Çaykara Katip Bayraktar´a Ağlıyor

Çaykara Katip Bayraktar´a Ağlıyor

Çaykara İlçemizin Yetiştirdiği Önemli Bürokratlardan Katip Bayraktar Trabzon´da Hayatını Kaybetti

ÇAYKARA´DA KATİP ABİ AĞLATTI

Çaykara İlçemizin en sevilen bürokratlarından Katip Bayraktar 77 yaşında  Trabzon Ahi Evren Kalp Damar Hastanesinde Hayatını  Kaybetti.

Bundan yaklaşık 2 ay önce  19 Temmuz 2016 tarihinde Oğlu Yavuz Selim  Bayraktar´ı 35 yaşında Kaybetmenin acısını yaşayan Katip Abimizin Yorgun Yüreği bu acıya sadece 2 ay  dayanabildi.

Bir süredir Hastanede Tedavi Görmekte olan Katip Abi. Dün Akşam saatlerinde yaşamını kaybederek Çaykara İlçemizi göz yaşlarına boğdu.

Merhum Katip Abi 23 Eylül 2016 Cuma Günü Cuma Namazına Müteakip Yukarı Şahinkaya Köyünde kılınacak cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan aile mezarlığında defnedilecektir.

Çaykara Gündem Ailesi olarak Merhum Katip Abimize Allah´tan Rahmet kederli ailesine ve Tüm Çaykara Halkımıza baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

İLETİŞİM:Hüseyin Bayraktar-Kardeşi-05426166201

ÇİLELİ VE HİZMET DOLU BİR YAŞAM ÖYKÜSÜ

1970´li yıllar.Çaykara İlçemizden okuyan ve de yüksek tahsil yapan insanlarımızın bir elin 5 parmağı kadar olduğu seneler.İşte bu yıllarda Sevgili Katip Bayraktar Abimiz Trabzon´da Numune Hastahanesinde İdari Personel olarak Göreve başladı.Ve de tam 44 sene hem İdari Personel olarak Hastahaneye hizmet sundu hem de gönüllü bir Çaykara Dostu olarak Çaykara´lı hemşerilerimize Hizmet sundu Sevgili Katip Abi.

Nasıl mı?O yıllarda Trabzon´da İnsanların bildikleri tek bir tane Hastane var.O da Numune Hastanesi.Hastası olan alıyor hastasını Trabzon yoluna koyuluyor.İyi de Trabzon´da hele de hastanede kimseyi tanımıyor hemşerilerimiz.Ne yapacak?Nasıl olacak da hastanede hastasını tedavi edecek Çaykara´lı Hemşerimiz.

Kolayı var Efendim.Katip Bayraktar orda.Derhal Katip Bayraktar´ın yanına gideceksiniz.O sizin her sorununuzu çözer.Hastası olan Katip Abimize gidiyor.O hastanın muayene,yatış işlemlerinin hepsini hem de kendi eli ile yapıyordu.İnanmayacaksınız ama Tüm Çaykara´lı hemşerilerimizin hastalarının işlemleri hep sevgili Katip Abimizin elinden geçmiştir.

Sadece bununla kalsa iyi.Sevgili Katip Abi bütün Doktorları Tanımaktadır Hastanede.Bu yüzden hastanız ameliyata mı girdi.Doğru Sevgili Katip Abinin yanına.Hasta daha ameliyattan çıkmadan o doktordan hastanız ile ilgili bütün bilgileri almıştır.Ayrıca doktor ile görüşmenize gerek yoktur.Tedavi gmörmekte olan hastanız ile ilgili de doktor ile görüşmenize hiç ama hiç gerek yoktur.Sevgili Katip Abi Hastanızın tüm bilgilerini kendi hastası gibi an bi an takip etmektedir.

Gönüllü bir sağlık çalışanı olarak Tüm Çaykara´lı Hemşerilerimize tam 44 sene hizmet sunmuştur Sevgili Katip Bayraktar Abimiz.Sadece Sağlık olsa iyi.Sağlık Raporu mu almanız gerekiyor.Size yardımcı olacak olan insan yine Sevgili Katip Bayraktar´dır.

