Çaykaralı Öğrenciler Tarihi Mekanları Gezdi

Çaykaralı Öğrenciler Tarihi Mekanları Gezdi

Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin katkıları ile hazırlanan "Dağlarda Güneşin Doğuşunu ve Batışını Seyretme Projesi" adı altında Çaykara İlçemizden 1000 Öğrenci Trabzon ve Rize´de birçok sosyal etkinliklerde buluştu

Eğitim ve Öğretimde akademik anlamda zirveyi kimseye kaptırmayan Çaykara İlçemizde öğrenciler için Sosyal ve Kültürel anlamda birbirinden zengin etkinlikler gerçekleştirilmeye devam ediliyor. 

Trabzon Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneğinin ?Dağlarda Güneşin Doğuşu ve Batışını Seyretme Projesi? adı altında gerçekleştirilen proje kapsamında öğrencilerimiz Trabzon ve Rize İllerinde Sinemaya getirildiler./resimler/2017-12/7/2004068886864.jpgÇaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve de Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile Trabzon´da faaliyet gösteren Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği´nin katkı ve organizasyonları ile gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilerimiz hem Trabzon ve Rize İllerimizdeki tarihi ve turistik yerleri gezdiler hem de tarih kokan bir film ile tarihimize farklı bir açıdan tanıklık etme imkanına sahip oldular.

DEVA KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDAN 130 ÖĞRENCİ

Proje Kapsamında Çaykara Merkez Deva Kız Öğrenci Yurdundan 130 Öğrenci Minibüsler ile Trabzon´a getirildiler.

Trabzon İlimizde Atatürk Köşkü ve Ayasofya Müzesini ziyaret eden öğretmen ve öğrencilerimiz daha sonra ?Ayla? filmini izlemek üzere sinemaya gittiler./resimler/2017-12/7/2004391075067.jpgİMAM HATİP´TEN 250 ÖĞRENCİ

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesinden 250 öğrenci proje kapsamında Trabzon İlimize gittiler.

Trabzon İlimizde bulunan tarihi yerleri ziyaret eden öğretmen ve öğrencilerimiz daha sonra ise proje kapsamında her öğrencimizin izlediği ?Ayla? filmini sinemada hep birlikte izlediler.

TAŞKIRAN EĞİTİM KURUMLARI,KÖKNAR VE KARAÇAM´DAN  210 ÖĞRENCİ

Taşkıran Eğitim Kurumları,Köknar Ortaokulu ve Karaçam Ortaokulundan Toplamda 210 öğrencimiz proje kapsamında Rize İlimize getirildiler.

Propje ekibi tarafından temin edilen minibüsler ile Rize´ye getirilen öğretmen ve öğrencilerimiz sinema filminin ardından okullarına geri döndüler./resimler/2017-12/7/2005185138298.jpgZEKİ BİLGE ORTAOKULUNDAN 300 ÖĞRENCİ

Projeye en yüksek katılım Zeki Bilge Ortaokulundan sağlandı.Bu okulumuızdan 300 öğrenci öğretmenleri ile birlikte minibüsler ile Rize İlimize getirildiler.

Rize İlimizde 4 ayrı salonda sinema filmini seryreden öğrencişlerimiz sinema filminin ardından ise Çaykara İlçemize geri döndüler.

ZEKİ BİLGE İLKOKULUNDAN 61 ÖĞRENCİ

Çaykara Merkez Zeki Bilge İlkokuluından ise 61 öğrencinin proje kapsamında 07 Aralık 2017 Perşembe Günü Rize İlimize getirilmesi planlanmaktaydı.

Ancak tüm Yurdumuzda olduğu gibi Çaykara İlçemizde de devam eden yoğun kar yağışı sebebi ile 7 Aralık tarihinde İlçemizdeki okullar tatil edildiğinden dolayı öğrencilerimizin sinema filmi başka bir güne ertelendi.

