Çaykara Esnaf Odasından Sosyal Proje Çalışması

Çaykara Esnaf Odasından Sosyal Proje Çalışması

Çaykara Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Şükrü Aydın ilçede yapmayı düşündükleri tesis hakkında açıklamalarda bulundu.

Çaykara Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Şükrü Aydın ilçede yapmayı düşündükleri tesis hakkında açıklamalarda bulundu. Aydın, "Çaykara´da esnafların oturup, toplantı yapabilecekleri diğer STK temsilcileri ile birlikte ortak karar alabilecekleri, düğün salonu, kreş ve spor salonunu içine alan kapsamlı bir proje hazırlığındayız. Arsa sıkıntısını önümüzdeki günlerde hallederek 1 yıl içinde bu projeye başlamak istiyoruz. Bu tesisten sadece esnaflar değil İlçemizde yaşayan diğer insanlar ve yakınlarında faydalanabilecek. Bizler Çaykara İlçemiz için artı bir şey yapabilir miyiz onun gayreti içindeyiz. Bu tesisi yapabilecek güçte 550 tane esnafımız var. Neden Çaykarada Esnaf Odası binamız yok, spor salonumuz yok bu soru işaretlerini düşünerek yola çıktık. Belediyemizden bu proje konusunda gerekli desteği alacağımıza inanıyoruz." dedi.

Çaykara Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Şükrü Aydın açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Eğitim konusunda bütün Çaykara Esnafı olarak seferber olmalıyız. Eğitimdeki başarımız bizleri her zaman gururlandırıyor fakat bunu daha ileriye taşımalıyız. Çaykaradaki en büyük sanayi eğitimdir. Fındık yok, çay yok İlçemizde bu yüzden eğitim çıtasını Çaykara´da en üst seviyeye çıkarmaya mecburuz. Maddi sıkıntısı olan öğrencilerimize Esnaf Odası olarak giyim ve kırtasiye konusunda sürekli destek oluyoruz fakat bu yeterli değil Esnaf Odası olarak örneğin bir sınıfı komple yenileyip geleceğimiz olan çocuklarımıza hediye etmeliyiz. Fiziki olarak okul sıkıntımız var ilçede İlkokul 1. Sınıftaki çocuk ile Ortaokul son sınıf öğrencisi aynı tuvaleti kullanıyor ve sorun yaşıyor öğrencilerimiz. Ben Öğretmeler tuvaletini kaldıracağım seklinde öneri getirdim Öğretmelere öğrenciler ile Öğretmenler aynı tuvaleti kullanıp sorunları yaşayarak müdahale etsinler diye düşündük fakat uygulamada bunu İlçede sağlayamadık Haber:Medya Trabzon/Arif Azak



İlginizi Çekebilir