Çaykara Derneğinden Uzungöl´e Ziyaret

Çaykara Derneğinden Uzungöl´e Ziyaret

Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dr Ahmet Yaşar Zengin ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından Uzungöl´de çeşitli ziyaretler gerçekleştirildi.

Çaykara Dernekpazarı  Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dr Ahmet Yaşar Zengin ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından Uzungöl´de çeşitli ziyaretler gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Ahmet Yaşar Zengin Başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı ve aynı zamanda Çaykara Dernekpazarı Derneği  Başkan Yardımcısı Mustafa Akyüz ile Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Yıldırım ve Faruk Eroğlu da katıldı.

İLK ZİYARET SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA

Dernek Yönetim Kurulu ilk olarak  Uzungöl´de bulunan Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile bir araya geldiler.Uzungöl Turizmciler Derneği,Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği,Uzungöl BİRUZ ve Uzungöl Hediyelik Eşya Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Yönetim Kurulu Üyeleri hem kendi çalışmaları hakkında bilgi aktardılar hem de Dernek Çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

/resimler/2018-8/15/1706213927351.jpgKarşılıklı fikir alış verişi şeklinde geçen görüşmelerin son derece faydalı geçtiği ifade edildi.

ESNAF ZİYARETİ

Daha sonra Esnafları Ziyaret eden Trabzon Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri hem Esnafın sorunlarını dinledi hem de Turizm Kalitesinin artırılmasına yönelik olarak Esnafların fikirlerine baş vurdu.

BAŞKAN ZENGİN ?FİKİR ALIŞ VERİŞİNDE BULUNDUK

Uzungöl Esnafı ve Uzungöl´de bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ile karşılıklı Fikir alış verişinde bulunduklarını ifade eden Dernek Başkanı Ahmet Yaşar Zengin hem kendi Derneklerine Destek talebinde bulunduklarını hem de Uzungöl´de mevcut olan sorunların çözüm önerileri üzerinde çalışma imkanı bulduklarını sözlerine ekledi.

Trabzon Merkezde bulunan Çaykara Dernekpazarı Derneğimize ait Kız Öğrenci Yurdumuz sayesinde Çaykara ve Dernekpazar´lı hemşerilerimizin çocuklarına çok önemli bir Hizmet sunduklarını ifade eden Dernek Başkanı Ahmet Yaşar Zengin Gençlerimize daha iyi ve daha kaliteli hizmet sunabilmek amacı ile Uzungöl Esnafından Destek Talebinde bulunduklarını Uzungöl Esnafının da her zaman olduğu gibi üzerine düşen sorumluluğu fazlası ile yerine getirdiğini sözlerine ekledi.

ÇEVRE TEMİZLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Her gün onbinlerce insanın ziyaret ettiği Uzungöl´de Çevre Temizliği kavramının son derece önemli olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Dr. Ahmet Yaşar Zengin Doğanın Korunmasına özen gösterilmesi gerektiğini,hazırlanacak olan Broşür ve afişler ile insanlarımızın Çevre Bilinci konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini ayrıca bunun yanı sıra Tur Şirketi Yöneticilerine de hazırlanan afiş ve broşürlerden ulaştırılarak nonların da kendi müşterilerini bilgilendirmelerinin son derece faydalı olacağını sözlerine ekledi.

Uzungöl´ün Doğal güzelliği ile ün yaptığıunı ve de Doğal Güzelliği sayesinde Turizmde bir Dünya Markası haline geldiğini ifade eden Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr Ahmet Yaşar Zengin bu doğal güzelliğin mutlaka korunması gerektiğini bu yüzden de Çevre Kirliliği kavramına çok dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

VERGİ VAR HİZMET YETERSİZ

Akçaabat ve Trabzon Merkezden sonra Trabzon İlimizde en fazla Verginin Uzungöl Esnafı tarafından Devletimize kazandırıldığını ifade eden Dernek Başkanı Dr. Ahmet Yaşar Zengin ancak Uzungöl Esnafının  bunun  karşılığını alamadığını Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzungöl´e ve Uzungöl Esnafına yeteri kadar alt yapı hizmeti taşınamadığını yerinde inceleyerek bu duruma çok üzüldüklerini sözlerine ekledi.

İş Kur Kapsamında çalıştırılan Elemanların Uzungöl´de çeşitli alt yapı sektörlerinde çalıştırılabileceklerini ifade eden Dernek Başkanı Ahmet Yaşar Zengin bu şekilde hem bu insanlarımızın verimli bir şekilde Topluma kazandırılabileceğini hem de Uzungöl´de bir çok Altyapı sorununun ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.

İş Kur Çalışma Programı Çerçevesinde Turizm Sezonunda en az 50 Kişilik Temizlik Kadrosunun Yöremizde İstihdam Edilmesi gerektiğini ifade eden Dernek Başkanı Ahmet Yaşar Zengin ancak bu şekilde Uzungöl´ün Altyapı sorununa çözüm bulunabileceğini sözlerine ekledi.

Dünya Çapında Marka Değeri olan Uzungöl´ün Mevcut Doğal Güzelliğininin Korunması ve gelecek nesillere aktarıldığını anımsatan Dernek Başkanı Ahmet Yaşar Zengin bu hişzmetlerin karşılığı olarak da insanlarımızın hak etmiş oldukları katma Değerin Hizmet Kaliştesinin yükselmesi anlamında insanlarımızın yaşamına yansıması gerektiğini sözlerine ekledi.

Uzungöl´ün gelecek Nesillere aktarılmasının olmazsa olmazının Doğal Çevrenin Korunması olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Ahmet Yaşar Zengin bunun ilk önlemi olarak da Uzungöl Yolu üzerinde bulunan Taş Ocağının çok acil olarak kapatılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir