Çaykara Anadolu Lisesi Üniversite Tanıtım Günlerinde

Çaykara Anadolu Lisesi Üniversite Tanıtım Günlerinde

Çaykara Anadolu Lisesi 12.Sınıf Öğrencileri Akçaabat Hilton İn Otel´de Düzenlenen Üniversite Tanıtım Günlerine Katıldılar

ÇAYKARA ANADOLU LİSESİ ÜNİVERSİTE TANITIM GÜNLERİNDE

Eğitim Öğretime başladığı 2010 yılından bu yana Ülkemizin çeşitli Üniversitelerine yüksek puanlar ile sayısız öğrenciler kazandıran Çaykara Anadolu Lisesi 2017 Yılında Üniversite sınavına katılacak olan 12. Sınıf Öğrencilerine yönelik olarak bir yandan Akademik anlamda çalışmalarını sürdürürken bir yandan da Öğrencilere rehberlik anlamında etkinliklerine devam ediyor.

/resimler/2016-11/5/1127260598142.jpgYaz tatili yapmayan ve de yaz boyunca 12. Sınıf Öğrencilerini Üniversite sınavlarına hazırlayan Çaykara Anadolu Lisesinde 20016-2017 Eğitim Öğretim Yılının başladığı 19 Eylül tarihinden itibaren sınav hazırlıklarına da hız verildi.Hafta içi her gün Saat 21.00´a kadar yapılan Kurs ve Etüt çalışmalarının yanı sıra Cumartersi ve Pazar Günleri de düzenlenen ek kurslar ile öğrenciler hayatlarının en önemli sınavlarına hazırlanıyor. 

100 Kişilik Son Sınıf öğrencileri 04 Kasım 2016 Cuma Günü Öğretmenleri ile birlikte Mesleki Tanıtım Çalışması için Trabzon´a getirildi.Okul Müdürü Mustafa Demircioğlu ve Öğrencilerin Rehber Öğretmenlerinin katıldıkları Mesleki  çalışma etkinliği her zaman olduğu gibi yine Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´un katkıları ile gerçekleşti.

Üniversite Tanıtım Günleri Etkinlikleri kapsamında Akçaabat Hilton İn Otel´de gerçekleştirilen Etkinliklerde gerçekleştirilen çalışmalar ise kısaca şöyle sıralanabilir.

1-Mesleki Tanıtım:Üniversitenin Uzman Ekibi tarafından Öğrencilere Meslek Grupları profesyonel bir şekilde tanıtıldı ve de öğrencilerin kafalarındaki meslekler ile ilgili olarak sordukları sorular yine uzmanlar tarafından cevaplandı.Bu şekilde öğrencilerin hatasız ve de yeteneklerine uygun olan meslekleri tercih etmeleri sağlanmış oldu.

2-Üniversite Tercihi.Ülkemizde bulunan Üniversiteler ve de Üniversitelerin öğrencilere sundukları imkanlar,konaklama şekilleri ile sosyal imkanları öğrencilere tanıtılarak öğrencilerin hangi üniversiteyi tercih edecekleri konusunda rehberlik çalışması yapıldı.

3-Üniversite Tanıtım Günleri Etkinlikler kapsamında hazırlanan stantlar öğrenciler tarafından gezildi.Stant başlarında görevli Öğrenci, ve Öğretim Görevlileri tarafından öğrencilere stantlar hakkında bilgiler verildi.

Etkinlik ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Çaykara Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Demircioğlu öncelikle her zaman yanlarında olan Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´a bu etkinlikte de olan katkılarından dolayı teşekkür etti./resimler/2016-11/5/1131366227983.jpgÖğrencilerin Akademik başarılarının önemli olduğunu ve bu başarı için Öğretmen arkadaşları ile birlikte yoğun bir şekilde çalıştıklarını anımsatan Okul Müdürü Demircioğlu ancak akademik başarının yanı sıra öğrencilerin yönlendirilmesi,yeteneklerini keşfetmeleri ve de ilgi ve alakalarına göre ileride başarılı olabilecekleri meslekleri ve de üniversiteleri tercih etmelerinin de en az akademik başarı kadar önemli olduğunu ifade etti.

Üniversite Tanıtım Günlerinin bu amaçla hazırlandığını anımsatan Demircioğlu Öğrencilerini bu etkinliklere katarak profesyonel bir şekilde Rehberlik yapıldığını ve de sağlıklı bir şekilde tercih yapma  imkanını öğrencilerine sağladıklarını sözlerine ekledi.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir