Çaykara Gündem´den Hayırlı Olsun ziyareti

Çaykara Gündem´den Hayırlı Olsun ziyareti

Çaykara Gündem Gazetesi Yönetimi, Yeniden Başkanlığa Seçilen Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut´u makamında ziyaret etti.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Derneği Olağan Genel Kurulunun ardından, yeniden Başkanlığa seçilen Yusuf Turgut´a, Çaykara Gündem Gazetesi Yönetimi makamında ziyaret ederek yeni görevlerinde hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Ziyaret sırasında Başkan Turgut cemiyet çalışmaları hakkında bilgi verirken, Trabzon ilinde bulunan bütün yerel basın çalışanlarını ortak bir çatı altında toplamak istediklerini ve tüm sorunlarıyla ilgileneceklerini söyledi. 

"TÜM GAZETECİLERİ KUCAKLAYACAĞIZ"

Ziyaretle ilgili görüşlerini açıklayan Başkan Turgut,? Bize ziyarete gelen Çaykara Gündem Gazetesi Yöneticilerinden Kemal Çuman ve Mustafa Mutlu´yu Tebrik ediyorum. Çaykara Gündem Gazetesinde başarılar diliyorum. Ziyaretiniz için çok memnun olduğumu belirtmek istiyorum. İlk seçimde 7 Mayısta seçildik. Ama kısa bir süre sonra kısa bir dönem olmasına rağmen Gazeteciler cemiyetinin fiziki yapısını, Gazetecilere layık bir şekilde her yönünü tarihi dokusuna dokunmadan yeniledik. Ardından ramazanda iftar yemeğini verdik. Ramazan kumanyalarımızı dağıttık. Daha sonra Orhan Kaynar Futbol turnuvasını gerçekleştirdik. Ardından da birileri tarafından gündeme gelen, sizin yaptığınız kongre hukuksuzdur diyenler için hep birlikte toplandık. Tüzüğümüzü değiştirdik. Artık seçimlerde çizim işi ortadan kalktı. Blok listeye döndük. Bütün kurullarıyla birlikte en fazla oy alan başkan sistemine geçtik ve sonrasında da Gazeteciler cemiyetine bütün arkadaşlarımızla bir araya geldik. Geçen dönemde 4 arkadaşımız dışarda kalmıştı. Şu anda 14 arkadaşımız ve cemiyetin müdürüyle birlikte çok uyumlu bir şekilde işe başladık. Tüm gazetecileri kucaklayacağız. Geçen Mayıs kongresinde üye olmak için müracaatlar vardı. Genel kurul kararı ile bize gelen ve tüzüğümüze uygun olan 35 kişiye yakın gazeteciyi üye yaptık. Bunlardan yaklaşık 7-8 tanesini beklemeye aldık. Üye yapmadığımız arkadaşlarımız itiraz hakları vardır. Bundan sonra İlk hedefimiz Gazeteciler cemiyeti olarak eğitim seminerleri vermektir. Şimdi hem DOKA´da Hem de Gençlik Spor bakanlığından diğer bakanlık ve Avrupa birliği projelerimizle alakalı eğitime önem vereceğiz. Son dönemde günü kurtarma ile devam ettiğimizde işin boyutunu kaçırdık. Biz buraya eksik olan ne varsa onları tamamlamak için geldik. Bu noktada ciddi bir Çalışma Yapacağız. Diğer taraftan Kullandığımız tarihi binayı herkes beğeniyor, ama lokal bize yetmiyor. Biz üyelerimizin eşleriyle, çocukları ile birlikte bir akşam yemeği yiyebilecekleri ve oturabilecekleri bir lokalimizin olması istiyoruz.. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bir yer için talepte bulunduk. Bunun yanında Trabzon´da çok güçlü bir medya var. Sizin Çaykara Gündem´in gücünü biliyoruz. Çaykara´dan Beşikdüzü´ne kadar gerçekten çok güçlü bir basın mevcuttur. Bu basını daha da desteklemek için bunların ekonomik olarak ayakta kalması için önerilerimizi ve projelerimizi onlarla paylaşacağız. Bundan sonra meslektaşlarımızın hem onurunu korumak, hem de daha iyi şartlarda gazetecilik yapmasını sağlamak olacaktır.. Eğer imkânımız varsa onlara katkı sağlamak için ne varsa bundan sonra yapmaya hazır olduğumuzu bildirmek istiyorum. Biz her zaman sizin yanınızdayız. Ziyaretinizden dolayı tekrar size teşekkür ediyorum, ?dedi. 

"ASLI GÖREVİ GAZETECİ OLAN HERKES CEMİYETE ÜYE OLMALI"

Ziyarette konuşma yapan Çaykara Gündem Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Kemal Çuman, ?birlik ve beraberlik içinde Gazeteciler cemiyeti ile hareket ettiklerini belirterek, özellikle ilçelerde aktif gazetecilik işi ile uğraşan, aynı zamanda ilimizde bölgesel yayın yapan gazetelere haber yapan gazetecilerin, Trabzon Gazeteciler cemiyetine üye olma konusundaki şartların kabul edilemez olduğunu, bu konunun cemiyet yönetimi olarak tekrar ele alınarak gerçek gazetecilik yapan arkadaşlarımızın rahatlıkla cemiyete üye olması konusundaki hassasiyetin gösterileceğine inanıyoruz. Sürekli haber yapan ve aslı görevi gerçekten gazeteci olan herkesi gazeteciler cemiyetiyle de dayanışma içerisinde olmak istediklerini ve ortak çalışmalar üreterek, Trabzon´un basınını daha güçlü hale getirmek için faydalı hizmetler ve fikirler geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir