gelen 4 kitap 2018 yılı içinde tamamlanacak.   

Bu hızlı tempoya duyarsız kalmayan Karadeniz sanatçısı Adnan Yılmaz Kitapların yazarı İbrahim Tuncer´e sürpriz yaparak Çaykara, Dernekpazarı, Uzungöl, Sultanmurat ve Solaklı Vadisi görüntüleri eşliğinde çıkartılan kitaplara atıfta bulunarak Klip yaptı. /resimler/2018-3/19/1220292270241.jpg1983 yılında kendi ailesinin soy ağacını çıkarmak için yola çıkan Çaykara Taşören Mahallesinden işadamı İbrahim Tuncer, daha sonra yöremize olan sevgisi nedeniyle vefa borcunu ödemek için çalışmalarını daha geniş alanlara yaymak için girişimler başlattı. İlk olarak,? Çaykara ve Ötesi? isimli belgesel çekimlerini başlatan Tuncer, 4 Mevsim olarak düşünülen ve yöremizin 32 Mahalle ve 64 yaylasında yapılan çekimlerle bölgemizin çok geniş kapsamlı ilk belgesel özelliği taşıyan çekimleri tamamladı. Belgesel önümüzdeki günlerde gösterime sunulacak. Tuncer, 2016 yılında başlattığı diğer çalışmalarla Çaykara´nın Tarihi, Kültürü, Coğrafi boyutu, Örf ve adetleri, yaşanmışlıkları, ilim adamları, âlimleri, Nüfus hareketleri ve yöremiz insanımızın geçmişle günümüz arasındaki yaşanmışlıklarını konu alan her şeyi kitaplaştırmak için kolları sıvadı.  Aralıksız süren çalışmalar neticesinde ilk kitap olan,? Çaykara nüfus defteri 1834-1846? adıyla piyasaya çıktı. Daha sonra ardı ardına, Dernekpazarı nüfus defteri 1834-1846, Coğrafyası ve belgeleriyle Çaykara tarihi ve son olarak, Yaşantısı ve ananeleriyle Çaykara isimli 4 kitap kısa sürede Çaykara Kültür Sanat ve Yayıncılık Ltd. Şti adına piyasaya çıkartılarak bir rekora imza atıldı. Ayrıca tamamlanmak üzere olan 4 kitap 2018 yılının üç veya dördüncü ayında piyasaya sürülecek. 

/resimler/2018-3/19/1223520399200.jpgBİZİM İÇİN ÇAYKARA BİR SEVDADIR 

Çaykara için çıkardığımız ve çıkarmak için gece gündüz çalıştığımız kitaplar tamamlandığında yöremizin Tarihi geçmişinden günümüze kadar olan tüm yaşanmışlıkların kitaplaşacağını ifade eden İşadamı İbrahim Tuncer, çıktığımız bu zorlu yolda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bizim için Çaykara bir sevdadır. Bu sevdayı yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak yörenin bir çocuğu olarak görevimizdir. Bunu yaparken kesinlikle para kazanmak gibi bir düşüncemiz olmadı.  Değerli Sanatçımız Adnan Yılmaz´ın yaptığımız bu kültürel tanıtmada bizde bir katkıda bulunabildiyse ne mutlu bizlere. Kendisine teşekkür ediyorum, ?dedi. 

İrtibat:  

www.çaykara.com.tr

http://çaykaraveötesi.com/

https://www.facebook.com/caykaraotesi/

https://www.facebook.com/caykaraveotesi

https://www.facebook.com/groups/1733998956919027/

http://www.thepictaram.club/instagram/caykaraveotesi

https://www.youtube.com/channel/UCaDwszxd1HJzsFhGcHEq75Q 

iletişim:0534 635 40 40-0212 631 32 33

caykaraveb@hotmail.com

www.caykaragundem.com

 



İlginizi Çekebilir