Çaykara Kuşak Horon Ekibi Büyüledi!

Çaykara Kuşak Horon Ekibi Büyüledi!

Trabzon Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen 3´ncü uluslararası müzik ve dans araştırmaları sempozyumunda Çaykara Folklor Rüzgârı esti.

Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından bu yıl 3´ncüsü gerçekleştirilen uluslararası müzik ve dans araştırmaları sempozyumunda Çaykara Folklor Rüzgarı esti. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof.Dr.Osman Turan Kültür ve Kongre merkezinde bu yıl 3´ncüsü düzenlenen uluslararası müzik ve dans araştırmaları sempozyumu açılışı gerçekleştirildi.  Uluslararası üniversitelerin katıldığı sempozyumda Müzik ve folklor konusunda sunumlar gerçekleştirilecek.Törene,  Trabzon Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Uluslararası üniversitelerden gelen öğretim görevlileri ile vatandaşlar katıldı./resimler/2018-10/17/1206299768795.jpgAçılış töreninde yapılan konuşmaların ardından  Trabzon Folklorundan örnekler sunuldu. Çaykaralı hemşerimiz Prof.Dr.Orhan Durgun önderliğinde kurulan Kuşak Horon Akademisi Gençlik ve Spor Kulübü derneği  adına Çaykaralılardan oluşan erkek ve kız horon ekibi  ayrı olarak yöremiz horon figürlerini Kaval ve Kemençe eşliğinde sunarak geceye katılan davetlilerden büyük alkış aldılar. Gecede, ayrıca Akçaabat Folklor derneği ile Trabzon İmece gençlik ve spor kulübü derneği horon ekipleri gösterdikleri horon figürleri beğeni topladı. 

Açılış töreninde ayrıca Yusuf Cemal Keskin, İlknur Yakupoğlu sahne alarak kemençe eşliğinde söyledikleri türkülerle uzun süre horon oynandı. Gece, Katılımcılara plaket taktımınin ardından sona erdi. Haber kaynağı:Çaykara Gündem Gazetesi

 



İlginizi Çekebilir