Çaykara Derneği´nden Muhteşem Kutlu Doğum Etkinliği

Çaykara Derneği´nden Muhteşem Kutlu Doğum Etkinliği

İstanbul´da Faaliyet gösteren Trabzon Çaykaralılar derneğinin düzenlediği Kutlu doğum etkinliği muhteşem geçti.

İstanbul´da Faaliyet gösteren Trabzon Çaykaralılar derneğinin düzenlediği Kutlu doğum etkinliği programı Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu´nun katılımla 15.04.2016 tarihinde gerçekleştirildi. Programın açılışını Aziz Mahmud Hüdai Camii imam hattip-i Hafız Mustafa Efe´ nin Kur´an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

/resimler/2016-4/17/0754267250642.jpgKutlu doğum etkinliğinde konuşan Trabzon-Çaykaralılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yücel Var, Peygamber sevdasını kendine dert edinerek etkinliğe katılan misafirlere hoş geldin diyerek, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. 

Var, ?bizleri burada bir araya getiren Allah´a hamd olsun. Hz. Adem´den Hz. İbrahim´e, Hz. Musa´dan Hz. İsa´ya bütün rahmet elçilerine ve ?Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik? hitabının büyük muhatabı, Efendiler Efendisine, sevgililer sevgilisine selam olsun ve bu vesileyle Kutlu Doğum Haftamız mübarek olsun. ?Kendiniz için istediğinizi mümin kardeşiniz için de istemedikçe kâmil mümin olamazsınız..? buyurur Allah Resulü? Derneğimiz de bu düsturu şiar edinerek çıktığı meşakkatli yolda yaptığı tüm etkinliklerde herhangi bir ayrım gözetmeksizin herkese açık bir şekilde hizmet sunmaya gayret etmiştir. Bulunduğumuz bölgede kültür merkezi olmamasından kaynaklanan eksikliği halkımıza hissettirmemek adına, derneğimizi halkımıza vakfettik. Bu bağlamda yarınlarını emanet aldığımız çocuklarımıza, içeriklerinde birliği ve beraberliği, kardeşliği ve paylaşmayı, hoşgörü ve merhameti barındıran onlarca ücretsiz çocuk tiyatrosu sunduk ve Allah´ın izniyle sunmaya da devam edeceğiz. Gençliğimize musallat olmuş, asrın vebası olarak tanımlanan madde bağımlılığına karşı bilinç ve farkındalık oluşturmak maksadıyla onlarca sempozyum ve panel düzenledik. Bunların yanı sıra kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerle gençlerimizin birlik ve beraberliğini pekiştirecek programlar düzenledik. ?Geçmişini bilmeyen, geleceğini yönlendiremez´ temasıyla gençlerimizi büyüklerimizle bir araya getiren programlar düzenlendik. Yakın zamanda 4.sünü gerçekleştirdiğimiz, on binlerce güzide insanın katılımıyla bizleri onurlandırdığı, geleneksel olarak düzenlediğimiz Hamsi Festivalinde de ekmeğimizi misafirlerimizle paylaşmaktan mutluluk duyduk. Ve bu akşam da, Efendimizi anacağımız, onun şefaatini dileyeceğimiz bu vakitlerde yine bizimle beraber dua etmeye, niyazında bulunacağımız rahmeti paylaşmaya teşrif ettiğiniz için sizlere tekrar teşekkür etmek istiyorum. Sizleri saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Gecemiz mübarek olsun,dedi./resimler/2016-4/17/0755091313881.jpgProgram Emre Ermiş´ in ilahi ve kasideleri ile şenlenirken, Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu mükemmel anlatımı ile Resülullah efendimiz Hz. Muhammed sellellahu aleyhi vesellemin hayatından kesitler aktarıldı. 

PorgramSayın Hatipoğlu´nun duasıyla program geç saatlerde sona erdi.

Haber: Fatih Kaya/İstanbul



İlginizi Çekebilir