Çaykara Anadolu Lisesi Dünyaya Açıldı

Çaykara Anadolu Lisesi Dünyaya Açıldı

Çaykara Anadolu Lisesi Proje Ekibi tarafından Hazırlanan "Daha Fazla İlgi Daha Az Problem" Projesi Tüm Dünyanın İlgisini Çekiyor.

Eğitim Öğretim alanındaki yenilikleri ve örnek uygulamaları ile Tüm Ülkemizde parmakla gösterilen Çaykara İlçemizde bir örnek uygulama daha Çaykara Anadolu Lisesinden geldi. Kısa Adı ERASMUS olarak bilinen Öğretim Hareketliliği Programı çerçevesinde Çaykara Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa DEMİRCİOĞLU ve  Öğretmenleri değişik tarihlerde 3 farklı Avrupa Ülkesine Mesleki tanıtım gezisi düzenledi.

Bizlerin senelerdir velilerimize anlatma gayreti gösterdiğimiz bir projeyi onlar uygulayarak ve yaşadılar. 

Okul Müdürü Mustafa DEMİRCİOĞLU ve Proje Koordinatörü Çaykara Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Ayşen AYAR bu gerçeği çok güzel tespit ettiler. Hazırlamış oldukları ?Daha Fazla İlgi Daha Az Problem? Projesi önce Bakanlığın onayından geçti sonrasında ise Öğretmenlerimizin 3 Avrupa Ülkesini kapsayan Eğitim gezileri başladı./resimler/2016-3/23/2021174794005.jpgÇaykara Anadolu Lisesi,  Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ?Daha Fazla İlgi, Daha Az Problem? isimli Erasmus+ Ka1 Okul Eğitimi Personel hareketliliği projesi nin koordinatörlüğünü yürütmektedir. Proje kapsamında  3 ülkeye toplamda 30 hareketlilik gerçekleştirildi. Bu sayede, öğretmenleri proje konusu olan dezavantajlı grupların topluma kazandırılması konusunda diğer ülkelerde yapılan uygulamaları gözlemleme fırsatı yakaladı./resimler/2016-3/23/2001305708301.jpgKonu İle İlgili Olarak Görüşlerini Aldığımız  Okul Müdürü Mustafa DEMİRCİOĞLU : ? Proje, dezavantajlı grup olarak değerlendirilen engelli, bağımlı, düşük gelir seviyeli, vs. kişilerin özellikle eğitim yoluyla toplumda rahat yaşayabilmeleri ve topluma entegre olmaları için izlenen politikaları incelemek amacıyla yazılmıştır. Bu amaçla, Hırvatistan, Romanya, İtalya olmak üzere 3 farklı ülkeden   3 ayrı kurum ile ortak olunmuş ve proje kapsamında Çaykara Anadolu Lisesi öğretmenleri için yapılandırılmış kurs açmaları talep edilmiştir. Bu kurumlardan biri okul  (COLEGIUL TEHNIC ?GHEORGHE CARTIANU?), diğer ikisi kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşuydu ( Petit Philosophy , CESIE). Belirlenen tarihlerde öğretmenlerimiz için 10 gün süreli  yapılandırılmış kurs organize edildi./resimler/2016-3/23/2001526802476.jpgProjenin oldukça verimli bir şekilde Uygulamaya konulduğunu ifade eden Okul Müdürü Mustafa DEMİRCİOĞLU: ?  Proje kapsamında ilk hareketlilik 20 temmuz 2015 tarihinde Hırvatistan´a yapılmıştır. Romanya ve İtalya  hareketlilikleri sırasıyla 23 Ağustos 2015 ve 26 Ocak 2016 tarihlerinde yapılmıştır. Öğretmenlerimiz katıldıkları yapılandırılmış kurslarda o ülkenin eğitim sisteminin parçası olan hocalardan dersler aldı. Bunun yanında yapılan okul ziyaretleriyle de eğitim sistemini ve kaynaştırma eğitimini yerinde gözlemleme fırsatı yakaladık. ?

Proje koordinatörü ve Çaykara Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni  Ayşen  AYAR ise proje ile ilgili yaptığı değerlendirmede: Proje kapsamında yapılan hareketlilikler sonunda öğretmenlerimiz kendi eğitim sistemimizle söz konusu ülkelerin eğitim sistemlerini karşılaştırarak iyi uygulamaları değerlendirdilk. Bu bağlamda, öğretmen arkadaşlarımız mesleki kariyerlerine katkıda bulunacak deneyimlerde bulunmuş oldular./resimler/2016-3/23/2002130396657.jpgEğitim Öğretim alanında  yeni ve örnek Uygulamaları ile hep önde olmayı başaran Çaykara İlçemizin Eğitim Alanındaki bu örnek ve güzel uygulamasını bizler de Çaykara Halkı adına tebrik ediyor emeği geçen Başta Okul Müdürümüz Sayın Mustafa DEMİRCİOĞLU ve Proje Koordinasyon Ekibi olmak üzere  herkese Şirin İlçemiz adına teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir