Çaykara Muhtarlar Derneği ?nden Darbe Girişimine Tepki

Çaykara Muhtarlar Derneği ?nden Darbe Girişimine Tepki

Çaykara Muhtarlar derneği darbe girişimine yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdiler.

Çaykara Muhtarlar Derneği üyeleri Hükümet Meydanı´na kadar yürüdü. Burada açıklama yapan Çaykara Muhtarlar birliği başkanı Nihat Kaplan, ?Türkiye´de bir darbe girişimi oldu. Bütün muhtar arkadaşlarımız ile birlikte hükümetimizin yanındayız, devletimizin yanındayız. Biz böyle ne anarşi istiyoruz, ne terör istiyoruz, ne de darbe istiyoruz. Ülkemizde huzur içinde, birlik, beraberlik içinde yaşamak istiyoruz. Sonuna kadar devletimiz ve hükümetimizin yanındayız, ?dedi.

Çaykara Muhtarlar birliği adına basın açıklaması yapam Muhtarlar derneği başkanı Nihat Kaplan," Çaykara´da 32 Mahalle Muhtarları olarak, Vatana, Millete, Demokrasiye insan haklarına ve halkın iradesine yapılmış olan darbe girişimini şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bu menfur saldırı esnasında şehit olan güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah´tan Rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Biz sivil demokrasinın ve halkın seçilmiş muhtarları olarak sivil iradenin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu olay karşısında tek yumruk olup tepkisini gösteren bütün siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eder bu birliğin daim olmasını dileriz. 

Bu başarısız darbeyi engelleyen Türk silahlı kuvvetleri, emniyet mensupları ve Türk halkına gösterdikleri dik duruş ve başarıdan dolayı Çaykara muhtarlar adına teşekkür ettiklerini ifade eden Kaplan, ?milletin silahını, milletin gücünü ve milletin iradesini sindirmek için kullanan vatan hainlerini nefretle kınıyoruz. Bu şekilde bir saldırının bir daha yaşanmamasın ve bu girişimde bulunan vatan hainlerini biran önce gerektiği şekilde cezalarının verilmesini temenni eder saygılar sunuyorum, ?dedi.

Haber Kaynağı:Çaykara Gündem Gazetesi

 

  

 

 

 



İlginizi Çekebilir