Benim yaşadığım bir olaydan söz etmek isterim Sizlere Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Yıl 1988.Giresun Eğitim Yüksek Okulundan Sınıf Öğretmeni olarak Mezun oldum.Şanlıurfa İline Atandım.Ancak o yıllarda şimdiki gibi teknoloji gelişmiş değil.Yazı elime ulaştığında evrakların son gönderilme gününe sadece bir gün kalmış.,

O genç yaşımda adeta dünyam yıkılmıştı.Tüm umudumu kaybetmiştim.o şartlarda evrakları yetiştirmem mümkün değildi.SAdece SAğlık Raporu 10 günde çıkıyordu.Ne yapabilirdim bilmiyordum.Bana Sevgili Katip Amcamı önermişlerdi.Hiç umudum yoktu ama evraklar kucağımda Sevgili Katip Amcanın odasında bulmuştum kendimi.Başka da şansım yoktu zaten.

Sen dedi bana Sevgili Katip Amca.İçinde bu azim varken sen bu memlekete çok faydalı çocuklar yetiştireceksin dedi.Evraklarımı aldı beni takip et dedi.O önde ben arkada gün boyu doktor doktor dolaştık.Sonra evraklarımı aldı kendi eli ile kurula getirdi.Benim için Sağlık Kuruluna girdi Sevgili Katip Amca.Bütün doktorlara imzalattı.Saat 3´te odasına geri geldi.

-Çabuk dedi git terminalden otobüs biletini al.Doğru Ankara´ya gidiyorsun.Posta ile gönderirsen yetişmez.Git evraklarını elden teslim et.

Kapıdan çıkarken de o Şefkatli ama kararlı sesi ile seslendi arkamdan.

-Hoca dedi.Paran var mı?Yoksa para vereyim.

Öyle yapmış ve de Sevgili Katip Abinin  katkıları ile evraklarımı yetiştirerek öğretmenlik mesleğine atanmıştım.

Ben Sevgili  Katip Abi için sadece denizde bir damlayım Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Kim bilir benim gibi kaç tane genç kardeşimin ya da Çaykara´lı hemşerimizin umudu olmayı ,umutlarını gerçeğe dönüştürmeyi başarmıştı Sevgili Katip Bayraktar.

Evet o hayatı boyunca hep insanlarımızın umudu oldu.Ama ne yazık ki hayat ona onun insanlara yardımcı olduğu kadar Yardımcı olmadı Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Önce 1980 yılında 8 ve 11 yaşlarında iki gencecik oğlunu kaybetmenin acısını yaşamıştı Sevgili Katip Amca.İki oğlu da denizde boğulmuştu.

Bu acıdan sadece 1 yıl sonra Mevla ona bir erkek çocuğu daha bağışlamış ve de yeniden hayata bağlanmıştı Sevgili Katip Bayraktar Abimiz.Yavuz Selim Onu yeniden hayata bağlamıştı.

Ama dedik ya hayat bu.Takvimler 19 Temmuz 2016´yı yani bundan 2 ay öncesini gösterdiğinde Sevgili Katip Amca bir acı daha yaşıyor ve de oğlu Yavuz Selim´i 35 yaşında kara topraklara gömerek üçüncü çocuk acısını yaşıyordu Sevgili Katip Bayraktar Abimiz.

Bu defa 1980´deki kadar güçlü değildi Sevgili Katip Abi.Eski acıya tam 37 sene dayanabilmişti ama Yavuz Selim´in acısına yorgun yüreği sadece 2 ay dayanabilmiş ve de dün akşam itibarı ile hepimizi göz yaşlarına boğarak aramızdan ayrılıvermişti Sevgili Katip Bayraktar Abimiz.

Yarın tüm Çaykara tek yürek Karşında saf tutmuş olacağız Sevgili Katip Abi.Hasta yağından iyileştirip evlerine gönderdiğin insanlar,doğumuna yardımcı olduğun çocuklar ve de benim gibi Sağlık Raporu almalarını sağladığın insanlar?Hepimiz karşında olacağız Sevgili Katip Amca.Ve de yürekten inanıyoruz ki o an senin o her zaman Gülşen yüzün de bizimle birlikte olacak.

Yeni yolculuğunda Rabbim Yar ve Yardımcın olsun Sevgili Katip Abi.Sen nasıl ki bu dünyada Tüm Çaykara´lı Hemşerilerimizin sorunlarını çözdün ise rabbim de seni cenneti ile mükafatlandırsın inşallah.



İlginizi Çekebilir