Çaykara Belediyesinden Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti

Çaykara Belediyesinden Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti

Çaykara Belediyesi, 65 yaş ve üzeri bakıma muhtaç yaşlılara evde bakım hizmeti veriyor.

Çaykara Belediyesi, kurduğu ekiple 65 yaş ve üzeri bakıma muhtaç yaşlılara evde bakım hizmeti veriyor.

Çaykara Belediyesine bağlı evde bakım hizmeti ekipleri ilçemizde ilk defa bir uygulamayı başlattı. İlçede yardıma muhtaç, yalnız yaşayan, ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan yaşlılara yönelik önemli bir sosyal hizmet çalışması yürütüyor.

Belediyenin hizmet kapsamında ayda iki kere evlerin genel ve detaylı temizliğini, yaşlıların saç kesimini ve sakal tıraşını yapan, yemeklerini pişiren, halılarını, giysilerini yıkayan ve refakatçilik hizmeti veren ekipler, böylece yaşlıların kendilerini yalnız, kimsesiz ve çaresiz hissetmemesini sağlıyor.

Evde bakım hizmetlerini daha önce belirlenen ekiple yürüten Çaykara Belediyesi, öncelikle bakıma muhtaç yaşlıları mahalle meclisleri ve muhtarlar aralığıyla tespit ediyor. Ardından 65 yaş üzeri bakıma muhtaç yaşlıların evlerinde 15 günde bir genel ve detaylı temizlik yapıyor.

Tek başına yaşayan yaşlıların evlerindeki kullandıkları elbiseler dâhil, yaşlıların banyo, saç kesimi, tıraş olma ve giysilerini değiştirme gibi kişisel bakımlarını yapıyor. Ekipler, yaşlılara ait kirli çamaşırları yıkıyor, kurutuyor ve ütüledikten sonra teslim ediyor.

Bunun yanı sıra refakatçisi olmayan yoksul yaşlıları tespit eden ekipler, yaşlıların gerek görüldüğünde hastaneye taşıyor. Ayrıca belediye gıda yardımlarından yararlanmasını sağlıyor. Gıda yardımları, belediye ekipleri tarafından evlere teslim edilirken, ekipler ayrıca resmi kurumlardaki işlemleri için yaşlıları evlerinden araçla alarak, ilgili kuruma götürülüp sorunlarının çözümünü sağlıyor.

Sürekli refakat ihtiyacı olan engelli yaşlılara bakıcı da bulan ekipler, hastane hizmetleri için yaşlıları evlerinden araçlarla alarak polikliniklere götürülmesini, tahlil ve tetkiklerinin yapılmasını sağlıyor, yatış işlemleri için yardımda bulunuyor, ilaçlarını kullanıp kullanmadığının takibini yapıyor.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi

 



İlginizi Çekebilir