Çaykara Sultanmurat´a Koşuyor

Çaykara Sultanmurat´a Koşuyor

Geleksel Sultanmurat Yayla Ortası Etkinlikleri 19-20 Ağustos 2017 Tarihlerinde Gerçekleştiriliyor.

Çaykara İlçemizin en eski ve de en fazla katılımın olduğu Geleksel Sultanmurat Yayla Ortası Etkinlikleri 19-20 Ağustos 2017 tarihlerinde Sultanmurat  Yaylasında gerçekleştirilecek.

Birbirinden zengin  etkinlikler ile zenginleştirilen Geleksel  Sultanmurat  Yayla Ortası Etkinlikleri her sene olduğu gibi bu sene de binlerce katılması bekleniyor.

Bu yıla kadar genel olarak Yayla yürüyüşü ve şenlik organizsyonu şeklinde gerçekleştirilen Geleksel Sultanmurat  Yayla ortası şenliklerinde bu yıl ise Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı önderliğinde çok önemli değişikler yapılarak etkinlik demeti şeklinde insanlarımızın beğenisine sunuluyor.  

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Organizatörlüğünde gerçekleştirilen Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´un da emekleri ile gerçekleştirilecek olan  ve Çaykara ve Dernekpazarı İlçelerimizde  Tam 20 tane Mahalle Muhtarının katkılarıyla geleksel Sultanmurat  Yayla Ortası Etkinlikleri gerçekleştirilecek.

HAREKET GÖRNEK YAYLASINDAN

Organizasyon 19 Ağustos Cumartesi günü saat 13.00´da Görnek Yaylasından diğer Yaylalara doğru yürüme olarak yola çıkılacak. Çaykara Kayymakamı, Belediye Başkanımız ve Protokol üyeleri ile vatandaşların katılacağı yaklaşlık 10 Km sürecek olan yürüyüşte temsili olarak Yaylaya Göç canlandırılacak. Ayrıca  yöresel kavalcılarımız yol boyunca çalacakları kaval ile eski yaylaya göç yolculuğunu  canlandırmış olacaklar.

ŞEHİTLİKTE DUA

19 Ağustos 2017 Cumartesi Günü saat 16.00´da ise Sultanmurat Şehitliğimizde bir dini tören gerçekleştirilecek. Şehitlikte Aziz Şehitlerimizin manevi huzuırunda Kur´an-ı Kerim  tilaveti gerçekleştirilecek ve ardından okunacak olan Dua ile 19 Ağustos tarihindeki etkinlikler tamamlanacak.

20 TEMMUZ PAZAR-İLK OLARAK MEVLİD-İ ŞERİF

20 Temmuz Pazar Günü Saat 10.00´da Sultanmurat Merkez Camiinde Şehitlerimizin Aziz Hatırası için Mevlidi Şerif okutulacak ve dualar okunacak.

EĞLENCE SAAT 12.00´DA BAŞLIYOR

Geleksel Sultanmurat  Yayla Ortası Etkinliklerimizde  konser  ve Protokol Konuşmaları etkinlikleri ise saat 12.00´da başlayacak.

PROFESYONEL SUNUCULAR

Konser ve Protokol Konuşmaları bölümünün Sunuculuklarını ise Profesyonel Sunucular Fatma Şentürk ile yine tanınmış Ünlü Sunucu İSO Show tarafından gerçekleştirilecek

KAMBEROĞLU VE EKİBİ SAHNEDE

Çaykara´lı Sanatçı Turan Kamberoğlu ve ekibinin Programın yükünü çekecekleri ve gün boyunca  çok çalacakları müzik bölüğmünde Çaykara İlçemizin birçok sanatçısı sahne alarak sevenleri ile buluşacak.

İşte Sahne alacak olan Çaykara ve Dernekpazar´lı birbirinden değerli Sanatçılarımız.

1-Kemençe´yi Türkiye´ye ve Dünyaya Sevdiren İsim. Kemençe üstadı  Yusuf Cemal Keskin

2-Türküleri ile Ortalığı kasıp kavuran Adem Ekiz  ya da Nam-ı Değer Beşköylü Adem

3-Çaykaralı Sanatçısı Sevgili Hızır Dinçer

4-Ulusal Müzik Dünyasında Çaykara İlçemizin Gururu Cengiz Selimoğlu

5-Sesiyle kavalıyla Muhammet Ali  Yılmaz

6-Kemençesi, sesi ve espirileri ile hepimizin yüreğinde taht Kurmuş Sanatçımız Mehmet Tak

7-Türk Halk Müziği ve Karadeniz Müziğimizin göz bebeği Nuray Aksoy

8-Kaval üstadı Kerim Aydın

9-Çaykaralı sanatçı Seyfettin Çakıral

10-Bölgemizin sanatçısı Cemal Kaygusuz

11-Kavalın Üstadı Yusuf Öztürk

12-Karadeniz Müziğinin göz bebeği Çaykara İlçemizde herkesin çok sevdiği isim Eçinos

13-Çaykaralı sanatçı Hilmi Yerekaban

14-Karadeniz sanatçılarından Nuray Aksu

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Sultanmurat Koşuyor

İlginizi Çekebilir