Çaykara TÜGVA´dan Okullara Ziyaret

Çaykara TÜGVA´dan Okullara Ziyaret

Türkiye Gençlik Vakfı Çaykara Şubesi Başkanı Berat Tosun Başkanlığında İlçemizde Bulunan Okullar Ziyaret Edildi Ve De Vakıf Hakkında Öğrenciler Bilgilendirildi.

Kısa İsmi TÜGVA olan Türkiye Gençlik Vakfı Çaykara Şubesi tarafından İlçemizde bulunan çeşitli okullar ziyaret edildi.

İlk olarak Okul Yöneticilerine TÜGVA ve çalışma sistemleri hakkında bilgiler veren TÜGVA Yönetim Kurulu Üyeleri daha sonra ise  Okullarda gerçekleştirdikleri Konferanslar ile öğrencilere hem TÜGVA´yı anlattılar hem de soru cevap Yöntemi ile Öğrencilerin sorularını cevapladılar./resimler/2017-12/29/1429188427886.jpgTÜGVA Çaykara İlçe Başkanı Berat Tosun Başkanlığında gerçekleştirilen Ziyaretlere TÜGVA Trabzon İl Başkanı Osman Ergün,TÜGVA Trabzon İl Eğitim Koordinatörü Enes Okutan da katıldılar.

İLK DURAK İMAM HATİP

TÜGVA Ekibi İlçemizde İlk olarak Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesini Ziyaret ettiler.Burada Okul Müdürü Ali Leblebici´ye Proje hakkında bilgiler veren TÜGVA Ekibi daha sonra toplantı salonunda öğrenciler ile buluştu./resimler/2017-12/29/1429449522039.jpgİKİNCİ DURAK ÇAYKARA ANADOLU LİSESİ

Daha sonra Çaykara Anadolu Lisesine geçen TÜGVA Ekibi burada Okul Müdürü Mustafa Demircioğlu tarafından misafir edildiler.Okul Müdürü Demircioğlu´nu TÜGVA haklkında Bilgilendiren TÜGVA Ekibi daha sonra öğrenciler ile buluştu.

OKULLARDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLER

TÜGVA Trabzon İl Başkanı Osman Ergün´ün Açılış Konuşmasının ardından TÜGVA Çaykara İlçe Başkanı Berat Tosun tarafından öğrencilere Çaykara İlçemizde TÜGVA ile ilgili olarak gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgiler verildi.

Daha Sonra ise  TÜGVA Trabzon İl Eğitim Koordinatörü Enes Okutan tarafından öğrencilere hem TÜGVA anlatıldı hem de Trabzon İlimizde TÜGVA ile ilgili gerçekleştirilen etkinlikler anlatıldı./resimler/2017-12/29/1430104991298.jpgDaha sonra ise Soru cevap metodu ile öğrencilerin TÜGVA ile ilgili, merak ettikleri sorular cevaplandırıldı.

TÜGVA NEDİR?

TÜGVA Türkiye Gençlik Vakfı, dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve
adaletin tarafında olacak bir nesil yetiştirme amacıyla kurulmuş yeni nesil bir gençlik vakfıdır.

MİSYONU

Gençliğin sosyal, fiziksel, zihinsel, ruhsal ve manevi gelişimlerini gözeterek, kendini devamlı geliştiren, yenilikçi ve nitelikli insan kıymetinin oluşumuna katkı sağlamak.

VİZYONU

Medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa edecek nesilleri yetiştiren bir vakıf olmak.

YENİ NESİL VAKIFÇILIK

Yeni nesil gencin enerjisi, hızı ve dinamizmi ile iyilik odaklı işler yapan, deneyimini paylaşan ve yaşatan anlayışa sahip vakıfçılık modelidir.

DEĞERLERİMİZ

1-ADALET

Toplumsal huzuru alt üst eden problemleri çözmek adına, her şeyi ait olduğu doğru konuma eriştirmeyi ve sosyal uyumla dengeyi sağlamayı hedefleyen bir adalet anlayışına sahip olmak.

2-AHLAK

İnsanın varlık düzeniyle ahenk içinde olarak, vicdanının sesiyle yaşayan ve dünyayı erdemli bir yaklaşımla okuyan bir ahlak sahibi olmak.

3-BİRLİK

Sevgi ve saygı anlayışına bağlı kalarak, gönüllülük ve sorumluluk duygusu içinde bir arada bulunmanın değerini ortaya çıkaran bir birliktelik bilincine sahip olmak.

4-İYİLİK

Zorbalaşan sistemlere ve kötülüklere karşı durarak, erdemli bir toplumun oluşumu için sosyal dayanışmaya katkı sunan iyiliklerin peşinde olmak.

5-ÖZGÜRLÜK

Kendi özümüzden bizi mahrum bırakan, hayat tarzımızı ve düşünce biçimlerimizi dönüştüren bütün etkilerden uzaklaşarak, insanlık adına özgürlük elçisi olmak.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir