Çaykara Mustafa Kaplan´a Ağlıyor

Çaykara Mustafa Kaplan´a Ağlıyor

Uzungöl Elmalı Mahallesinden Mustafa Kaplan uzun zamandır mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düşerek 30 Ocak 2019 Çarşamba Günü Bursa´da Hakkın Rahmetine kavuştu.

Uzungöl Elmalı Mahallesinden Mustafa Kaplan  uzun zamandır mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düşerek 30 Ocak 2019 Çarşamba Günü Bursa´da Hakkın Rahmetine kavuştu.

Elmalı Mahallesinin en sevilen İsimlerinden Mehmet Kaplan(Kotanoğlu) ile Almanya´da İkamet Eden Ahmet Kaplan´ın Babaları olan Merhum Mustafa Amca aynı zamanda Bursa İlimizde Uzungöl Derneklerimizde aktif olarak görev yapan Gençlerimizden Ahmet ve Adnan Kaplan´ın da dedeleriydi.

Elmalı Mahallesinin hayatta kalan yaşayan çınarlarından olan Merhum Mustafa Amca yaklaşık olarak 2 senedir yatalak hastaydı.

Bursa´da Oğlu Mehmet Kaplan(Kotanoğlu)´nun evinde yatalak hasta olarak kalmakta olan Mustafa Kaplan ne yazık ki yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak 30 Ocak 2019 tarihinde Hakkın Rahmetine kavuştu.

Merhum Mustafa Kaplan  31 Ocak 2019 Perşembe Günü Öğle Namazına müteakip Uzungöl  Elmalı Mahallesinde kılınacak olan cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlanacak

/resimler/2019-1/30/1710062683465.jpg

Çaykara Gündem Ailesi olarak gülen İnsan ve Örnek bir Toplum İnsanı olarak yaşamını tamamlayarak son yolculuğuna uğurlayacağımız Merhum Mustafa Kaplan Amcamıza Allah´tan Rahmet başta kederli ailesi olmak üzere Tüm Çaykara Halkımıza Baş Sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

İLETİŞİM

Mehmet Kaplan(Kotanoğlu)-Oğlu-0 535 9712202

Ahmet Kaplan(Kotanoğlu)-Oğlu-00 4915773769080

Ahmet Kaplan-Torunu-0 536 6781727

Adnan Kaplan-Torunu-0 536 3776856

ELMALI GÜLEN YÜZÜNÜ KAYBETTİ

1991 Yılında Elmalı Mahallesine Öğretmen olarak atandım.Öğretmen olarak Yaklaşık 9 sene boyunca Elmalı Mahallemizde elimizden geldiği kadarı ile yavrularımızı geleceğe taşımak adına elimizden geldiği kadar hizmet vermeye çalıştım.

Ben bunu içinde bulunduğum her ortamda büyük bir mutluluk ile ifade ediyorum.Elmalı Mahallesi Çaykara İlçemizin en farklı ve de en özel mahallelerinden bir tanesi.Bu vesile ile 9 sene boyunca beni hep kendi öz evlatları gibi gördü Elmalı Mahallesi.Kendi öz çocukları olarak kabul ettiler.

Yüzlerce insan tanıdım Elmalı Mahallesinde?Üzülerek ifade etmek isterim ki Kimi hala hayatta olsa da Büyük bir bölümünü ne yazık ki ebediyete yolcu etmenin acı hüznünü taşıyoruym yüreğimde.

O insanlardan iki tanesinin ise benim hayatımda çok farklı ve de özel yerleri vardır.Onlardan bir tanesi Yarın son yolculuğuna uğurlayacağımız merhum Mustafa Amca,bir diğeri ise seneler öncesinde son yolculuğuna uğurladığımız ama acısını ilk günkü tazeliği ile hala yüreğimizde taşıdığımız Mustafa Amcanın Eşi, Merhum Ayşe Teyzemiz?

Merhum Mustafa Amca Elmalı Mahallesinden Almanya´ya ilk giden insanlarımızdan bir tanesi.Almanya´nın Almanya olduğu senelerde çok iyi para kazanılan dönemde Almanya´da çalıştı Merhum Mustafa Amca?

Almanya  ve para bir çok insanın yaşam şeklini değiştirse de Sevgili Mustafa Amca´nın yaşam şeklini asla değiştirmedi.O alçakgönüllü sempatik ve sıcak tavırları hayata hep pozitif bakmaya çalıştı Sevgili Mustafa Amca.

Öncelikle örnek bir Toplum İnsanı olarak yaşadı.

Bulunduğu her ortamda etrafına neşe ve kahkaha katmaya çalıştı,etrafına hep güzellik katmaya çalıştı ve hayatı hep pozitif yaşamaya çalıştı Sevgili Mehmet Amca?

Bir Öğretmen olarak  ikisinden de çok şey öğrendiğimi ifade etmekte bir sakınca görmüyorum.Sevgili Mustafa Amcamın o engin hoşgörüsü ve hayata olan pozitif bakış anlayışı,şartlar ne olursa olsun asla ve asla hiçbir zaman umutsuzluğa düşmemesi bir ömür buyunca benim de yaşam felsefem olmuştur.

Ve benim Ayşe Teyzem?52  Yaşındayım?İçinde bulunduğum Toplumda Ne zaman iyi bir insan lafı geçse aklıma ilk Benim Ayşe Teyzem gelir.Bir melek gibi etrafında bulunan her insana yardımcı olabilmek gayreti ile yaşadı ve yaşamını tamamladı benim Sevgili Ayşe Teyzem

Yarın Merhum Mustafa Amca´yı  Elmalı Mahallesinde son yolculuğuna uğurlayacağız.Öğle Namazına müteakip Elmalı Mahallesinde kılacağımız cenaze namazının ardından Eşi Merhum Ayşe Teyzemin yan tarafında son yolculuğuna uğurlayacağız Sevgili Mustafa Amcamı

Her ölüm acıdır.Her ölüm yürek yakıcıdır hiç kuşkusuz?Ancak Bundan sadece 10 gün önce Dünyadaki en sevdiğim varlığım Sevgili Anneciğimi kaybetmenin ardından 10 gün sonra ise çok sevdiğim Sevgilşi Mustafa Abi´nin cenaze haberini almak beni son der4ece üzmüştür.

Yeni yolculuğunda Rabbim Yar ve Yardımcın olsun Sevgili, Mustafa Amca.Rabbim Seni  Merhum Ayşe Teyzem ile Birlikte Cenneti ile mükafatlandırsın İnşallah.

Haber:Hilmi Kanık



İlginizi Çekebilir