Çaykara´da Bankacı Vurgunu!

Çaykara´da Bankacı Vurgunu!

Çaykara´da bir bankada müşterilerin yaklaşık 5 milyon lira hesaplarını zimmetine geçirdiği iddia edilen M.G. adlı çalışan kayıplara karıştı.

Çaykara ilçesi dün şok bir haberle uyandı.

Çaykara´da bir bankanın bireysel bankacılık servisinde 7 yıldır görevli olan Rizeli Mustafa G.´den yaklaşık 5 gündür haber alınamıyordu. Kendisinden kredi çeken müşterileri Mustafa G.´ye ulaşamayınca durumdan şüphelenerek polise başvurdular. Banka hesaplarını incelemeye alan müfettişler Mustafa G.´nin müşterilerini yaklaşık 10 milyon TL civarında dolandırdığı öğrenildi. Emniyet ekipleri aslen Rizeli olan Mustafa G.´nin peşine düşerken Gürcistan üzerinden Rusya´ya kaçtığı tahmin ediliyor. 

Olayın Çaykara geneline yayılması üzerine Bankadan kredi kullanan birçok müşteri hesaplarındaki durumu merak ederken, dün bankanın önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Banka yetkilileri vatandaşlara hiç kimsenin mağdur olmayacağını söylemesi üzerine banka önünde bekleyen vatandaşlar olayın çözülene kadar bankanın önünden ayrılma kararı aldılar. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çaykara Belediye başkanı Hanefi Tok, Çarşamba gününden beri vatandaşlardan bu konuda şikâyetler aldıklarını belirterek,?Banka ile çalışan müşterilerin görüşmelerini sürdürdüğünü bu nedenle yapılacak olan soruşturmanın sonucunu beklemek zorundayız? dedi. 

Bu olayda Çaykara´da yüzlerde kişinin dolandırıldığı ifade edilirken bunlardan Telat Erdoğan, ?Hayvancılık kredisi başvurusunda bulundum. Bana 40 milyarı elden taksitli verdi. Fakat bugün banka bilgilerime baktığımda üzerimde 70 milyar borç gözüküyor? dedi. Uzungöl´de turizmci İdris Akyüz ise 300 bin TL dolandırıldığını söyleyerek banka müdürü ve Mustafa G.´den şikayetçi oldu. Ayrıca Turizmci S.D. 350.000 TL, esnaftan K.K. 150.000 TL, C.B. 150.000 TL, M.T. 25.000 TL, M.K´nin 15.000 TL, İ.P 141.000, M.F 60.000,E.K 300.000, S.D 250.000, Ö.K 190.000  tutarında paralarının hesaplarında görülmediği ifade ediliyor. Yaşanan skandal sonrası birçok esnafın zor duruma düşebileceği ve iflasların yaşanabileceği konuşuluyor. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma sürdürülüyor.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir