Çaykara Müftüsü Göreve Başladı

Çaykara Müftüsü Göreve Başladı

Çaykara Müftülüğüne Atanan Abdurrahman Koç İlçemizdeki Görevine Başladı

2017 Yılı Aralık ayında gerçekleştirilen Müftü Atamaları sonucunda Çaykara İlçe Müftülüğüne atanan Abdurrahman Koç 04.12.2017 Tarihinde Çaykara İlçemizdeki  yeni görevine başladı.

İlk olarak Çaykara Kaymakamı  İhsan Ayrancı´yı makamında ziyaret eden Çaykara Müftüsü Abdurrahman Koç´a daha sonra makamında ziyaretler başladı./resimler/2017-12/5/1337172719978.jpgÇaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok göreve yeni başlayan Müftü Abdurrahman Koç´u makamında ziyaret ederek Hayırlı olsun temennisinde bulundu ve yeni görevlerinde başarılar diledi.

Çaykara Gündem Ailesi olarak İlçemizdeki görevine başlayan Müftümüz Sayın Abdurrahman Koç´u tebrik ediyor,Sayın Müftümüze Yeni Görevlerinde başarılar diliyoruz.

MÜFTÜMÜZÜ TANIYALIM

Çaykara Müftüsü Abdurrahman Koç Aslen Çaykara´lı.İlçemiz Derindere Mahallesinden olan Müftümüzün özgeçmişi ise şu şekilde:/resimler/2017-12/5/1229337955904.jpg1976 Yılında İlçemiz Derindere Mahallesinde dünyaya gelen Müftümüz Abdurrahman Koç İlkokulu  İstanbul Küçükköy´de bulunan Gaziosmanpaşa İlkokulunda tamamladı.

İlkokuldan sonra Fatih İsmailağa Kuran Kursunda Hafızlık Eğitimine başlayan Müftümüz aynı dönemde değişik Hocalardan ?Temel İslami Bilimler? ile ilgili dersler aldı.

Eyüp İmam Hatip Ortaokulu ve Pendik İmam Hatip Lisesini başarı ile tamamlayan Müftümüz Abdurrahman Koç bir süre İstanbul´da değişik yerlerde Fahri İmam olarak görev yaptı.

İLK GÖREV YERİ KIRKLARELİ

2006 Yılında Kırklareli İli Kofçaz İlçesinde İmam Hatip  olarak göreve başlayan Müftümüz Abdurrahman Koç  sırası ile Kırklareli İli Geçitağzı Köyü,Babaeski İlçesi Minnetler Köyü ve İstanbul Gaziosmanpaşa İmamı Azam Camiinde İmam Hatip olarak görev yaptı.

2012 Yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Mezun olan Çaykara Müftüsü Abdurrahman Koç  2013 yılında ise  İstanbul Pendik Haseki Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezinde Kursiyer olarak Eğitim Görmeye başladı.2016 Yılında ise Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezini başarı ile tamamlayarak mezun oldu.

2014 YILINDA VAAZ OLARAK ATANDI

2014 Yılında Kırklareli Demirköy İlçe Vaazı olarak atanan Müftümüz Abdurrahman Koç burada insanlarımıza 3 yıl boyunca Vaaz olarak hizmet verdi

2017 VE ÇAYKARA

2017 Yılında yapılan Müftülük Sınavlarını kazanan Çaykara Müftümüz Abdurrahman Koç 04.12.2017 Tarihinde ise  Çaykara Müftüsü olarak İlçemizdeki görevine başladı.

ÇAYKARA HER ZAMAN YÜREĞİMDE

Ülkemizin her tarafını çok sevdiğini ve de görev yaptığı her yerde çok büyük bir keyif ile hizmet verdiğini ifade eden Çaykara Müftüsü Abdurrahman Koç ancak en büyük özleminin doğduğu topraklarda görev yapmak ve de Çaykara insanına hizmet vermek olduğunu Mevla´nın bu dileğini yerine getirmesinden dolayı da kendisini çok fazla mutlu hissettiğini ifade etti.

Çaykara insanımızın Milli ve Manevi değerlerine çok fazla değer veren örnek insanlar olduklarını ifade eden Çaykara Müftüsü Abdurrahman Koç büyük bir istek ve de heyecan ile göreve başladığı Çaykara İlçemizde Yöneticilerimiz ve de halkımız ile birlikte İlçemize çok faydalı olacaklarını sözlerine ekledi.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir