Çaykara Folkloru TRT Ekranlarında

Çaykara Folkloru TRT Ekranlarında

Çaykara Folklorumuz Ulusal Basında yerini almaya devam ediyor.TRT Televizyonu Trabzon Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği Trabzon Lokalinde Folklorumuz ile ilgili çekim gerçekleştirdi.

ÇAYKARA FOLKLORU TRT EKRANLARINDA

Çaykara Folklorumuz  Ulusal Basında yerini almaya devam ediyor.TRT Televizyonu Trabzon Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği Trabzon Lokalinde Folklorumuz  ile ilgili çekim gerçekleştirdi.

/resimler/2019-11/29/0929008982576.jpg

Bölgemizin Yetiştirdiği en önemli SanatçılardanTürk Halk Müziği ve Devlet Sanatçısı  İbrahim Can´ın da katılımları ile gerçekleştirilen çekimde Çaykara ve Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği Dernek Başkanı Dr Ahmet Zengin,Yönetim Kurulu Üyeleri,Yöremizin yetiştirdiği en önemli Folklor Öğretmenlerinden Prof. Dr. Orhan Durgun ile Çaykara´lı hemşerilerimiz katıldı.

/resimler/2019-11/29/0929416327110.jpg

Folklor Hocamız Prof.Dr. Orhan Durgun tarafından özel olarak hazırlanan ve geçtiğimiz Yıllarda Ulusal Halkoyunları Yarışmalarında Çaykara İlçemizi büyük bir başarı ile temsil eden Çaykara´lı hemşerilerimiz bu defa TRT Kameralarının karşısında Folklorumuzu temsil ettiler.

Yöremizin yetiştirmiş olduğu en önemli Kaval Üstatlarından Mustafa Öztürk´ün muhteşem kavalı eşliğinde Çaykara Halkoyunlarımızdan değişik örnekler sunan hemşerilerimiz muhteşem sahne performansları ile Türk Halk Müziği ve Devlet Sanatçımız İbrahim Can´dan da büyük bir alkış almayı başardılar.

/resimler/2019-11/29/0930247734416.jpg

TRT tarafından çekimi gerçekleştirilen Halkoyunları gösterisinin önümüzdeki günlerde TRT ekranlarında yayınlanması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: Çaykara Folkloru Ekranlarında

İlginizi Çekebilir