TOPLAMDA 1000 ÖĞRENCİ

Proje kapsamında Çaykara İlçemizden toplamda 1000 Öğrenci Trabzon ve Rize İllerimizde sinema ile buluşturulmuş oldu./resimler/2017-12/7/2009248736878.jpg"KAYMAKAM AYRANCI-ÇAYKARA EĞİTİM YUVASI"

?Dağlarda Güneşin Doğuşu ve Batışını Seyretme Projesi? ile Çaykara İlçemizdeki yaklaşık 1000 öğrencimizi sinema ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı bu projenin hazırlanmasını sağlayan ve de sponsor olan Trabzon Dernekpazarı Çaykara Kültür ve Yardımlaşma Derneğine İlçemiz adına teşekkür etti.

Çaykara İlçemizde öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve kültürel gelişimlerine de çok büyük önem verdiklerini ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu projelerin içöerisinde yer alacaklarını ve de öğrencilerimizin bu projelerden en iyi şekilde faydalanmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi./resimler/2017-12/7/2012257177904.jpg"BAŞKAN TOK-ÇOCUKLARIMIZA HER ŞEY FEDA OLSUN"

Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin her iki İlçemizi birbirine bağlayan çok önemli, bir temel yapı taşı olduğunu ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Çaykara ve Dernekpğazarı İlçelerimi,zin İlçe olarak iki fareklı İlçe olduklarını ancak bu iki İlçelerimizde yaşayan insanlarımızın Sosyal ve de Kültürel anlamda senelerdir bir arada bulunduklarını sözlerine ekledi.

Eğitim Öğretime çok büyük bir önem verdiklerini, ve de Öğrencilerimizin sosyal ve kültürel olarak kendilerini hayata hazırlamalarının çok önemli olduğunu ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok İlçemizdeki okullarımızda gerçekleştirilen onlarca sosyal etkinlik için tüm Okul Yöneticilerine ve de öğretmenlerimize teşekkür etti./resimler/2017-12/7/2017483434179.jpg "ÇAMURALİ-HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN"

Dağlarda Güneşin Doğuşu ve Batışını İzleme Projesinin Çaykara İlçemizde gerçekleştirilen onlarca projeden bir tanesi olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ  Projenin ile ilgili desteklerinden dolayı Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı´ya, Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´a ve Dernekpazarı Çaykkara Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kuruluna teşekkür etti

Çaykara İlçemizden 1000 Öğrenciyi sinema ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Çamurali Çaykara İlçesi olarak bu örnek projelere imza atmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

AYLA

Öğrencilerimize izletilen ?Ayla? Filmi öğretmenlerimiz ve proje ekibimiz tarafından özellikle seçildi.1950 Yılında Kore Harbine gönderilen bir Türk Astsubayının Kore´de savaşın içinde bulduğu anne ve babası savaş esnasında gözlerinin önünde öldürülen Kore´li bir kızımızın yaşadıklarını konu alan Ayla? filmini öğrencilerimiz büyük bir keyifle ve de göz yaşları ile izlediler. 

Film, Kore Savaşı´nda yaşanan gerçek ve çok dramatik bir hikayeyi beyazperdeye taşıyacak. 1950 yılında savaşta yer alan Süleyman Astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye´ye geri dönme kararı çıkar. Ayla´yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler. Yıllar ikiliyi yeniden buluşturacak mıdır?.

Yönetmen koltuğunda reklam filmleriyle dikkat çeken Can Ulkay´ın oturduğu dram filmi Ayla´nın senaryosunda ise Sınav, Uzun Hikaye, Kavak Yelleri, Doludizgin Yıllar´ın da senaristliğini yapmış Yiğit Güralp´in imzası var. Başrollerini Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu ve Ali Atay´ın paylaştığı filmin kadrosunda Duygu Yetiş, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Esra Dermancıoğlu, Deniz Seviyesi filmindeki performansı ile Milano Uluslararası Film Festivali´nden ?En İyi Kadın Oyuncu´ ödülünü alan oyuncu Damla Sönmez, Altan Erkekli, Sinem Öztürk Uslu gibi önemli oyuncular yer alıyor. Filmin müziklerini ise Fahir Atakoğlu üstleniyor.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Sinemada Buluştu

İlginizi Çekebilir